Planering för dop

Va svårt det ska vara då. Håller på att slita mitt hår. Beslutångest delux! Håller just nu på med dopinbjudningskortet, men det är då inte lätt att bestämma sig. Jag vill att allt ska bli perfekt in i minsta detalj. Hatar att jag ska vara så petnoga. Det är väl antagligen bara jag som bryr mig i slutändan ändå. Är det någon som bryr sig om fina dopinbjudningskort?! Jag gör, det är det första jag tänker på när jag får en inbjudan, om det så är bröllop, kalas eller dop så tycker jag det är jätteskojj att få. Måste beställa dem idag oxå för vill få iväg inbjudningarna i tid. Nä nu får F snart vakna så han kan hjälpa mig vilket som blir finast. Har 4 olika alternativ.
 
Sen det där med dekoration till dopet har inte varit så lätt. Har bestämt en färg som temat ska gå i. Givetvis så var det skitsvårt att hitta saker i den färgen. Suck! Skulle valt en annan färg. Vill dock inte avslöja för mycket. Har än så länge hittat servetter, papper, pärlor och blockljus. Får se va man kan hitta på för skojj. Tycker iaf det är jätteroligt att planera. Tycker att lillprinsen ska få en minnesvärd dag. Visserligen kommer han inte komma ihåg att men vi ska ta massa bilder som minne. Nä nu får jag återgå till inbjudningskorten!
 
En av bilderna till korten? Inte bestämmt mig än!
 
/Madelii

Första leendet

Tror jag fick första rikgita leendet häromnatten. Han gjorde det nämligen 3 gånger när jag gjorde samma sak. Såkändesinte som en reflex/min. Sen på dagen när pappa Fredrik kom hem så pussade han honom på kinden och då smilade Elton upp sig igen. Snart kommer han nog le mer och mer:) Roligt!
 
 
Nykläckt liten Elton. Ca 3 timmar gammal.
Så rosig och fin om kinderna. Lilla Pyret!♥
 
/Madelii

23 oktober

Precis hemkommna från babycafet. Himla trevligt och man lär känna fler och fler. Är några i min ålder där och det är ju alltid roligt:) Nu sover lillplutten så får väl se hur lång tid det tar innan han vaknar.
 
I lördags var familjen på sin första utflykt. Vi åkte till Kalmar för shopping. Gick faktiskt inne i staden, vilken man aldrig gör eftersom modehuset ligger bredvid Ikea. Men tycker det är så mysigt att gå där och så var det några affärer jag ville besöka. Hade tänkt shoppa nya kläder till mig då jag känner att jag inte har några, men hittade som vanligt inget. Efter stadsrundan åkte vi till Ikea, vi åt lite och kikade runt. Som vanligt är det svårt att komma hem tomhänt;) Elton va iaf jätteduktig och sov hela tiden utom sista timmen då han blev hungrig.
 
Jag är lite nervös över vad som ska hända här näst. Vad har jag gett mig in på!? Spännande om något. Mer om det i slutet av veckan då jag förmodligen vet lite mer. Men känns helt galet, jag som trodde jag visste hur mitt liv skulle se ut 1 år framöver.
 
/Madelii

16 oktober

Glömde säga att Elton sov över 7 timmar i sträck inatt. Han somnade vid 21.30 sen sov han fortfarande vid 5 imorse. Då var jag tvungen att väcka honom för det spände och läckte som tusan i matverkstaden. Annars hade det vatt spännande att se hur länge han kunde sova så om det händer igen ska jag vara redo med bröstpump ;) efter att han ätit så trodde jag att han skulle vara vaken men nä han somnade 4 timmar till. Antar han va lika trött som jag. Han har även sovit större delen av dagen förutom när vi var på babycafet. Denna natten blir väl inte skoj då för han lär ju vara pigg då så mycket han har sovit.

Jag skulle kanske passa på att sova jag oxå nu?!

/Madelii

babycafe

Idag har vi varit på babycafet igen. Det ät Såå mysigt. Dock gillar jag inte tiden som det är, tänker varje gång att jag ska strunta i att gå men det är så värt att. Får stå ut med att stressa och Elton sover alltid vid den tiden, men men. Elton verkar oxå tycka det är roligt på babycafet, han är mer med och lyssnar mycket. Stor skillnad sen första gången vi var där. Nu börjar man känna lite folk oxå:) Det var några stycken som ska gå i samma föräldragrupp oxå. Vi går i en i stan, men nu har de börjat med att o rödeby oxå. Kanske man hittar någon att promenera med ju:)

/Madelii

Det vackraste som finns, att få vara gravid ♥

Lite jämnförelse på hur fort magen växte sista veckorna. Tänk då om jag gått tiden ut. Han föddes ju 16 dagar för tidigt. Tyckte bara de 2 sista veckorna hände det jättemycket. Ändå hann jag inte bli sådär jättestor. De flesta sa att jag var så liten och ingen trodde på mig att jag gick upp 18 kg! Ja iof så kan man ju undra vart de satt!?
 
Saknar bebismagen! Så fint!
Har nog aldrig kännt mig vackrare än när jag bar mitt barn!♥
          Graviditetsvecka 30                        Graviditetsvecka 37 (sista magbilden)
 
/Madelii

12 oktober

Idag har dagen börjat bra. Elton och jag sov till 10 tiden. Sen åt "vi" efter det hann jag med en dusch. När vi var klara kom mamma. Vi släppte hundarna i trädgården och sen gick vi en långrunda. Så skönt väder ute. Stannade och köpte höstblommor, så i helgen ska jag plantera i krukorna vid altanen:) Om jag nu tar mig den tiden vill säga. Kanske ett dumt val att köpa blommor, men i helgen är Fredrik hemma så får passa på att ha lite egentid:) Sedan släppte vi hundarna igen i trädgården och då kom även en annan hund och hoppade över staketet och busade. så söta! Känns skönt i kroppen nu efteråt när man vatt ute i den friska luftet. Hoppas vädret är såhär ett tag nu innan snö och rusk kommer. Jag inser oxå att jag måste ta det lite lugnt, det är ju faktiskt bara 1 månad sen Elton föddes och kroppen är ju inte som den va innan man blev gravid. Det tar tid att bygga upp igen och man måste väl lyssna på sin kropp, men det är så svårt när man vatt sängliggande den större delen av graviditeten. Nu när man äntligen kan röra sig liksom! Men man ska ta det lugnt i ca 8 veckor efter en förlossning, och är man inte redo då ska man vänta ytterligare.
 
Kilona rasade redan efter första veckan. Har gått ner alla kilon sedan inskrivningen och har väl 2 kg kvar sedan innan jag blev gravid. Egentligen hade jag väl hoppats på att få behålla något kilo men jag tackar ju samtidigt inte nej att gå ner allt heller. Tycker det vatt lite jobbigt när lillen va ca 2 veckor att alla komenterade min vikt, det var de första de sa när de såg mig och det är inte så himla kul. "Gud äter du inget. Du har ju ingenting kvar. Vart ska du ta vägen. Ät människa! Det är sådana som dig alla tjejer hatar!" Ja det är bara några av kommentarerna jag fått. Att tjejer inte kan säga något positivt alltså! Längtar iaf tills jag kan träna upp mina muskler igen, men inget jag känner mig stressad över heller. Just nu bryr man inte sig så mycket om just hur kroppen ser ut, har ju faktiskt haft en bebis i magen!
 
update: givetvis blir jag ju glad när folk säger snälla komplimangera! 
 
/Madelii

Fösta familjebilden

Här är bilden som var i tidningen för några veckor sedan. Fick dem i brevlådan idag. Var först lite osäker på om jag skulle beställa eftersom jag inte var nöjd (med mig själv) men tänkte om sen. Det är ju faktist roligt att ha.Elton är ju i alla fall söt:)
 
 
/Madelii

Elton 4 veckor

Idag är lillplutten 4 veckor. Gud va tiden går! Redan en månad liksom. Han är så fin vår pojk. Igår var vi på vägning igen och han hade även denna veckan gått upp 400 g. Nu väger han 3910 g nästan 1 kg mer än när han föddes. Nu börjar han växa i sin kläder, allt har vatt för stort. Det är iof fortfarande stort men inte lika pösigt längre.
 
Än så länge sover han bra om nätterna. Ibland kan jag få sova 5 timmar i sträcka, men det variera mellan 3 och 5 timmar. Får  väl se hur länge det håller i men han vaknar bara vid 1-2 tiden och sedan vi 6-7 tiden. På morgonen brukar han ligga vaken en stund men för det mesta somnar vi om sen. Ibland sove rvi ända till 10.30. Det behövs kan jag lova! Man är helt slut när man inte får någon sammanhängande sömn och jag som brukar sova många timmar i vanliga fall. Ibland försöker jag även sova en stund under dagen, det beror på lite hur morgonen och natten sett ut. Tycker ändå man har kommit in i att. För det mesta myser vi hela dagarna. Hade vatt ännu mysigare om pappan kunde vara hemma oxå, men någon måste ju jobba.
 
Han har börjat le mycket, mest som en reflex tror jag. Han är så söt när det där smilet kommer. Oftast kommer det när han ätit eller sover. Brukar stryka honom över pannan och näsan och då smilar han upp sig som bara den:)
 
 
/Madelii

6 oktober

Kan fortfarande inte fatta att jag är mamma. Låter så konstigt. Allt är fortfarande ofattbart, hur allt kan förändras över en natt. Vi bara ligger och kollar på honom, man kan kolla i evigheter. Så liten, så söt och han är vår!

2 oktober

Ny månad vilket jag tycker är underbart!

Jag vet att det är glest här mellan gångerna, men jag har verkligen ingen lust att sitta vid datorn just nu. Jag bloggar från mobilen, mycket smidigt när man ska göra lite kortare inlägg. Längre inlägg får vänta tills jag har lust att fälla upp datorn igen.Jag ska skriva om förlossningen så småning om, jag har inte ens skrivit ner hela än i min bok.

Idag har jag varit på babycafe med Elton för första gången. Skönt att komma ut lite och träffa folk:) dock var ju alla andra större men jag kommer förtsätta gå, för någon gång kommer väl någon i Eltons ålder:) Det var iaf mysigt att sitta där med alla bebisar och sjunga.

Igår var vi på BVC och vägde plutten. Jag blev lite chockad att han gått upp så mycket i vikt. Förra gången hade han gått upp 150 g på en vecka, denna gången hade han gått upp 400 g. Vilken duktig kille! Nu behöver jag inte oroa mig att han inte äter tillräckligt. Nä nu ska vi fortsätta att mysa resten av denna dagen:)

/Madelii

RSS 2.0