Glädje

Denna helgen har gett så mycket glädje och energi. Trots att jag är helt slut i huvud och kropp så har jag fått energi till annat även ifall att kroppen inte vill (just nu). Igår var ju E på kalas och efter det var vi ute i trädgården och busade. Sen vid femtiden skulle vi iväg till ett par kompisar. Var så längesen vi sågs alla nu och ja, livet kommer emellan. Vi har umgåtts sen de äldsta barnen var små bebidarr och då umgick vi varje vecka när vi var mammalediga. Nu har alla även fått syskon till våra femåringar. Så 8 huliganer och 8 vuxna i ett hus kan lätt bli kaotiskt men alla leker så bra ihop. Det är alltid lika trevligt att träffas och vi blir alltid hemma sent på natten. Alla brukar natta barnen vid 20-21 tiden sen blir det att man slappnar av på ett annat sätt när alla barnen somnat och vi sitter och pratar långt in på natten. Nästa gång ska vi bjuda hem alla hit, äntligen! 
 
Idag har vi varit lite små slöa, sådär man blir efter nyår ni vet. Men det hjälpte inte här för att ta att det lugnt vi har nämligen slängt skräp som blivit från bygget. Körde 4 fulla släp från 9-14. Sen så tog vi även tag i vår vägkant som är full av löv, buskar, jord. Fy fan vilket jobb. Vi höll på att kratta, gräva, dra i 2 h. Fyllde hela släpet och vi har fortfarande en bit kvar. Vi tog dock det jobbigaste idag för den biten som är kvaräll fixade jag och grävde rötter förra året så hoppas verkligen att det är lite lättare där. Fint blir det iaf när det är klart. Dock är jag så slut efter dagens hårda arbete så jag orkade inte ens träna. Fick bli soffmys med familjen istället.
 
Känns skönt att vi hann få undan allt byggmaterial för nu kan vi börjar röja med allt i trädgården. Vi har massa träd, grermar och buskar som ligger löst överallt efter grävmaskinen. Det ska oxå köras till tippen. Så nu är nästa steg att få iordning på det så vi kan börja så gräs. Ingen vila ingen ro. Men jag tycker det är roligt att fixa ute och ett plus är ju det fina vädret :)
 
 
 

Kalastider

Ja nu rullar kalasibjudningarna in för vår stora kille. Året man fyller 5 verkar vara det magiska året och han har redan blivit bjuden på 3 stycken kalas. Varje gång han fått ett kort i brevlådan så frågar han varje dag, ibland flera gånger, hur många dagar är der nu tills kalaset? Och ja de flesta har ju kommit 3 veckor innan så ni kan ju tänka er. Just nu är han hos en av sina bästa kompisar på kalas. Han var så glad när vi gick dit.
 
Min Fina kille! Tänk att du blir 5 år i år. 
 
 
 
 

Härligt väder

I måndags kväll märkte jag att något var på g med Leon och han kändes varm. När jag kom hem från träningen och sambon åkt iväg på sin hör jag hur han skriker på övervåningen och vaknat. Han hade panik och skrek mamma mamma kom. Jag förstod då att han fått feber.  Han sa att han hade ont i nacke, öga, tinning, huvud och ja lite överallt. Jag blir hyper nojig men vet ju atgman kan få ont i kroppen av feber. Tog in han i min säng tog tempen som blev 39.9. Han låg och svammlade och hade ont så gav han en alvedon. Jag sov inte mycket den natten. Dagen efter var han sig själv igenoch fullt ös. Dock tror jag att han hade lite feber. Hade båda barnen hemma igår och idag. Det gick såbra igår, inget bråk en enda gång. Annars är det en period här hemma med mycket bråk, tkafs och tjat om allt möjligt. Ibland blir man tokig. Men igår var perfekt och det kändes bra i mammahjärtat när vi gick och la oss. Jag får.annata ångest och dåligt samvete om kväölarna för ibland känns det som att man bara tjatar och gapar. Oftast blir det så när man är hemma längre perioder tex vid vab. Men har haft två underbara dagar med barnen. Idag var Leon feberfri, tror även den försvann igår. Idag har vi till och med varit ute. Nästan halva dagen medans pappan jobbat. Vi gick till lelparken och genom skogen. Två lyckliga barn och en lycklig mamma :) Sen på eftermiddagen så var vi ute i trädgården och fick sol på oss. 
 
 
 
 
 

Barnens lekrum

Barnens lekrum håller på att ta form. Sakta men säkert. Det var så mörkt där inne, dels så hade vi en svart rullgardin och sen en svart fondvägg med blommor. Vi har ju haft det som sovrum och då var det toppen Jag har svårt för att bara möblera ett barnrum utan att det är anpassat med färger i rummet. Fick ingen kännsla för lek liksom. Dock så lekte barnen där inne och var nöjda men inte jag ;) Bytte ut rullgardinen till en vit och vilken skillnad på ljuset där inne. Sen så hittade jag färg i källaren, visserligen inte den färg jag tänkt mig att ha sen men den dög  till att måla över den svarta väggen och så var det samma färg som resten av väggarna. Den är lite nougat beige. När första lagret var målat så såg man redna förändringen. Målade klart i lördags och det blev toppen! Ljust och fint rum:) Så nu är det vita möbler, beiga väggar och sen ska jag få in någon rolig färg oxå. Det lutar åt turkost! Har än så länge fina lådor i kallax hyllan från färg och form som ger en färgklick i rummet men ska försöka få tag i några saker till väggarna oxå. Det är långt ifrån färdigt men på god väg. Byrån ska inte stå där inne sen och jag har plan för en myshörna iform av fåtölj, soffa eller någon madrass. Vi får se. 
 
 Före
 
 
 Efter
 
 
 
Just nu ser rummet bara tråkigt ut med kala väggar men det får vara så för tillfället ;)

Ikeatripp

Igår åkte vi till ikea som söndagsutflykt med familjen. Vi behövde lite möbler att fylla ut rummen med, bland annat byråer och leksaksförvaring. Först tänkte vi skaffa barnvakt för att kunna gå i lung och ro men  barnen älsar ju att springa runt på ikea och jag hade gjort en lista på avd vi skulle ha sen innan så de fick följa med. Nu var det ju inga stora beslut som skulle tas direkt så då är det lättare. När vi kom fram ville barnen in i det där lekrummet som är barnpassning i. Jag är lite emot sådant men de ville så gärna, så varför inte. Det handlde om 1 h. Dock fick L inte gå in där för man var tvungen att ha fyllt 3 år. Han blev så ledsen och han skrek igenom halva ikea att han ville leka där. Kände mig elak men var ju inte vårt fel. Tillslut fick F ta med honom och köpa en mjukglass och då lugnade han sig. E hade haft så roligt så nästa gång får L och vara där inne och leka förmodligen.
 
Vi kom hem med 2 malmbyrå en kallax hylla, ett lackbord till barnensn rum och annat smått och gott som behövdes. å igår skruvade jag ihop hyllan till lekrummet och det blev toppen! Ska visa bilder så småningom på lekrummet, men det är inte helt klart än. Får ta lite pö om pö ;)
 
Den obligatoriska ikeaglassen:) (Ja, Leon fick två glassar på en dag ;) Dock så smakade jag lite.
 

Pettson och Findus teater

Perfekt dag. Började med att sambon bakade frallor till frukost, vilket händer nästan varje helg. Sen gick vi bort till barnens dagiskompisar för lekdejt. De är i nästan samma åldrar som våra barn. Eltons dagiskompis har han kallat sin bästa kompis sen de gick på småbarn. Så roligt att de fortfarande gillar varandra. Det är full rulle på 4 små killar ;) 
 
Efter åkte vi inte till stan och träffade barnens mormor. Gick en snabbis på stan och köpte nya joggingskor till mig och streatskor till sambon. Sen gick vi till McDonalds. Det är inte ofta vi äter det så barnens blev lyckliga. Sen var det att skynda vidare till nästa inplanerade grej. Jag bokade nämligen biljetter tiörö Pettson och Findus teater i veckan. Så vi tog med oss min mamma och kikade på det. Det var en bra teater och barnen var nöjda. Efter föreställningen så fick de hälsa på karaktärerna vilket uppskattades väldigt mycket. Sådant gillar jag! Barnen vågade till och med kramas!
 
 
 
 
 

Så glad och lättad!

Igår fick jag resultat för en omtenta i en mattekurs som jag hade kvar. Gjorde en tenta i februari som gick åt skogen. Jag fick aldrig svar på vad jag kunde att gjort annorlunda och det var svårt att plugga till den här omtentan. Visste inte vad jag hade gjort fel och inte vad jag skulle plugga på. När jag satt på omtenat för 2 veckor sen så kände jag ändå att jag hade hum om frågorna och svarade på allt, men min magkänsla sa att jag skulle få göra en omtenta till i augusti. Igår när alla skrev att resultatet kommit i våran grupp på facebook (för jag var verkligen inte ensam om en omtenta) så kände jag att jag inte ville logga in på högskolans för jag visste att resultatet skulle vara F. Så jag började gråta innan jag ens loggade in. Denna press jag haft med alla mattekurser har varit fruktansvärd! Men jag kände ändå att jag måste logga in och se hur det hade gått. Jag började gråta igen, fast av lycka. Jag klarade kursen och fick C i slut betyg. Helt sjuk! Det är ofattbart för jag trodde aldrig jag skulle klara denna kursen och började till och med att fundera på att byta skola och läsa den kursen på annan ort. Jag känner mig så stolt över mig själv och nu får jag undervisa i matematik upp till årskurs 6. Hur grymt är inte det!? 30 hp i matte. plus 7,5 vfu i matte. Jag är så stolt!
 
Ibland måste man få känna sig nöjd över sig själv, vilket jag har svårt för. Men jag ska njuta av denna känslan så längen den varar. För det har varit så tufft hela hösten och jag har fått dras upp flera gånger från botten. Mitt självförtorende har varit på botten så länge så jag behöver lite positivt nu för att kunna få lite självförtroende igen. I helgen ska här firas och jag är såå lycklig just nu! Heja mig!

Vårt sovrum

Än så länge har vi inte kommit så långt när det gäller vårt sovrum men i helgen hämtade vi lite möbler som vi fått av mammas nya kille när han sålde huset. Fick bland annat en säng till Elton, 2 ektorpsoffor och ett underbart gammalt skåp. Så skåpet valde vi att ha i vårt sovrum då målet är att det ska vara lite lantligt där inne. Dock har jag inte hittat några sängbord jag vill ha än så vi har kvar våra svarta. Sen är det alltid bäst att bo in sig innnan. Vill inte övermöblera nu när vi har mer yta och så ska vi förmodligen inte ha rummet så många år. Men det återstår att se. Vi vill trivas här nu iaf. Och jag älskar verkligen sovrummen uppe. Man känner ett lugn. Snedtaket är mysigt och vi trivs! Nytt och fräsch. 
 
 
Det underbara skåpet. Vi funder faktiskt att ha våran tv där i som vi haft i sovrummet. Då gömmer man undan tvn på ett snyggt sätt ;) dock så vet jag inte än om jag vill ha tvn i sovrummet eller i gästrummet. Får se. Sen blir det väl kläder/ förvaring i resten av skåpet. 

Grottmannen

I julklapp fick vi biljetter till en humorföreställning som heter grottmannen. Hade aldrig hört talas om den mem min mamma sa att hennes kompis hade varit pp den och de hade skrattat väldigt mycket. Minst sagt vi skrattade i nästan 2 h. Han skämtade om manligt och kvinnligt, vardagen och sådant. Jag kan säga att igenkännadefaktorn var hög! Jag rekommenderar verkligen denna showen. 
 
 

Barnens sovrum

Svårt att komma iordning i barnens rum. Hade bestämt att det inte skulle vara leksaker uppe men barnen har sakta men säkert plockat upp sina leksaker. Tanken är att ha ett lekrum nere men vi har inte blivit av med sängen än i vårt gamla rum. Så deras rum uppe ska egentligen bara vara mysigt och lugn känsla. Men givetvis får de ha leksaker uppe om de är där de är mest, vilket de självklart är nu då de älskar sitt nya rum.
 
Än så länge ser det ut såhär. Vi har inte fått Eltons säng än men han har sin tjocka madrass från sin förra säng. Ska försöka fixa hans säng i helgen :) Snart faller nog bitarna på plats. Har lite fler möbler som väntar på att bli ihopskruvade. Vill inte heller ha onödigt mycket saker och möbler då det är lättare att leka på större yta.
 
 
 
 Rummet är ca 14 kvadratmeter så är rejäla rum trots snedtaket! 
 

Sängben

Vi har sovit på "golvet" i en vecka nu. Våran förra sängstomme och gavel får inte plats i vårt nya sovrum pga snedtaket. Så vi bestämde oss för att köpa sängben och en sängkappa. Men bara på ben och sänkappa var vi uppe i 1000 kr och då kunde vi lika väl köpa en ny sängram. Vi ville ha högre sängben så våra sänglådor skulle få plats. Och de vi köpte var bara 24 cm och vi behövde 30 cm. Hittade ingenstans som hade 30 cm så jag kom tillslut på den briljanta iden att göra egna sängben. Sagt och gjort. Av spillvirke och färg som vi hade hemma fick vi oss 8 gratis sängben i rätt höjd. Grymt nöjda! Sen så hade Jysk erbjudanden på sängkappor så betalade 200 kr för allt istället för 1000 kr. Så då kan vi istället köpa en byrå;) 
 
 
 
 

Takida och Stiftelsen

I fredags var jag och sambon på konsert. Så grymt nöjda. Ända sedan december hade jag letat efter biljetter. Skulle ge oss det i julklapp så var rikligt besviken att de hade sålt slut på kort tid. Vi har aldrig vartit på konsert då vi inte hittat någon som vi båda velat se och nu när vi äntligen hittade till något som båda lyssnar på så säljs det slut. Men i början av veckan (konserten skulle vara på fredagen) började folk lägga ut biljetter på köp och sälj. Biljetterna såldes till hutlösa priser som jag kände inte var värt att lägga. Det var budgivning och folk var som galna! Iaf i torsdags på morgonen, tacka gud att vi är vakna tidigt så la en tjej ut två Biljetterna för det pris hon själv köpt dem för. Jag skrev direkt och de blev mina! Det var många som skrivit och budat men jag fick dem ändå. Man ska ju aldrig köpa andra hand men kände att det var värt att ändå. Jag fick hennes nr, adress och allt. Och vi kom in med biljetterna på konserten, så inget lurendrejeri här inte. Blev så glad att jag fick tag på biljetter och barnvakt. Vi hade en grym kväll och det var 4 olika band. Till det priset brukar man ju bara få se ett förband och själva bandet. Här var förband, stiftelsen, mellanband och takida. Höll på från 19.30-23.40. Vi var så nöjda och för första gången på länge kunfe jag sova ut dagen efter och var utvildaf när jag skulle hämta barnen. Minns inte ens när jag kände mig utvilad! 
 
 
 
Vi behövde verkligen det här. Vi gör sällan något för oss själva och ibland behöver man få tänka på annat och koppla av alla måsten. Tack för en fantastisk kväll ♥
 

Nutellasemlor

Igår var det fettisdagen så vi passade på att göra semlor. Sjukt goda blev dem och jag gillar när det både är mandelmassa och nutella i. Barnen fick göra sina egna och välja vad de ville ha i och de verkade tycka att det var roligt. Dock så blir semlor rätt mäktigt så de orkade inte äta upp hela ;) 
 
 
 
 
 

RSS 2.0