Juldagen 2017

Juldagen firas alltid hos Fredriks mamma. Skönt att man slipper köra vartannat år, så julafton är med min familj och juldagen med hans. Dock är man alltid helt slut på juldagen så jag åkte hem med barnen vid halv sex och somnade med dem vid kl 19 och gick inte upp förän kl 8 på morgonen efter. Helt sjukt! Var så trött och mycket värk så var välbehövligt! 
 
Vi blev iaf bjudna på kroppkakor och massor av godis. Sen fick barnen julklappar. Hade önskat oss presentkort på bus fabriken så nu kan vi åka dit 5 gånger. Sen fick Leon byggsatser och pussel och Elton fick flexitrack bana och trollerilåda som de önskat sig. Barnen har så mycket leksaker så önskar oss hellre saker att göra och större byggsatser. De fick även biljetter till Tosselilla på julafton av min lillebror och massa annat fint av deras mormor som varit i thailand, bland annat converse skor och fjällräven väskor. Så fint! Och givetvis leksaker, pussel m.m. Av morfar (min låtsaspappa) fick de mini ari hockey och mini fotbollsspel, lego och pyjamashjältargubbar. Nöjda barn och nöjda föräldrar med alltmig och vi är så tacksamma! Återkommer vad jag fick❤
 
Bilder från juldagen
 
 
 
Skönt att julfirandet är över för i år. Ett kvar hos Fredriks pappa och sambo men blir i mitten av januari. Nu ser vi fram mot nyår❤
 

Julafton 2017

Vi firade hemma hos oss och var 15 stycken från min släkt. Hade en väldigt mysig julafton och alla är så nöjda. Det var grymt mycket klappar under granen, men vi var ju några stycken oxå. Tomten kom innan Kalle i år, ett bra val eftersom barnen tjatar tills tomten kommer. Nu hann de inte ens tjata :) 
 
Perfekt julafton❤
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är inte lätt att ta julkort när två av fyra inte vill vara med.

Otäckt och läskigt

Idag hände en sak när barnen åt lunch. Våra barn älskar nudlar och skulle gärna äta det frukost, middag och kvällsmat, åtminstone den äldsta av barnen. Idag så önskade det nudlar till lunch (jag delar dem alltid i mindre bitar) och helt plötsligt sätter Leon i halsen och slutar andas. Jag får sådan panik och börjar dunka han hårt i ryggen varpå han börjar gallskrika och tappa andan igen. Förmodligen kom det upp en bit och fastnade igen.  Så jag började dunka igen och han fick tillslut luft. Båda grät och jag har faktiskt varit skärrad hela dagen. Fy fan, gråter till och från över vad som kunde hänt. Det kändes om en hel evighet innan han fick luft. Mitt lilla troll! Det kan hända så fort och denna gången var tur att jag befann mig i köket. Ibland kan man ju passa på att slänga in en tvätt men aldrig jag kommer lämna dem utan uppsikt när de äter. Kan gå så illa. Önskar att jag kände mig mer säker på hur man agera när olyckan är framme men när det väl händer grips jag av panik och är rädd för att det ska bli värre. 
 
 
Älskade lilla bustroll❤ 

Bygger garderob

Nu vart nästa projekt igång. Vi va i Kalmar igår och kollade olika alternativ till garderober. Ikeas är ju smidigt men vi hittade inget som vi fastande för så bauhaus blev det ett stort köp hos. Eftersom vi har 2.55 i takhöjd i sovrummet ville vi ha från golv till tak. Så vi köpte skjutdörrar. De är 2.36 men vi har då möjlighet att bygga ner en vägg så det går från golv till tak ändå. Idag bröjade sambon och tro det eller ej är han redan färdig. Han är så duktig och envis. Nu har vi det "roligaste" kvar. Spackla och måla. Sen får man äntligen inreda som man vill och hänga in sina kläder. Blev så nöjd och med lite vit färg kan det ju bara bli ännu bättre  :)
 
Våran gemensamma julklappar för i år. Kostar ju lite om man säger så. 
 
 
 
 
Vi valde halva väggen och vill man sen ha hela så finns det ju möjligheter för det. Det blir en lagom stor garderob ca 1.5 meter bred, 65 cm djup och höjd 2.55. Blir tipp topp med mer förvaring! 

Gävle

Här är jag, i Gävle och tycker synd om mig själv. Mår piss. Har hostat om nätterna hemma i ca två veckor. Men så fort jag satte mig på tåget i onsdags så har jag hostat konstant. Hela kroppen värker av allt hostande :( Delar hotellrum med fyra andra oxå och igår natt sov jag ca 1 h så gick tillslut ner till lobbyn för att inte väcka de andra. 4.30 satt jag i min ensamhet och pimplade te i väntan på att de skulle vakna vid 7. Fy fan va det är piss att vara iväg och må såhär. Vill bara hem. Men jag är iaf godkänd på det ena muntliga som vi hade igår trots att jag knappt kunde prata. Min röst försvann till och från. Spännande att se hur rösten är idag. De andra sover fortfarande så har inte hunnit prata med någon än. Snart ringen klockan för hotellfrulle. Frukosten här är grym! 
 
Har hunnit besöka bocken åtminstone
 

Första snön

Idag kom första snön och den har lagt sig. Inte mycket men det snöar till och från så håller tummarna. Barnen är lediga nu med F i fyra veckor så kan gott komma lite snö. Jag bryr mig inte om snön när de flesta klagar för jag är ju bara hemma och pluggar, så måste ju inte gå ut om jag inte vill ;) F hatar typ snö. Han blir lika ledsen varje gång, han jobbar ju ute mestadels så förstå honom. Men idag när snön kom så blev han nästan lite glad eftersom han ändå är ledig. Nåja snön blir väl inte långvarig men barnen var lyckliga för vi var ute när snön började vräka ner. Det ligger faktiskt ett lite lager snö nu, svinkallt ute idag. 
 
 

4 december

I morse hade Nisse varit i farten igen. Lika spännande varje morgon. Hade egentligen inte tänkt hitta på något varje dag. Men är ju så lätt och roligt. Räcker med det lilla för att barnen ska bli lyckliga. De första de säger på morgonen är; undra vad Nisse gjort idag så springer de och kollar. Sötisar!
 
 
 
 

Första advent

Vi kom hem tidigt på morgonen efter en poelnfärgantripp med julbord och spa. Gud vilket gott julbord, rekommenderar verkligen det!
 
När vi kom hem till barnen (mamma passade dem hemma hos oss) så hade Nisse lagt ett paket. Barnen var så uppspelta och ville berätta va de fått pch det var pepparkaksformar. Dock var de bekymmrade att det inte fanns någon deg så jag frågade om de kollat om Nisse lagt något i kylen och gissa om det låg en det där. Så på eftermiddagen bakade vi pepparkakor hela familjen. Vi var ganska sega för båten hade gungat som tusan hela natten så ingen av oss hade sovit. Usch och fy vilken natt. Annars en trevlig tripp men hade hoppats på att vara utvilad.
 
 
 
 
 

Nisse vaken på natten

Ikväll hittade jag detta i köket. Nisse har varit i farten. Barnen verkligen älskar detta så ska bli roligt att få se deras miner imorgon. Idag på eftermiddagen hade Nisse ställt två paket utanför sin dörr. Det var en varsin chokladkalender till till grabbarna. Ska försöka hitta på lite småbus var och varannan dag. Så enkelt och gratis! 
 
Han tog barnens helikopter till köket men sen skrämde sessan honom så han fick bråttom och glömde den på bordet. Snöret hade han i fickan så han lätt kunde klättra ner från bordet. Han lyckades fly undan fort för sessan verkade inte se han i mörkret. Pjju. 
 
 

RSS 2.0