Koh Lanta (3 nätter)

Efter 6 nätter på fantastiskt Koh Lipe skulle vi återvända till Koh Lanta för 3 nätter där fast bo på ett annat hotell. Ville egentligen inte lämna Koh Lipe fast samtidigt kände vi oss nöjda med 6 nätter. Nästa hotell blev ett hotell jag visste skulle vara många svenska på. Och ja det var typ bara svenskar. Men kändes bra att fira julen där, trots att det 8blwv så värst mycket firande. Fick aldrig någon julkänsla. Efter frukost fick barnen lite julklappar vi köpt och en peng att ha dla för i Bangkok. De fick ju även resan i julklapp och Tosselilla biljetter.

Hotellet vi bodde på heter Southern Lanta Resort. Bakom hotellet ligger "lilla svenska skolan" och många svenskar bor i detta område som valt att flytta hit längre perioder. Jag har haft funderingar på att söka jobb på skolan sen innan så var kul att bo i detta område. Får väl se om drömmen förverkligas inom några år.

Hotellet var ganska stort, eller lagom stort. Vi fick en bungalow nära pool, strand och receptionen. Var skönt att bara kunna få ut och sätta sig vid poolen. Maten var helt okej på hotellet. Då jag spenderade mest av tiden själv med barnen på hotellet så var det smidigt att ha nära och att prata med andra svenskar. Sambon valde att tatuera sig på sjulafton och fick fortsätta dagen efter för den inte blev klar. Jag hade dock inte valt att bo på detta hotell en längre period då man fort tröttnar på att vara på ett "charterhotell". Det var inte lika mysigt som det första men helt klart ett fint hotell. Rummet var oxå bra och fräscht. Sen så får man inte samma "relation" med personalen på ett större hotell. Men alla är alltid trevliga i Thailand, vad vi upplevt än så länge. 

Poolen var även den fräsch. Dock mycket folk och väldigt livat. Men det var ju bra för barnen, de alltid hittade kompisar. Sista dagen när vi skulle åka var det lugnt på hotellet så det var skönt att hänga vid poolen innan vi skulle åka mot flygplatsen (vi kunde dock inte sitta i solen eftersom vi tatuerat oss men fanns bra med skugga).

Stranden var jättefin och långgrunt. Dock så han vi inte doppa oss innan det började stickas på hela kroppen. Denna gången gjorde det ont och det stacks ett bra tag efteråt. Så blev inget bad där utan fick bli i poolen. Gjorde inte barnen något eftersom vi inte hade pool på Koh Lipe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Koh Lipe

Nu än är vi på Koh Lipe. Som vi hört så mycket gott om. Kallas även för lilla Maldiverna. Nu har jag aldrig varit på Maldiverna så kan inte jämföra men efter 2 dagar här så kan jag tänka mig varför. Kritvita stränder turkosblått klart vatten. Helt fantastiskt fint.
 
Vi har hunnit prova 3 stycke stränder. Den vi upplevde med finast vatten och sand kommer vi nog spendera de flesta av dagarna på. Det tar även bara 5 minuter att gå dit från vårt hotell. Vi har testat sunrise Beach, Pattaya Beach och suset Beach. De andra stränderna var en bit att få i denna värmen och den ena var inte så barnvänlig med mycket stenar i vattnet. Pattaya Beach var helt okej så där kommer vi nog gå igen. Men sunrise Beach var bäst, än så länge. Finns ju fler.
 
Hotellet vi bor på ligger mitt i centrum, vid walking streeat. Enligt oss ett perfekt läge. Nära till allt, både mat, shopping och stränder. Detta stället är lite mer liv och rörelse än det hotellet vi bodde på Koh Lanta. Två olika saker och det är kul att uppleva både och. Hotellet vi bor på nu heter Ricci house. Vi har frukostbuffé på hotellet och den var toppen fanns mycket att välja på. Men som med allt annat så lär man väl tröttna efter några dagar. 
 
 
 
 
Rummen var över förväntan. Nyrenoverat och fräscht. Vi är så nöjda än så länge. Vill inte hem. 

Long Beach

När vi var på Koh Lanta så besökte vi en annan strand än den som vårt hotell låg på. Den skulle tydligen vara den bästa på hela ön enligt vissa. Jag blev dock inte jätte imponerad då den var lik andra stränder vi varit på. Men ja den var fin och lång. Dock var det som sagt var det något som stacks när man badade och man var tvungen att bada nästa hela tiden pga av hettan. Det gjorde inte ont efteråt eller syntes på kroppen men var ju lite otäckt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Koh Lanta

Nu har vi spenderat 5 dagar i Koh Lanta. Hotellet heter Coco Lanta Eco Resort. Vilket fantastiskt ställe rakt igenom. Ligger precis vid stranden och poolen var mysig. Låg så man såg havet när man badade i den. Stranden var väldigt fin och barnvänligt när det var högvatten. Men det var stor skillnad vid lågvatten. Så vi spenderade förmiddagarna och lunch på stranden och sedan poolen hela eftermiddagen.
 
Rummen var helt okej för det priset vi betalade. Det var väldigt hårda sängar men vi har överlevt. Vi valde ett litet rum med en dubbelsäng och en enkelsäng ovan. Det ingick frukostbuffé på hotellet och den var okej. Det var skönt att ha frukost och slippa ge sig ut och leta efter det varje dag. Vi åkte till Saladan en kväll och åt massa mat på deras Mat marknad. Sjukt gott. Vi shoppade även lite skor och badleksaker. En dag åkte vi till Long Beach eftersom alla rekommenderat det. Var en fin strand men kunde lika väl vara vid vår strand. Det var även något som stacks i vattnet. Tror de sa att det var mini mini magneter. Annars har vi mest varit runtomkring hotellet och njutit av värmen, ätit gott, solat och badat. Min lillebror bor på ett hotell nära oss så de har kommit till oss och umgåtts. De stannar två dagar extra innan de åker vidare till hans svärföräldrarna utanför Bangkok. Har varit kul att umgås. Men idag Åke vi vidare till Koh Lipe. 3 h med speedboat känns lite Si sådär. Hoppas verkligen det är så fantastiskt som alla säger att det är där så att resan är värd att åka. Men det är än så länge fint väder idag så hoppas på fint sjöväder. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu är vi i Thailand

Tågresan gick bra till Köpenhamn. Vi valde att sova där en natt eftersom själva resan redan är så lång. Flyget tog ca 10 h och det gick så bra. Barnen ar verkligen duktiga. Leon somnade väl sista 3 timmarna och Elton lyckades somna ca 1 h. Jag sov typ ingenting. Framme i Bangkok tog vi taxi till första hotellet där vi skulle spendera en natt innan nästa destination. Vi skulle nämligen ta flyget till Krabi dagen efter. Första dygnet i Thailand spenderades mestadels på hotellet förutom när vi skulle äta. Vi valde ett hotell med pool vilket var toppen för både oss och barnen i värmen. Hotellet heter The paragon inn. Låg ca 5-10 min från Bangkok stora flygplats. Var ganska slitet men funkade för 1 natt. Vi hade ett rum med en dubbelsäng och två enkelsängar. Däremot trodde jag att vi skulle åka från samma flygplats som vi landat på men finns tydligen två flygplatser och den vi skulle flyga ifrån tog det ca 45 min till utan trafik. Har man otur kan det ta längre tid. Vi valde att åka kl 4.30 från hotellet för att inte missa vårt flyg 7.40. Blev ganska lagom tid på flygplatsen. Där mötte vi upp min lillebror med familj som redan var i Thailand. 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0