Barnkalas

Igår hade Elton barnkalas tillsammans med en klasskompis. De hade bjudit alla killar i klassen plus några till utöver. Så det var 16 barn. Vi hyrde zyberzone lekland. Perfekt plats och bara vi som hyrt det är där. Så svårt på busfabriken att hålla koll på alla när allmänheten får komma och andra kalas är samtidigt. Tycker cyberzone är bättre där det bara är vi liksom. Det är lagom stort och barnen är nöjda. Det finns en hel del att göra där inne nämligen. Och man blir förvånad över allt som finns. Det bjöds på tårta, chokladbollar och popcorn. De fick superfina presenter så idag har vi byggt ihopmassor av lego. smidigt att ha kalaset tillsammans. Det blir himla massa kalas nämligen. De är 13 pojkar och 12 flickor i klassen  Visserligen bjuder ofta killarna bara varandra men E har gått på några av tjejernas kalas oxå. Så det blir en hel del kalas. 
 
Temats kalas var superhjältar. Allt från muggar  Servetter tilltårtan. 
 
Nöjd och förvantansfull innan kalaset ❤️

Fredagsledigt

I fredags var jag och barnen lediga. Vi åkte in till stan och mötte upp mamma/mormor. Elton hade frågat för ett tag sen om vi inte kunde gå ut till den där än vi körde förbi. Han menade då stakholmen. Så jag tänkte att det kunde vara mysigt att ta med lite fika ut och sitta där och njuta i solen. Perfekt när mamma bor i stan oxå. Det blev en mysig dag tillsammans innan vi åkte hem för tacomys med min låtsaspappa och lillebror.
 
Leon har Kvarg i hela ansiktet. Glömde skedarna i bilen. Givetvis när man ändå hade kommit ihåg att ta med skedar. Haha. 

Söndag

Idag är sista dagen innan semestern är slut. Sambon börjar jobba imorgon och barnen börjar fritids och förskola. Jag börjar egentligen min VFU v. 36 men planen är att börja den en vecka innan, alltså v. 35. Så de här två veckorna skulle jag egentligen jobba men är nog inte så smart då jag inte har tillräckligt energi. Vill spara den till vfun. Så planen är nu att ha barnen tre dagar denna veckan på fritids och förskola så jag kan förbereda allt som ska förberedas inför vfun. Är ganska mycket som ska läsas på om kursen så man vill vara väl insatt när man träffar sin handledare. Fixa böcker mm. Så det blir perfekt att ha de några timmar där. Så blir en mjukstart efter att ha varit hemma i ca 8 veckor. Vilket sommarlov vi haft. Och imorgon börjar vår stora kille fritids och vår minsta en ny avdelning på förskolan.
 
Idag har vi fixat iordning ute, klippt gräs mm. Så nu är trädgården fin. Sedan var vi på busfabriken och efteråt beställde vi hem pizza. Mysig sista dag på semestern. 
 
 
 
 
Nu ska jag packa barnens väskor inför morgondagen. 

Konstig känsla

Har haft en konstig känsla i över en vecka nu. Det kommer oftast om kvällarna. Något som trycker och svårt att andas. Känner igen det så väl. Ibland vill jag inte inse att jag inte är helt frisk än från min depression. Det är helt klart bättre men ibland sköljer det liksom över mig. Kanske mycket tankar och jobbigare dagar än andra. Många saker som suget ur min energi. Den där ångesten som bara flyger på. Får panik över att vara så nära en ångestattack och det gör ju inte saken bättre. För varje kväll som går så kommer det bara närmre. Vet inte vad man kan göra för att förhindra mer än att låta den bryta ut för då brukar det kännas bättre. Som när man behöver gråta ut så känns det genast lättare. Får väl se vart det leder men hoppas självklart att det bara är för stunden. Försöker undvika saker som gör att jag mår dåligt men vissa saker är tyvärr oundvikliga. Vissa dagar pallar jag inte vara social och kan bara vara hemma med min familj. Men är det kalas har många svårt att förstå att man mår dåligt eftersom det oftast inte syns utåt. Plus att man skäms lite över att inte orkar så man kämpar sig igenom on. Man ska le och vara glad och social. Det är en av alla småsaker som tar musten ur mig. I perioder blir det mycket sådana saker som spelar roll. Det samlas på inom mig och tillslut kommer det ikapp. Tror jag.
 
Detta är nog första sommar som jag verkligen kunnat andas och njuta på många år. Tacksam för allt. Jag försöker verkligen se ljust på framtiden. Nästa år börjar livet på riktigt ❤️ Tillsammans med mina nära tar man sig igenom det mesta. 
#fuckpsykiskohälsa 
 

Ny mobil

Skaffat ny mobil i veckan och är så sjukt nöjd med kameran. Var jättenöjd med min förra och ville typ inte byta men alltså wow säger jag bara ara. Vill inte sluta titta på alla fina bilder den tar. Foto är något jag tycker är riktigt kul och jag önskar jag hade haft tid att lära mig mer. Älskar att gå ut och fota barnen med systemkameran men kan inte alla inställningar. Ett plus med mobilen är att jag har grymt mycket minne och trippelkamera, så här kommer fotas. Lite lättare att fånga de där ögonblicken med en mobil än en stor systemkamera. Sen går det lite i perioder när jag använder systemkamera. Hade med mig den till Halmstad när vi campade och tog superfina bilder på barnen som vi ska förstora upp sen:)
 
Bikder tagna med nya mobilen
 
 
 
 

Fotbollsskola

Denna veckan har vår stora grabb varit på fotbollsskola  Han är så nöjd efter de här fyra dagarna. Det har varit väldigt varmt men de har fått springa en hel del i vattenspridaren:)
 
 
Sista dagen fick de glass och diplom 
 

Uteplatsen

Äntligen fått upp lite utebelysning på våra nya uteplats. Nu börjar den faktiskt bli helt klar. Fattas lite disbas till vänster bara. Idag har jag lagt ut de sista kantstenarna och skyfflat ut diabasen. Fått vänta med det eftersom det stod en badtunna i vägen  Men idag fick vi hjälp att flytta den. Surt bara att det fattades lite disbas. Men var inte så mycket så kan ta det på släpet när vi har tid. Har även fixat klart det mesta på utbygget under semestern. Lister inomhus, sätta upp valv vid trappan (bara målas vitt oxå), sista plåtarna på taket är på plats och de panelbrädor vid övergången är nu oxå på plats utvändigt. Så skönt att snart vara helt klara. Men då börjar nästa projekt. Först vila kanske??
 
Blev sjukt nöjd med lampan vid altandörren. Ska köpa likadana till de andra två dörrarna oxå :) sen köpte jag några solcellslapor. Så fina när mörkret faller! Ska köpa flera och sätta ut längs kanten. 
 

Kräftkväll

Ikväll har jag och sambon ätit kräftor. Så gott! Jag älskar kräftor och man får vara med i svängarna innan jag hunnit äta upp alla. Haha. När jag gick på gymnasiet så övervägde min kompis att ge mig kräftor i julklapp, det och skumtomtar. Haha. Så sjukt! Skumtomtar var min stora last på den tiden. 
 
 

Sol och bad

Går inte att vara hemma i denna värmen. Har nog inte varit hemma en hel dag sen semestern började. Igår spenderade vi några timmar på Dragsö. Sen ville Elton sova hos mormor. Så släppte av honom innan vi åkte hem. Ibland behövs de komma ifrån varandra och vara lite ensama. Nästa vecka är det Leons tur. Få lite egentid med mormor och vi får ge lite mer till en av dem och uppfylla just dens önskning. Blev godis och filmkväll tillsammans medmed Leon. Gissar att Euron väljer samma nästa vecka. 
 
Bad på Dragsö
 

RSS 2.0