Morsdag

Idag har jag haft en perfekt morsdag. Vi har varit ute hela dagen, busat, badat i poolen varit i lekparken och fixat i trädgården. Sen åt vi hamburgare till middag och sambon hade gjort en gudomligt god glasstårta. Han hade både gjort glass och maräng helt själv. Blir impad! Sen var det den nya kolasåsen med havsalt i. Allt blev perfekta blandning med syrliga hallon, sött och salt. Glassen han gjort var vaniljglass och krossad marabot med fudge havssalt. Tusen tack för denna dag!
 
 
Dagen avslutades med fotbollsmatch, dock mådde jag konstigt. Yrsel, illamående osv. Men spelade ändå lite. När matchen var slut hade det släppt lite och jag tror faktiskt det var den tryckande värmen. Vi vann iaf med 4-0 :) Nu har vi gosat i soffat framför barnprogram och barnen har precis somnat. Så gosigt att mysa ner sig vid Leon när han ska sova. Jag sa till barnen , tack för idag. Då frågar Leon varför jag säger tack. Jag säger då att jag är tacksam för denna morsdag, att jag fått vara med dem idag. Då svara Leon, men det var ju pappa som gjorde glasstårtan. Alltså detta barn, 3 år och ger sådana roliga svar. 

Mina barn

 
Så mycket kärlek. Tänk att innan Leon kom så undrade jag hur ens kärlek skulle räcka till, för man älskade redan Elton så fruktansvärt mycket. Hur skulle det ens gå att älska någon så mycket liksom. Men nu vet jag, man kan älska någon hur mycket som helst och älska den andra personen lika mycket! Deras olika personligheter men lika vilkorslöst. Bara massa kärlek till mina barn. Ni ger så mycket här i livet. Skulle vilja ha hur många som helst av er :)
 
Idag är morsdag och jag är så tacksam för att vara er mamma! 

Grönsaksland

I helgen har vi flytta ut de plantor vi haft inne några veckor. Samvon byggde egna pallkragar av överblivet virek från bygget. Perfekt! Att jag inte tänkt på det innan! Nu kan vi ju plantera massor :)
 
 

År 2019

Året vi längtar efter. Året våra liv kommer börja. När bitarna kommer falla på plats. Ekonomin kommer bli på topp. Jag ska blir färdigutbildad, legitimerad lärare. Vi fyller 30 år det året. Barnen blir 5 och 7 år, hur sjukt är inte det. Ja det är mycket som händer det året och vi ser framemot vår framtid. Men ibland kan jag inte låta bli att oroa mig, tänk om våra planer ändras på vägen. Jag är livrädd för det, men ska försöka att tänka framåt och längta! Känns dock som en evighet. 2 år tills jag tar examen. Halvvägs nu i sommar så kanske blir lättare nu när man kan räkna ner. De här 2 åren har ju faktiskt gått fort, trots allt kämpande och dåligt mående.
 
Idag ska jag vikariera i min vfu klass som lärare. Wihoo! Vad jag älskar mitt kommande yrke!
 

Underbar helg

Vilken helg. Underbart väder med runt 30 grader. I fredags jobbade jag och när jag kom hem hade sambon börjat fixa med poolen. Han hade lagt ut marksten som underlag och sen ett mjukt underlag ovanpå. På lördagen började vi fylla poolen. Och sambon körde även en runda med skräp medans jag och grabbarna var på E:s fotbollsträning. Sen på eftermiddagen kom det hit trevligt besök. Min mamma och hennes nya och lillebror kom, även F:s kusin, flickvän och deras fyramånaders bebis. Så söt! Vi bjöd på grillat och bara umgicks. Inga konstigheter liksom! Idag har jag och barnen varit hos deras dagiskompisar. När vi kom hem hade sambon klippt hela gräset och trimmat. Sen har vi bara varit ute hela dagen, haft picknick i trädgården, solat, lekt och barnen har badat. Galna barn. Svinkallt i poolen, men å andra sidan är det nog skönt att svalka sig i denna hettan.
 
 
 
Skönt att vi fått så mycket gjort ute på tomten denna helgen. Men det är mycket kvar, men det värsta är borta så nu ska vi nog kunna njuta lite denna sommaren här hemma ändå. Där vi ska göra uteplats får tyvärr se ut som det gör tills vi har sparat ihop lite pengar. Hoppas på att vi kan påbörja efter sommaren, men ingen stress! Längtar till ledighet och att vi ska göra lite utflykter med barnen, denna sommaren får pengarna (det lilla vi har i semesterkassa) gå till lite nöjen tillsammans, och inte bara bygge. Vi ska ju trots allt få fiber och det kostar 15 000 kr. Pissigt känner jag, hade hellre gjort något roligt för det, men sambon vill ha att och ja i slutändan blir det väl bra, men sura pengar just nu. Hoppas innerligt att vi kan få njuta av sommaren trots ekonomin. Saker behöver inte kosta under sommaren men något vill vi göra och bara komma ifrån. Vi har lite roligheter på gång som jag tror barnen kommer uppskatta.
 
Mer om våra semesterplaner i ett annat inlägg :)

Smoothie

Gjorde en smoothie såhär på kvällskvisten. Var inte sugen på middag när jag kom hem sent från jobbet. Grymt god blev den. Vaniljyogurt, frysta hallon, havregryn och linfrön. Mixa! Försöker äta nyttigare i veckorna och undvika socker och bröd. 
 
 
 
 

Så mycket tankar, oror och besvikelse...

Igår var en sådan dag. En dag där allt kom ikapp. Allt om hänt den senaste veckan och veckorna. Mycket att tänka på som bara ligger och gnager och tillslut vill ut. Tårar som rinner och inte vill sluta. Tårar man inte kan sätta finger på varför de kommer för det är för mycket. Ångest över allt. Oror över allt. Det blir för mycket ibland och tillslut pallar inte mitt huvud med mer saker att oroa sig för. Det är allt möjligt. Vänner, familj, syskon, ekonomi, studier och plugg. Allt bara brast igår. När man vill så mycket men kroppen säger nej. En oror inför sommaren. En oror över de kommande två åren. En oro för framtiden , men ändå en längtan inför framtiden. Oror för en som betyder väldigt mycket. Besvikelse över en person som har betytt mycket. Ja allt kommer ikapp en tillslut och det är min familj som får se det brista. Hur mycket jag än försöker att inte visa så bara kommer det. Jag bryr mig egentligen inte att de ser mig ledsen för det är bra att visa sig sårbar men E är så känslig kille, han är som mig. Tänker mycket och jag vill inte att han ska behöva orora sig för mig när han är så liten. Han var så söt igår och jag blir förvånad för varje dag vilket stort hjärta och hur omtänksam han är. Han frågade varför jag var ledsen, jag svarade att det är inget speciellt. Jo mamma, något måste det vara. Ja det är många saker jag tänker på svara jag då. Men mamma, tänk inte på det då, och så fick jag världens kram. Detta underbara barn! Det är tur jag har mina tre killar.
 
 

Odlingar

Det börjar hända lite i våra odlingar. Spännande att se hur det kommer utvecklas. 
 
Rucola och blandsallad
 
Rädisor
 
Gurka
 
Dessa har Elton odlat, majs ska det bli. Spännande!
 
Sen har vi även planterat morrötter, dill, gräslök och blommfrön. Blommorna ville Elton plantera så de satte vi i en kruka.  Detta är första året vi så med fröer så vet inte om vi gjort rätt. Återstår att se :) 

Match

Igår spelade jag min första fotbollsmatch på 6 år. Det var sjukt nervöst! Mest var jag nog nervös för att det var mot en förening jag spelat i, det är alltid pressat mot ett lag som är här i närheten. Derbymatcher. De hade även vunnit sin förra match mot Hoby med 7-2. Vi vann ju hela serien förra året så jag gissar att de är revanschsugna. Jag fick spela anfallare och det gick hyffsat. Vi vann iaf med 3-2 och matchen var jämn. Det är så roligt att vara igång med något som är så roligt, något som man älskade när man var yngre. Började ju faktiskt spela när jag var 7 år. Jag trodde aldrig jag skulle ta tag i fotbollen igen efter två barn och en krossad armbåge men jag är så glad att jag gjort det. Dock på en lägre nivå. En lagom nivå när man har familj :) 

Nyklippta killar

Igår klippte sambon barnen. Egentligen vill Elton ha lika långt hår som mig men han klagar hela tiden på att han är varm i håret, han har väldigt tjockt hår. Så vi kom med förslag att snagga sidorna och spara uppe. Leon ville ha likadant. 
 
 
 
 
Före
 
Efter
 

Sambon 28 år

Igår fyllde världens bästa sambo år, hela 28 år blir vi i år. Han jobbade hela dagen men vi ringde en videochatt och sjöng för honom. Sen fixade vi iordning paketen och la på finbordet och dukade där nere. Lagade god mat och bakade kladdkaka som var klart lagom tills han kom hem. Han såg så nöjd ut med sina paket och vad vi förberett och det är han värd. Han kämpar på, jobbar och försörjer oss. Snart är der min tur att ge tillbaka, "bara" två år kvar tills vi får att bra ekonomiskt. Skulle velat ge dig allt du önskar dig men just nu kan jag inte det, men vet att du är nöjd ändå.
 
Tack för att du alltid finns för mig och stöttar mig. Du är bäst! Älskar dig. 
 
 
 
Ikväll ska vi ut och äta på Pinchos :)

Short hair

Igår klippte jag mig. Blev att jag klippte av att igen. Det håret jag tappade i höstas har vuxit ut ca 10 cm så tjockleken är inte där än så kände att jag lika väl kunde klippa av att så att det ser lite tjokare ut. Klippte nog lite mer än 10 cm ;) Sjukt nöjd och skönt inför sommaren. 
 
Before
 
After
 
 

Du berör

Längesedan jag drömde om dig. Ända sedan du gick bort har jag haft många drömmar i veckan. Men sen ett tag tillbaka har jag inte drömt alls, eller inte som jag kommer ihåg. Inatt hälsade du på mig igen. Det känns som du vill säga något, som om du är här. Jag vill tro att du vill säga att du har det bra, att det är så mycket bättre där du är nu. Åndå så känner jag mig fruktansvärt lessen och tom. Varje gång du hälsat på i drömmarna är jag ledsen större delar av dagen efter. Mest på kvällen när jag ska sova igen och när jag verkligen hinner tänka. 
 
Finns så många frågor, så mycket ångest och dåligt samvete. Ändå vet jag att inget gick att göra. Jag försökte. Men nu vet jag, att mår man dåligt så är det inget eller ingen som kan hjälpa. Man måste själv inse och be om hjälp. Prata, lyssna och erkänna.
 
Hoppas du har det bra. Alla minns den fina person du var. Och jag önskat så att jag fick veta att du har det bra. Du berör mig så otroligt mycket fortfarande...

Maj månad här

Oj oj vilken underbar helg vi haft. Har inte haft något inplanerat och bara tagit dagen som sen kom. Precis vad vi behövde! Igår var vi ute från kl 9 på morgonen till halv fem på kvällen. Ja, 1 maj bjöd på underbart väder och nu känns det som att våren är på väg på riktigt!
 
Sambon fick för sig att fixa altanen igår. Så han tog högtrycken sen trallrent och skrubbade våran 60 kvadratmeter stora altan. Sen slipade han hela när det trokat och ja det tog ca 6 h. Duktig och envis är han så nu har vi en städad altan då vi hade rätt mycket "skit" kvar från bygget liggandes. Så nu är snart altanen redo för sommaren, den ska "bara" oljas in nu oxå. Men det brörjade F med idag. Fattar inte hur han orkar efter en dag på jobbet. Jag gjorde iaf klart trädgårdslandet igår, eller det saknas pröattor runt jordgubbarna som ska på plats oxå. Men de är tunga de där stenarna sen busade jag med barnen mellan varven. Barnen var så lyckliga av att få vara ute hela dagen och smutsiga blev dem. Avslutade kvällen med ett bad och mys i soffan innan de somnade gott. 
 
 
 
 
 

RSS 2.0