Önskelista barnen

Eftersom vi inte haft kalas än så kommer här en önskelista. I år slår vi ihop barnens kalas. Skiljer 2  månader mellan födelsedagarna så blir i månaden mellan. L har ju fyllt 1 år redan och E fyller 3 i september. Det blir så mycket kalas nu med barnens kusiner som fyller februari, maj, juni och augusti och våra juli och september. Så ja bättre att slå ihop. Vi firar ju ändå dem på deras dag sen lite smått. Leon har redan fått lite presenter av min familj då de kom på fika på hans födelsedag :)
 
Eltons önskelista 
●Brio tågbana
●Puzzel
●Pippi figurer
●Astrid Lindgren filmer (han samlar på dem)
●Dockhusgrejer 
●Fotbollsmål
●Rockring 
●skivor
●Filmer
●Ridarborg av något slag
 
Leons önselista
●Bobbycar
●Sångpåse (redan fått)
●Gunga (redan fått)
●Glassar från jabadabado  (redan fått)
 
Båda
●Bidrag till studsmatta
●Bidrag till rutschkana/lektorn
 

Barnens rum

Eftersom vi bara har två sovrum på huvudvåningen så får barnen dela rum. Vilket de förmodligen hade fått göra ändå då jag är för samsovning:) Sen vill jag att alla sover på samma våning när de är små. 
 
Det är inte det lättaste att få ihop att på en liten yta,  kan det vara på 10 kvadratmeter kanske. För två dagar sen ställde vi ju in Leons säng lite provisoriskt. Idag har jag möblerat om och jag blev faktiskt nöjd! Det är ju två sängar där inne. Sen leksaksförvaring och ett skrivbord med två stolar. Så det fick bli en Sov hörna och en lekhörna. Mysigt blev det och mer lekyta än innan.  Sen har vi ju ett lek rum till dem på nedervåningen med de större leksakerna och ett minikök har vi i köket. 
 
Det är svårt att få ihop bådas saker så att det inte blir för mycket färger och prylar. De har ju så himla mycket leksaker och fina inredningsaker.  Har inte fått upp allt. Färgerna jag försökt gå efter är vitt, turkost, blått och grönt.
 
 
 
 
 
 
 

jävla rygg

Så trött på att ha ont hela tiden. Vill inte sitta still, blir så rastlös. Va dumt av mig att hålla igång igår. Skulle vilat. Men inte lätt när man är uttråkad. Hoppas det ger med sig. Vet att jag lyfter lilleplutt fel så får ju skylla mig själv. Nåja nu får jag gå med ryggstöd/skydd resten av dagen. Inte snyggt då man ser gravid ut, men tur det hjälper lite. 
 
 

Effektiv dag

Idag har vi hunnit med en hel del faktiskt. Började med att tapetsera hallen, äntligen! Rullen har legat och väntat där hur länge som helst. Mest för att jag inte kunnat se, för jag ville klara detta själv. Var inte så lätt som jag trodde så sambon fick hjälpa mig på ett hörn. Det va ju mönsterpassning så jag fick hålla och han mäta. Team work när den är som  bäst;) Nu är tapeten uppe och blev så nöjd. Bilder kommer när spegeln är uppe. Sen har jag ramat in två bilder och spikat upp den ena bilden i hallen. Blev kanon.
 
Sen har vi även flyttat in Lilleplutts säng i barnens rum för att testa om de kan sova där inne tillsammans. Storeplutt har ju inte riktigt velat och jag har inte känt någon brådska. Häromdagen frågade jag om han ville sova där inne om lillebror gjorde det och han sa JA! Innan har han inte velat. Så tanken va nu på semrs8att vi skulle börja. Men jag drar ut på att, tycker det känns jobbigt mammahjärtat. Har dock börjat tröttna på vårt upp och nedvända sovrum med alla barn och bebusprylar.  
 
Hör och häpna. Leon somnade på 5 minuter medan jag och Elton läste saga i hans säng. E somnade väl efter 45 min på min arm.  Tyvärr vaknade L nu då han trodde det va eftermiddagslur (som han hoppat över idag) så ville ju inte väcka E. Får se om han somnar snart igen så vi kan lägga in honom. Kommer kännas så tomt i sängen då Elton alltid sovit hos oss  förutom när han va bebis. 
 
Sen har jag storstädat sovrummet och möblerat om. Stackars min rygg. Den värker som tusan nu. Ska lägga mig och sova så fort L somnat. Imorgon blir det att fixa det sista i hallen sen bära ner sambons dator som han passade på att flytta upp i vardagsrummet när jag va blind! Som han tjatar att ha den här uppe. Fulaste möbler ever tycker jag! 
 
Hoppas på lite fint väder så man kan vara ute på stranden. Idag har det ju faktiskt varit 22 grader. Märkte att det var varmt ute när vi tog en promenad till affären. Här hade vi Spenderat hela dagen inne. Haha! 
 

Semester

Vi är ju lediga hela familjen nu, men jag har ju inte kunnat göra så mycket pga Lasek operationen. Men nu känner jag att det blivit bättre och vågar ge mig ut mer och mer. Så i helgen blev vi medbjudna att campa lite med F:s lillebror,  sambo och barnens kusin. Så i söndags åkte vi till Öland. Vi stannade till på Ikea för lite lunch och handla två stora ramar till foton jag framkallat. Sen så åkte vi vidare till campingen. Haft väldigt varierat väder men man har ju kunnat vara ute och leka hela tiden. Regnat några skurar men det har funkat ändå:) Vi bestämde oss att stanna 2 nätter så igår köpte vi kräftor att äta på kvällen. Det var varmare igår så vi kunde till och med sitta ute varje måltid. 
 
 
Barnen har varit duktiga, lite vilda och svårt att sitta still. Så det ska vara. De leker så bra ihop. Lilleplutt följer efter de stora. Sötisar. Gillar denna campingen som vi va på då den är barnvänlig och har en bra lekpark. Har ju varit där några gånger innan men bara sovit i stuga då.
 
Men Nu är vi hemma igen. E ville stanna i husvagnen och blev ledsen. Kanske skulle skaffat en egen.  Nja, jag är ju inte så mycket för det där. Tycker det är mysigt 2-3 dagar men kanske är annorlunda när man har egen?  Jag vill ju ha nära till fräscha toaletter m.m. vill hem och duscha, haha. Jag är fjantig med sådant. Jag gillar mer stuga, fast allt har väl sin charm:) Kanske köper ett stort tält till nästa år;) Vi har iaf haft det himla trevligt men är sjukt trött så ska passa på att sova nu när barnen somnade tidigt. 
 
 
 Snyggaste bilden ever !!

Leon 1 år

 
Leon är en rolig liten kille. Så medveten om allt. Hitta på massa bus. Härmar sin stora idol storebror, så det är ju fullt ös kan jag lova. 
 
Han är en redig goskille, så trots att han knappt vill sitta still så gosar han mellan varven. 
 
Han kan säga "pampa" (lampa), mamma, pappa.  
 
När vi sjunger "tänk om jag hade en liten, liten apa" så sjunger han ompa ompa ompa ompa och slutar aldrig;) 
 
Frågar man vart Sessan är så kollar han på henne. Frågar man vart snutten är hämtar han den.
 
Frågar man om en puss så pussas han. 
 
Han går för fullt och är riktigt stabil. Har inte trillat och slagit sig utan har tagit emot riktigt bra. 
 
Fått två framtänder uppe och fler är påväg
 
Ett riktigt matvrak och skulle kunna äta hela dagarna. Sören är helt ok, ibland sover han hela nätter och ibland vaknar han en gång för välling. Somnar runt 19-20 tiden och vaknar runt 7 tiden. Vänjer mig aldrig att gå upp så tidigt. Så vaknar han tidigare än 7 så ger vi välling så somnar han om. 
 
Storlek 80
Vikt: 10720
Längd: 77 cm 

Ny dag nya tag

Idag ska jag faktiskt försöka ta mig ut, utanför huset. För igår satt vi ju ute och grillade och åt:) Killarna har ju varit iväg hela helgen för att jag skulle kunna vila. Igår frågade jag E om han ville  åka till någon lekpark? Ja åka rutschkana,  mamma följa med! Så ja han har ju iaf saknat mig:) 
 
På med de "små" solglasögonen och vidare för massa bus och lek med min lilla familj❤
 
 

Ögonlasek

Tänkte berätta min upplevelse kring ögonlasek. Hittade knappt något om hur folk upplevt dagarna efter operationen. 
 
Dag 1
Hade tid kl 16. Först kollade vi så att ögonen var friska m.m. Tänkte att om jag skulle få en ny tid då kommer jag aldrig göra detta då jag var så nervös. Ögonen såg kanon ut och mina värden va densamma som förra gången. Fick två Alvedon och en lugnande tablett (den verkade inte bita på mig då jag var så nervös så jag höll på att spy). Sen fick jag vänta på förberedelser, skriva på papper och välja ut solglasögon. Fick även info om alla mediciner som skulle tas de följande dagarna och veckorna. Tur jag fick papper på det. Själva lasern gjorde inte alls ont. De tog ett öga åt gången. Fick massa smärtlindring i ögonen. Det tog 12 sekunder på varje öga. Gick väldigt fort. Luktade bränt så va lite otäckt. Sen fick jag en starkare värktablett och de sa att jag skull få ont om 30-45 min så vi skyndade oss hem till mamma där jag skulle spendera de första dygnen då man inte kan kolla på 2 dygn. 
 
Väl där så satt jag och väntade på att smärtan smärtan skulle komma. 2 timmar senare så kände jag fortfarande inget mer än obehag. Lite senare sved fet ytters lite. Varje gång jag försökte öppna ögonen så gjorde det jävulskt ont, men inte så länge. Ögonen rann och näsan rann, faktiskt mer än ögonen. Så blev täppt och kunde knappt andas. 
 
Lyckas somna till vid 20 tiden.  En vaknar av panik. Kunde varken andas eller öppna ögonen. Som tur va fanns mamma där och lugnade mig. Men vågade inte somna om. Fick värktabletter och salva och sömntablett. Men vaknade 1 gång i timmen. 
 
Dag 2
Ingen smärta bara obehag.  Typ som att man hade en lins som skavde ibland  tog ändå mina värktabletter om de va de som gjorde att jag slapp smärtan. Sov till och från hela dagen. Och sov hyfsat bra hela natten. 
 
Dag 3
Än hade det inte gått 50 timmar sen behandlingen. Väntade nervöst.  Försökte tjuvkika några gånger på dagen. Men gick inte att öppna. Väldigt svullen va jag om ögonen.  Inte vidare ljuskänslig vilket oroat mig mycket då det är sommar. Så faktiskt inte så farligt. Lyckas somna en stund på eftermiddagen innan mina killar kommer och hälsar på. Och när de kommer då ser jag faktiskt färger och konturer. Dock lite jobbigt och tungt att kolla. Ögonen rinner lite fortfarande. Bestämmer mig för att stanna en natt till då jag va så trött. Somnar vid 19. Vaknar till någon gång och sover till 7 dagen efter. Känner mig trött hela tiden. 
 
Dag 4
Kan kolla lite mer. Bestämmer mig för att åka hem på förmiddagen. Ser väldigt suddigt och grumligt. Väldigt trött i ögonen. Sover en stund då familjen åker iväg en stund. Inte jätteljus känslig. Men har solglasögonen på till och från. Framåt kvällen ser jag lite bättre. Nästan som jag såg innan, utan glasögon. 
 
Dag 5
Fortfarande trött i ögonen. Har fått några ögondroppar som kanske skulle hjälpa. Minns inte. Idag känns synen bättre. Inte lika grumlig. Kan sitta vid mobilen. Är inte lika suddigt längre på mobilen. Ser inte jättebra annars. Typ ingenting. Bara på nära håll. Börjat med kortisondroppar. 
 
Dag 6
Fortfarande ingen förändring på synen. Känns lite deppigt. Men synen kan gå upp och ner nu i några veckor. Många tankar och funderingar. Inte lika trött i ögonen idag. 
 
Uppföljning kommer...

Ullared

Påväg till paradiset. Eller vissa kallar det helvetet;) Ullared here we Come!!! :)
 
Man får passa på att göra massa saker nu såhär dagen innan laser operationen. Shoppa shoppa shoppa! Hoppas på att det inte är allt för mycket folk såhär i högsäsongtider. 
 
Tjing tjing

Beachfotboll

I lördags ställde jag upp och spelade beachfotboll SM.  Super roligt kan jag lova. Fast va ju rätt nervös då jag inte spelat fotboll på 4 år och knappt tränat något på 3 år. Denna hettan gjorde att inte bättre. Men det gick bra och det var så roligt! Nu vill jag börja spela fotboll igen. Så om inte pluggande tar upp all min lediga tid så ska jag börja träna:)
 
Hamnade på bild gjorde jag oxå;) 
 
 
 

Nervös

Eller jag kan ärligt säga att jag är sjukt nervös. Fast känns bättre nu när det närmar sig. Snart är det dags att lasa ögonen. Skulle egentligen dit på fredag kl 9.00. Nu har jag ändrat tiden till onsdag kl 16.00. Det körde ihop sig lite. Men känns bättre att ta en tid kl 16 än 9. För då är det ju inte lång tid tills man ska sova. Ska ju blunda i 2 dygn. Kommer bli jobbiga dagar nu i början men tror och hoppas att det kommer vara så värt att. Tänk att slippa glasögon och linser. Trivs ju inte alls i linser. Trivs dock i glasögon men det är ju jobbigt oxå. 
 
Ska bli spännande detta trots smärtan. 

1 åringen <3

Idag blir minstingen 1 år. Ja hela ett år har fått sen han valde att kika ut 2 veckor tidigare. Jag måste verkligen skriva ner förlossningsberättelsen. Skulle börja idag men så kom något annat emellan. Nåja. Idag firar vi lite smått med min familj. Ska slå ihop grabbarnas kalas nästa månad då det är så mycket kalas hel tiden. 
 
Han ska iaf få en sångpåse och träglassar av sin mormor och morfar sen av oss kavat skor och sen ska de få ett lektält tillsammans. Ska bli roligt när de öppnar. Sen blir det ullared nästa vecka så då blir det ju mer presenter därifrån som han får då. 
 
Bild från fotograferingen 
 

Underbar dag

Idag har jag haft bilen hemma så då passade vi på att åka in mot stan. Hämtade upp mamma/mormor och åkte till dragsö för sol, bad och lek. Helt underbart väder. Elton badade och lekte för fullt i deras nyare lekpark. Sen åkte vi vidare till wämöparken och åt glass, kikade på djuren och lekte ännu mer. Fler soliga dagar tack! Två trötta barn somnade i bilen och sover fortfarande trots att jag lyfte in dem. Är oxå blixter trött men vet att de säkerligen vaknar snart. 
 
Bilder från dagen 
 
 
 
 
 
Så nöjd med kameran på min nya mobil:)

RSS 2.0