Lekparken

I tisdags mådde jag inte dåligt med förkylningen men var hemma med barnen eftersom jag inte vill ha E på förskolan än då det är sista veckan med gipset. Så då har jag båda hemma. Jobbade i måndags men då kunde mamma ha E. Så resten av veckan har vi varit hemma nu. Vi gick iaf till lekparken en sväng i tisdags. Vi har rätt många lekparker runtomkring men vi valde den mindre som ligger vid "skogen", som barnen kallar den. Det var rätt varmt ute och solen glassade på. Älskar små utflykter med barnen. Det gör mig så lycklig när man ser deras lycka! Det räcker att gå till en lekpark någon timme så är de nöjda liksom. 
 
 
 
 
 
 

Manlig förkylning

Jag har åkt på en rejäl dunderförkylning. Det bara flög på mig. Kanske därför jag varit så deppig de senaste dagarna. Kroppen kände av att något var på gång. Låg på soffan hela dagen igår. Idag fick jag lämna barnen till sin farmor en stund för att sova. Det hjälpte inte ens, sov till och från i 3 h. Helt slut i hela huvudet. Konstigt att man kan bli såhär dålig bara över en natt.
 
Hoppas på att må bra till helgen åtminstone. Då är jag själv med barnen hela lördagen till söndag.
 
 

Vet inte vart jag ska ta vägen...

Vill bara härifrån, från alla krav och alla tankar. Ta min familj och åka iväg, få bort mina tankar som snurrar. Vet dock att det inte hjälper för när jag kommer tillbaks så smyger det på mig igen, sakta men säkert. Mår så dåligt psykiskt, både igår och idag. Ingen förstår och ibland känns det som ingen bryr sig. Vill bara härifrån, krypa ur mitt egna skin. Vill få må bra, utan oro och panik. Hur mycket ska en kropp orka. Känns som det enda den gör är att kämpa kämpa kämpa. Det är därför jag försöker vara sysselsatt hela tiden, för att slippa alla tankar. Så fort jag kommer hem smyger sig ångesten på och alla tankar börjar snurra. Fy fan alltså! Det är för mycket som händer just nu och jag vet verkligen inte hur jag ska ta mig ur detta. Jag vill inte prata för jag vet inte vad jag ska prata om. Det går inte sätta finger på exakt vad det är, det är för mycket och ångesten är för stor. Ingen förstår och jag orkar verkligen inte. Tur barnen gör mig sysselsatt. Älskade små!
 
När ska egentligen livet vända. Det är så många års kämpande. Man söker utan att finna och vad man än gör så blir det ingen skillnad...
 
Varför ska det vara så svårt att be om hjälp, att erkänna. Det är nog därför det blir såhär. Ska försöka vara stark tills man inte orkar mer.

Midsommar 2017

Midsommar är speciellt för mig och kommer alltid att vara. Därför är det extra viktigt att jag får fira den med människor jag tycker om. Vi hade min mamma och "småsyskon", Fredriks storebror med familj, mim moster med sambo, min mormor, min styvpappa sen kom även Fredriks mamma med fru. Vi åt midsommarmat, klädde midsommarstång, dansade, åt efterrätt,femkamp och avslutade med grillning. Fredriks brorsa hade husvagnen och de gick väl ut och la sig strax innan 12. Hade en perfekt midsommar från början till slut. 
 
 
 
 
 
 

23 juni

Vår förlovningsdag <3 I år fick vi fira vår förlovning på självaste midsommarafton. Vi förlovade ju oss på midsommar så det är ju alltid runt den helgen. Vi firade ju dock inte vår förlovningsdag direkt då vi hade massa folk hemma på mudsommarfirande, så det glömde av lite. Funderar på att göra något ihop bara han och jag snart. Det behövs ibland.
 
7 år har vi nu varit förlovade. Helt sjukt vad tiden flyger iväg. De här bilderna är från just vår förlovningsdag. Vi åkte till utkiksberget och hade picknick. Satte på oss ringarna där. Minns pirret och känslan. Jag hade jobbat hela dagen och hade stägning i butiken. På rasten köpte jag baguetter, kladdkaka, jorgubbar och alkoholfri cider.  
 
Alltid vi. Älskar dig!
 
 

Skummelövstran

20 minuters promenad bort från stugan låg en jättefin lekplats. Helt ny var den och många olika saker att göra. Barnen var överlyckliga varje gång vi gick eller åkte dit. Tog knappt 5 min med bil. Detta området vi bodde i var verkligen toppen och vi kommer garanterat att åka igen, om inte annat i närheten. Skulle även kunna tänka mig att flytta till Halmstads området. Den dagen kanske kommer när vi vågar oss ifrån våran trygghet. Sambon har ju jobb överallt och jag med sen förmodligen. Det som gör att jag tvekar är barnen som har sin kompisar här och det blir ju svårare ju äldre de blir. Familj och vänner hinner vi knappt träffa som det ser ut nu ändå och det är bara 20 mils resaså hade funkat så sätt. Nåja, kanske när vi är pensionärer ;)
 
Lite bilder från lekparken:)
 
 
 
 
 
 

Plockat jordgubbar

I tisdags åkte jag, Elton och mamma och plockade jordgubbar här i byn. Mycket folk meb det fanns gott om jordgubbar. Plockade nästan 8 liter. Så har fryst in och resten ska vi ha till midsommar (om de klarar sig).
 
 
 
 

Hembyggdspark

På semestern besökte vi en jättefin park i Ängelholm. Jag hade googlat runt lite men sen så gick vi till lekparken vid stugan istället. Där mötte jag en mamma som bodde i området och hon rekommenderade att åka till just den parken. Så vi packade ihop oss och åkte. Det var en jätteStor lekpark i mitten och många olika djur runtomkring. Att vistas där var helt gratis vilket verkligen chockade mig då det var så fint och stort. Vi kunde gått där i flera tinnar, barnen var så nöjda. I parken var även en glassbar och en restaurang. Barnen tog gudomligt god mjukglass med jordgubsströssel, hur gott som helst! Jag och F delade på en glassbomb som hette rocky road. Smarrigt! 
 
 
 
 
 
Det fanns även en skog runtomkring som det var många roliga saker att göra för barnen. Som sagt ett toppenställe. Önskar vi hade haft mer saker här hemma som man kunde göra med barnen utan att det ska kosta hela tiden. 

Mellbystrand

Tror vi hittat favoritstranden här. Har varit på många olika och vi hade hört gott om Tylösand men blev lite besvikna. Höromkvällen åkte vi till en annan ände av mellbystrand och woow vilken strand. Jättestor och fin strand, kändes som utomlands. Vi satt ända gram till kl 18den kvällen i den underbara solen. Barnen grävde med sina nya spadar (bästa köpet i ullared) och de badade. Vi satt och bara nöjt! Det var ävennära och bra från stugan, tar bara 5 min med bil. Vi har även hängt där idag, hela förmiddagen. Men ikväll valde barnen att leka i nybyggd lekpark som vi varit i varje dag. 
 
 
 
När vi var där i kvällssolen

Tylösand

Igår (torsdag) förmiddag åkte vi till Tylösand för att kila in hur det var där. Gick tilm stranden och hängde där en timme. Barnen badade och grävde med sina nya stora spadar. Elton var så nöjd. Han är ledsen varje kväll för att han inte får göra något pga armen. Men igår fick han göra det mesta. Till och med bada! 
 
 
 
 
 
Vi avslutade med mjukglass på ett cafe innan vi åkte till stugan för att grilla.
 
 

Ullared

I tisdags åkte vi till ullared, jag, mamma och moster. Var 9 mil från stugan så vi passade på när det var lite närmre än hemifrån. Skulle egentligen åkt i måndags men precis när jag hoppat in i duschen så bröt ju Elton armen.
 
Vi hade en mysig dag med för mycket shoppande. Så nöjd med alla mina köp! Hade gärna åkt idag igen när vi har dåligt väder men ekonomin säger annat. Tänk om man ändå var rikt. Att man ska bli begränsad pga att man studerar och man får verkligen tänka hela tiden på vad man gör. 
 
 

Stackar min lille kille

Igår hände en olycka här i stugan (vi har hyrt stuga i Halmstad). Först dagen på semestern kl 8 på morgonen. Leon puttade till Elton på skoj i soffan så Elton flög rejält ner i golvet. Han skek som in i tusan och jag hörde på hans gråt att det var allvarligt. Efte 6 h på vårdcentralen och akuten fick vi besked. Bruten arm som behövs gipsas. Min lille kille. Tycker så synd om honom. Han har så ont och jag blir så ledsen för hans skull. Han hade nog sett framemot denna semestern mest. Hoppas veckorna går fort nu och att det läker bra. Han frågar hela tiden när han ska ta bort det och blir ledsen. Hoppas han vänjer sig någorlunda. Jag har gjort en kalender med rutor med antal dagar han ska ha gipset så han ska få kryssa och räkna ner. Tror det blir bästa för honom så han har lite hum om hur många dagar det verkligen är. Min älskade lille kille. Vilken otur. Detta är så jobbigt att se. Han har vaknat flera gånger inatt och haft ont.
 
Älskade barn, du är så duktig och stark! 
 

Sommarlov!

Den där känslan, när man inte behöver känna någon press eller stress över något utan göra det i min takt. Yes! Det är sommarlov, sista tentan inskickad för terminen. Jag har klarat 4/8 terminer. Jag är alltså halvvägs till mitt drömjobb och nu kan man verkligen börja räkna ner!  Känner mig grymt stolt över mig själv efter detta tuffa år, skolår! Fy fan när jag kollar tillbaka. Hur klarde jag hösten? Jo tack vare min familj och mina klasskompisar. Guld värda!  Vårterminen har jag gått i dvala känsns det som. Men jag har klarat den (dock väntar jag på sista kursens betyg). Skickade in tentan igår och nu har jag officiellt sommarlov. Ska bli så skönt att inte behöva tänka på plugg dygnet runt. Vilket man gör oavsett att man precis skrivit en tenta eller har "helg" så vet man att nästa kurs börjar direkt eller att plugget väntar på måndag. Men icke på sommaren! 
 
Nu sommarlov i ca 12 veckor och ledig från jobb minst 8 veckor, ska försöka jobba lite om ork finns. Men inga måsten, vilket är så underbart! Ta dagen som den kommer, orkar jag jobba gör jag det. På mina villkor :)Behöver viöa upp mig och komma ifatt mentalt oxå för att klara hösten som kommer. Ser så mycket framme sommaren. Nu är vi lediga 10 dagar tillsammans. Lite smygsemester. Ska faktiskt iväg på ett härligt äventyr jag och min lilla familj, i en hel vecka:) 
 
 

Sluta med napp

Så var vi där igen, hur ska man lyckas få sitt barn att sluta med napp? Elton hade bara om nätterna när han skulle somna i över ett halvår ganska onödigt. Vi tänkte prova att sluta helt med Leon. Men då var bekymmret hur. Vi frågade Leon vad han ville göra med sina nappar, lämna till Pippi? Bamse? Nä inget ville han. Nu på senaste tiden har han blivit ännu mer nappig, kan bero på att vi sagt att han ska sluta i sommar. Han sa för ett tag sen att han ville hänga dem i nappträdet i sommar så vi hade bestämt att göra det under semester när båda är hemma.
 
I söndags åkte vi och besökte nappträdet. Jag var så smart och packade med mig alla nappar jag hittade och ett snöre ifall ifall han skulle vilja. Han var facinerad av alla nappar som andra barn hängde upp så vi började trä hans nappar på snöret för att se vad han sa. Givetvis ville han inte göra sig av med napparna men han ville ändå trä på dem på snöret. Vi bestämde oss där och då (sambon är mer envis) att vi faktsikt ska hänga upp dem här och nu istället för att dra ut på att. Leon ville sutta ur det sista ur varje napp och tryckte in nästan alla. han blev lite lite ledsen, tror det var någons lsags separationsångest men det var knappt nämnvärt. Sedan fick han välja vart de skulle hänga, sa att han inte ville men när de väl hängde där så sa han: får jag leka i piratskeppet nu. Sen var det inte mer med det.
 
Så duktig han är och han var nog mer redo än vad vi trott. Han frågade inte efter napparna förän hemma. Han har ju en snuttefilt oxå som förknippas med nappar och varje gång han tar den säger han att han vill ha sin snutte och napp. Han somnat utan problem första natten, inte ledsen alls. Han frågade bara efter nappen och då sa vi: ja men vart är dem? I nappträdet svarde han bara då sen var det inte mer med det. Inte ens när han vaknade på morgonen (sov hela natten) så frågade han efter den. Men givetvis frågar han efter napparna under dagarna och på kvällen, men jag tror det är bra att han vet vart dem är och att han fick vara delaktig i att istället för att bara "ta ifrån" han napparna. Får se hur det gått på vilan på dagis idag. Han brukar vilja hämta sin napp direkt vi kommer upp så får han ha den medans jag går. Idag sprang han inte ens in till rummet där napparna är utan nämde inte ens nappen. Stort steg och jag tror att det gått bra idag :)
 
 
 
 
 
 

Nya pjuks

Invigt mina nya converse idag. Var osäker på om jag skulle behålla dem eller inte. När jag köpte dem för ett tag sen var jag ute efter ett par vita höga (mina är rätt slitna som jag har) eller ett par låga grå. Men fanns bara svarta kvar i min storlek så jag "inpulsköpte" och skulle prova hemma! Som ni märker har jag nu bestämt mig:)
 
 
 
 

Sängen

Inget är så uppskatta att få krypa ner i sin egna säng efter ett långt och jobbiga dygn. Igår natt åkte jag mot Gävle kl 1 på natten och var framme på skolan 8.45. En intensiv dag mellan 9-16 innan vi begav oss hem igen. 8 timmars resan hem. Satt samanlagt 16 h i bilen på ett dygn. Sinnesjukt! Igår när jag parkerade bilen här hemma visste jag knappt hur man öppnade bilen. Livsfarligt att köra så. Hann sova 4 h innan Leon vaknade i morse. Lämnade barnen på dagis kl 8 och då började sista kursens tentaskrivande innan sommarlov. Jag skulle ljuga om jag mår bra i kropp och knopp. Aldrig mer köra på natten  upp och 140 mil på ett och samma dygn!  
 
Nu ska jag krypa ner i vår renbäddade säng. Det bäst som finns med rent. Önskar man hade orkat byta sängkläder varje dag.
 

RSS 2.0