Cypern maj 2015

Lite fler bilder. Vi började oftast med frukost, sen upp på rummet och packa ihop alla badsaker och vidare till stranden. Sen vid lunch plockade vi ihop oss och åt sen efter det la vi oss vid en av alla pooler och spenderade resten av soltimmarna där. Innan maten och Lollor & Bernie rastade vi av barnen i lekplatsen som var utanför vår balkong. Tycker att både frukostbuffén och middagsbuffén var toppen och det fanns mycket att välja på.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cypern Maj 2015

En helt underbar resa. Sitter och kollar igenom alla bilder och kom på att jag inte lagt ut några. Denna resan skulle jag vilja göra om igen, till och med till samma hotell. Jättebra barnvänligt, många pooler, lekplats och underhållning för barnen med Lollo & Bernie på kvällarna. Nära till strand ( typ 2 min), god mat (vi hade halvpension), perfekt läge vid stranden och nära till shopping. Längtar tillbaka till värmen. Vi grader över 30 grader varje dag, vissa dagar var helt vindstilla så var väldigt varmt kan jag lova! Vi hade tvårumslägenhet, vilket var toppen med två barn, två vagnar och ja all packning. Sen fanns det ju så man kunde laga lättare lunch och sådär, men åt ute nästan varje lunch. Vi åkte ju med våra vänner och deras pojk (lika gammal som E). Restaurangerna var toppen, nästan alla hade en lekhörna. Vi åkte till Agya napa över en dag och jag var inte impad. Gillade Fig tree bay bättre! Kanske just för barnen, stranden och ja allt!
 
Vårt hotell var jättefint och fräscht och har verkligen inget negativt att säga alls.
 
Utsikten från vår balkong
 
 
 
 
 
 
 
 

God natt!?

När man varken vet ut eller in. Vad är egentligen bäst och vem bestämmer det. Jag orkar inte känna,orkar inte mer. Ändå så vet jag att det imorgon är som bortblåst. Hur länge ska det vara så, hur länge kan det pågå. Alla är vi olika och det är ju bra. I vissa fall måste man kompromissa för att saker ska bli som det var. Jag har redan offrat, så tycker inte att det är min tur. Och andra sidan vill inte mötas, så hur ska det nu sluta så att det ska bli bra för alla.
 
Måste hitta tillbaka till det som en gång va. Men hur ska man orka när allt redan är förstört. När ska man vakna när allt kanske redan är försenat.
 
Vill inte känna såhär. Vill bara få va utan att få känna..

Shopping

Eftersom vår stora kille knakat iväg en hel del nu under sommaren så märkte jag att nästan alla hans kläder i storlek 98/104 va för smått. Försökte övertala sambon att vi MÅSTE åka till ullared då lillen behövde vinteroverall oxå. Men nä det gick inte, fick inte åka själv heller trots att jag hade bra argument;) Nåja åkte in till stan och handlade 4 par byxor och 4 par tröjor. Sen har jag även beställt lite som kom hem idag. Leon fick även han lite nytt då han hela tiden får ärva så kan det vara kul med lite nytt. Sen från storlek 86 har vi bara köpt enstaka plagg till E då han fick ärva mycket av sin kusin. Kanon till dagis men som sagt kul att köpa  lite nytt nu.
 
Allt är från h&m och Lindex. Mest dagis kläder har inhandlats till en början. Gillar inte heller att ta på dem tajta jeans när de rör så mycket på sig hela dagarna.
 
Till lilleplutten 
 
 
Till store plutten
 
 
 
 

Söndag

Idag är jag så trött. Tur det blir en lugn dag resten av dagen. Vi har redan veckohandlat, städat, slängt sopor och håller på att tvätta lite. Nu är vi hos barnens farmor, L sover och jag tar det lugnt i soffan medan alla andra är ute och leker. Deras kusiner är här oxå, jag har sällskap av en tröttis i soffan;) 
 
Sen blir det väl att tvätta det sista och laga lite middag. Slänga oss i soffan hemma och gotta ner oss. Snart en ny jobbvecka!
 
 

Vilken dag!

Haft en kanondag! Inga planer, inget jobb, inga kalas, nä inget alls! Började dagen med gofrukost. Sedan bestämde jag mig för att åka in till stan med min stora plutt. Handal lite kläder då han vuxit ur allt i 98/104. Sen var det ju torgfest oxå inne i stan.  Väldigt mysig tillställning i cowboy anda. Man fick klappa kossor och hästar. Åka hölass bakom traktor och häst och vagn och pinnyridning. Allt detta var gratis. Det var marknadsstånd hunduppvisni med polisen, polisbilar som man fick sitta i m.m. Vi hann inte med att göra allt då vi var tvungna att va hemma en viss tid men vi han kika runt på allt och sen fick E välja en sak vi skulle göra, var lite lång kö till pinnyridningen så som tur va så valde han hölass. Det va så mysigt tog väl 15 min att åka runt torget. Första gången han åkte hölass och han njöt. Söta, goa, tacksamma kille! Sen fick han korv och även en stor klubba han tjatat om.  Mysigt dag vi två och med min mamma. Ibland behöver han ju faktiskt göra saker utan lillebror. 
 
Sen åkte min mamma med hem för vi skulle vidare och kolla  är min sambo och lillebror spelade match. Även min syster, styvpappa och min moster med familj var med och kollade så barnen var underhållna hela matchen, annars brukar det inte bli så värst mycket fotbollstittande utan mest springa efter barn ;) 
 
Sen åkte vi alla hem hit för lite mat, prat och gott.  Barnen somnade gott kan jag lova efter denna dagen :) och vilket underbart väder! Har inte ens behövt långtröja och vi kunde till och med sitta ute och äta ikväll. Antar att det kan ha varit sista fina kvällen nu när hösten knackat på denna veckan. 
 
Hoppas er lördag varit lika bra som våran! Nu är jag så trött så ska sova, denna veckan har varit mycket jobb, vilket man inte är van vid. Bokad hela nästa vecka oxå, jag var nog saknad efter 1,5 år;)

Plugg & jobb

Denna vecka har jag börjat jobba inom barnomsorgen igen. Så roligt. Skrev in mig i fredags och de ringde en timme senare. Sen blev jag även bokad för jobb torsdag -måndag på samma ställe. Super att veta så långt innan vart man ska vara när man ska iväg med barnen och så. Imorgon blir det dock att gå upp i ottan. Ska lämna barnen reda kl 6. Gusch! Aldrig lämnat dem så tidigt. Men slutar hyffsat tidigt så hämtar dem då, hade egentligen tänkt plugga men hann med mycket idag:) Är i stort sett klar med allt i denna kurs vi läser nu. Har jobbat på bra och verkligen suttit med att under tiden barnen varit på dagis. Trodde inte att jag skulle ha sådan disiplin, men än så länge är det skoj:) Har till och med glömt bort tiden och plötsligt har det gått 6 timmar. Sen blir det ju olika jobbigt i olika kurser. Men mitt mål är att plugga gärnet de första veckorna och sedan kunna jobba lite extra. Men plugget ska alltid gå före jobbet!
 
Det är svårt att veta om man gjort rätt eftersom jag redan är färdig. Är ju ca 3 veckor kvar. Iof så har jag som sagt varit väldigt effektiv. Har bara det muntliga kvar, men känner mig rätt så säker på det oxå. Repeterar flera gånger varje dag så kanske till och med kommer kunna att utantill när det väl är dags;) Kommer vilket fall ha mina stördord  om man blir nervös,  det vet man ju aldrig. 
 
Nä nu ska jag ta en dusch innan jag ska sova. Imorgon blir det upp tidigt så man inte kommer för sent till jobbet;) 

3-åringen <3

Tänk att vår lilleman blivit hela 3 år. Jisses vad tiden går. Hann fira honom rejält idag. De har varit en stund på dagis medan jag pluggade lite, på min "rast" blåste jag upp ballonger och hängt upp dekoration i köket. Så Elton blev så glad när han kom hem. Vi gjorde sedan 2 olika pajer och lite annat smått och gott att äta, även en födelsedagstårta. Alla tyckte den va så god, även pajerna. Elton fick ju paket av min familj på barnens kalas men vi hade ju inte gett något än. Han fick lite smått och gott . Påslakansett med flygplan (han älskar flygplan saker). Doktorslåda,  grodspel, kläder, skor m.m. På sin tårta ville han ju självklart ha flygplan på. Så när vi beställde till deras tårtor sist passade jag på att ta ett marsipan lock med flygplan på;) 
 
 
 
Det är så roligt att se hur han blir så glad för allt och verkligen uppskattar det man gör för honom.Grattis min fina pojk❤
 
 
Tårtans innehåll:
Denna tårtan består av två kladdkakor.
Lägg förs den ena kladdkakan underst.
Bre på kondenserad mjölk och strö på lite färska hallon.
Lägg på nästa kladdkaka.
Täck den med grädde och på med marsipanlocket!
 
Enkel tårta!
 
 
 

Ritningar

Förra veckan ringde arkitekten. Han ville att vi skulle komma och kika på husritningarna. Så nu väntar vi bara på att de ska justeras lite invändigt. Tanken var ju att vi skulle förlänga huset exakt som det ser ut utvändigt. Men vi vill vinna yta på höjden så att vi kan få två sovrum på ovanvåningen. Beroende på hur mycket berg och sten vi får bort på marken ju bättre blir det. Mig gör det inget att taket blir högre på utbyggnaden, jag vill att det ska synas att det hänt något nytt:) Tror min sambo tycker likadant nu när han ett ritningarna. Plus att vi kan höja taket lite till om vi vill för att vinna mer höjd på ovanvåningen.
 
Det längst till höger längts upp är utbyggnaden, där man ser att taket höjts. Vi ska ha en altandörr så man kommer ut till trädgården och badtunnan smidigare. Spännande! Nu väntar vi på att ritningarna ska bli klara så vi kan skicka in om bygglov. Allt annat är klart med banken! Håller tummarna!
Har fler ritningar invändigt men eftersom det ska justeras lite så får ni vänta med att se dem. Sen har vi inte riktigt bestämt exakt hur övervåningen ska se ut, det kan man bestämma sen, men vi ska i alla fall ha två sovrum där uppe som barnen ska ha sen:) Sen vet vi inte hur stora de ska bli, om det bara blir två rum och garderober eller om vi ska ha ett litet mysrum. Det får vi känna efter innan vi slår upp alla väggar:)
 

Ny frisyr

Nu har jag klippt mig. Kapade en bra bit på längden vilket behövdes. Kom fram till att jag inte klippt mig sen december. Woops! 
 
Före
 
Efter
Känner mig som 17 år igen. Då jag och Mitt livs kärlek träffades. Då hade jag lugg. Sen har jag haft det en gång till emellan, för typ 4-5 år sedan. Nåja jag vänjer mig väl;) 

Leon 14 månader

 
Han kan vinka.
 
Han älskar när man sjunger. Han fick en sågnpåse i ett årspresent och den hämtar han hela tiden och plockar upp sakerna där i så ska man sjunga. Han gillar även böcker. Springer och hämtar böckerna själv. Hans favorit är en pippibok. Han pekar och säger "Piipaa" till pippi. Haha! Nästan som att han inte får ihop att och börjar säga pippi och slutar på pappa. Sötungen<3
 
Han äter nu själv. Man får absolut INTE mata honom. Han blir jätte arg och slår undan skeden om man försöker. Mat överallt så man måste duscha av honom nästan varje gång. Han äter allt. Oftast får han vår mat och ibland Burkmat när det inte finns annat till lunch. 
 
Sover på eget rum med storebror  och det går jättebra. Somnar oftast fort när man lagt honom. Brukar somna mellan 18.30-19 tiden.  Vissa nätter vaknar han oftare än andra. Hade precis fått rutin på sömnen. Han vaknade runt 5 och fick välling och somnade om men nu när han är sjuk vaknar han ju oftare. Sover 1 gång på dagen nu mera. 
 
Lilleplutt har även börjat på dagis. Det känns vemodigt att han redan blivit så stor. Han har nu lämnats själv 2 dagar och även  sovit en dag där. Allt har gått bra. Han fattar nog inte redigt än. 
 
Han babblar hela dagarna. Man undrar vad han egentligen säger. 
 
Han älskar att busa med storebror. Tetas med honom, tur storebror oftast är snäll och inte slår tillbaka. Kan ju ärligt säga att de tjabbas oxå en hel del;)
 
Har nu 5 st tänder. 
 
Storlek 80 i kläder.
 
 Går inte att ha något framme för då är busungen framme direkt. 
 

Plugget är igång!

Äntligen! Fick all kursmaterial förra vecka, egentligen kunde man börjat reda då. Vilket jag gjorde  kollade igenom alla skol webbplatser så man kunde dem och sådär. Kollade igenom hur mycket som fanns och hur kursen va upplagd. Skulle egentligen varit på skolan idag för information. Men de va så schysta och sa att jag kunde komma den sista kurstullfället om 1 månad. Det skulle nämligen bara vara 3 timmar idag. Så då slapp jag ju redan och sparade 3000 kr! Hade ju varit kul att åka, men som student kommer det bli tajt ekonomiskt då jag ska försöka att klara mig på endast bidraget. Vill slippa ta lån. Givetvis tänker vi ju inte leva så vi går back, så vi testar denna terminen och se vad vi klarar. Kanske behöver ta någon tusenlapp extra då är det ju så. Vi valde ju att F skulle utbilda sig först då hans lön skulle bli så mycket bättre, smart val! 
 
Igår började jag lite smått med en föreläsning och idag har jag kollat på 3 stycken. Även börjat lite smått med den skriftliga tentamen för denna kurs. Ska även göra en muntlig redovisning. Spännande. Är så taggad:) Dock är ju Leon sjuk och Elton går det ju si sådär med lämning på förskolan. Va med hela dagen igår och idag lämnade jag direkt. Han blev jätte ledsen men hade gått över sen. Han hade ju frågat efter mig några gånger. Hoppas han vill imån.  Så jobbigt. 
 
Kommer nog ta lite tid att komma in i allt. Var ju ett tag sedan man pluggade. Räknar knappt KY - UTBILDNINGEN.  Den va inte så värst svår och knappt något plugg mer än inför proven. Så detta är skillnad. Hoppas jag klarar att! 
 
 

RSS 2.0