Hemtenta

Idag släpptes hemtenta i näst sista kursen innan sommarlovet. Det var tre stycken diskussionsfrågor där vi ska referera till minst tre referenser från kurslitteraturen. Omfång 3-5 sidor vi har 10 dagar på oss. Så ja man förstår ju att de vill ha ett välskrivet arbete när man har så pass många dagar på sig. Tidigare tentor har legat på 2-3 dagar. Däremot när man läser betygskriterierna så förväntas det inte så mycket av en om man vill få E. Vilket jag nöjer mig gott och väl med så länge man klarar kursen. Jag går på halvfart just nu och har insett att jag inte kan hålla på så som man gjorde första året. Nu har man kommit in i pluggandet på ett annat sätt, man har lärt sig hur man ska lägga upp sitt pluggande. Dock så brukar jag få C och det är jag supernöjd med och riktigt stolt över med tanke på mitt mående. Nu vill  jag ha sommarlov. Ladda batterierna och få lite ny motivation för då börjar nedräky. Halvvägs till färdig lärare! 
 
När jag får tentor så skriver och skriver jag utav bara den. Jag är redan uppe i 5 sidor och då har jag inte ens påbörjat sista frågan. Dock ska jag ta bort ganska mycket för kan vara lite upprepande eftersom man ska ha så många referenser så får man läsa, skriva och referera och finslipa sen.  Men jag känner att jag kommer hinna blir klar i tid utan stress som det ser ut nu. Ska försöka sitta lite imorgon kväll när barnen somnat om jag får tid över, annars har jag hela nästa vecka på mig. Heja heja!  
 
Kursen heter pedagogisk dokumentation

Fotbollsträning

Har hunnit med två träningar med fotboll denn veckan. En med damsjuan och en med damlaget. Hade inte tränat på 2 veckor pga ont i foten och sprängande huvudvärk. Men testade att träna i onsdags och kändes helt okej. Man blir lyckligare av träning, jag blir det iaf. Sen passade jag på att träna med damlaget igår. Gud va roligt det var att vara över 20 stycken på en träning (vi brukar vara max 10 st på våra) och spela elvamanna, men ja det är damsjuan jag vill spela i nu när man är gammal tant. Men kommer försöka träna med båds lagen när tid och ork finns. Faktiskt har jag ingen träningsvärk trots hårdträningen igår. Testande även att tejpa foten igår och det funkade hur bra som helst. 
 
Fotboll är så roligt. Så glad att jag började igen efter 6 års uppehåll! 
 

Floating

Har mått dåligt nu i ca 2 veckor. Har varit hos läkare och tagit blodprover men han sa att det beror på mitt tidare mående. Men huvudvärken tar kål på mig. han kolade nacken och axlar och det kan komma ifrån spänningar. Fick även kortinson nässpray då jag har ont i pannan, ner i ögon och bihålor. Jag var svullen i näsan så huvudvärken kan även komma därifrån. Magsår är på gång oxå så fick omeprozol att ta i två veckor och nässpayet. Men jag är så trött på mitt mående, när jag äntligen började må bättre. Så jag tog tag i att själv och bokade en tid för floating. Har velat prova det så länge och nu slog jag helt enkelt till. Det hjälper många och jag är villig att testa saker för att må bra!
Det kan hjälpa mot:
• Reducerar smärta i muskler och leder
• Ger en känsla av välbehag och välbefinnande 
• Minskar stress 
• Har gynnsamma effekter på blodtrycket
• Förbättrar din nattsömn
• Reducerar huvudvärk
• Minskar depression och ångest
• Minskar stress och oro
• Gör att din inspiration och kreativitet ökar
• Ger smärtlindring
• Ökar energin
• Minskar konsumtionen av smärtlindrande läkemedel
• Minskar konsumtionen av alkohol
• Ger resultat som är bestående över tid 
 
Jag ska minst gå 3 gånger för att se om det hjälper. Ska försöka gå nästa vecka oxå. Jag rekomendera er verkligen att testa. Jag känner mig idag bättre med huvudvärken (som jag haft i över 2 veckor). Floatatde i tisdags och kände mig piggare. Igår hade jag fruktanvärt ont i nacken och det är tydligen ett bevis på att huvudvärken kommer därifrån, men kan även komma från bihålorna oxå. Jag behövde faktiskt inte vila igår. annars somnar jag alltid mitt under föreläsningar. Så det ska bli spänande det här vad det kan ge för resultat. Håll tummarna för att det hjälper mig. Tips till er är att unna er det oxå :)
 
 

Påskhelg

Påskhelgen blev precis så som jag ville ha den. Ingen stress, press eller ångest. Vi har bara njutit av ledigheten tillsammans. I söndags ville barnen sova hos sin mormor och de fick dem gärna för henne. Lämnade in dem framåt kvällen och sen kom dem dagen efter lagom tills vi skulle ha påskmiddag med familjen. Vi hann Storstäda hela huset och laga mat och fikan.
 
På söndagen när vi kom hem beställde vi pizza att dela på och kollade färdigt på sista säsongen av the walking dead. Sen somnade jag gott och vaknade kl 7 men lyckades faktiskt somna om så vi gick upp 9.30. Det var skönt att få sova ut för en gångs skull och inte behöva upp och passa något eller någon ;) Barnen tycker det är så roligt att sova hos sin mormor och även farmor. Vi är för dåliga på att lämna iväg dem och den här gången ringde Elton faktiskt själv till mormor och frågade så då kan man ju inte säga nej, plus att vi hade umgåtts hela helgen. För mig är helgen nämligen helig och jag vill spedera all tid som går med familjen. 
Påskmiddagen blev lyckad med god mat och efterrätt. Vi hade lite knytkalas så var himla uppdkyattat så man slapp göra allt själv. Vi gjorde dock mycket ändå men skönt att inte behöva göra allt. Gjorde en kladdkaka med fugeglasyr till fikan, den är grymt god!
 
Hoppas ni haft en fin påsk:)
 
 
 

Påskparad

Idag åkte vi in till stan. Såg ett inlägg på Facebook att de anordnades en påskparad för barnen och att man skulle komma utklädd. I parade fanns även nallen och groda som brukar finnas på olika tillställningar här i stan. Paraden skulle avslutas med godisregn men som tur väl va så nämde vi aldrig det för barnen. Det började nämligen ösregna och snöa så vi gick faktisl bara med i paraden sen fick vi springa upp till sambons mormor och morfar på fika, dygnsura bar vi! Men barnen var nöjda ändå. Ibland är det bra att inte säga helt vad man ska göra. 
 
Förkläderna kom till användning en gång till :) 

Gofrukost

Igår fixade gofrukost och bara tog att i lugnt takt utan stress. Jag fixade amerikanska pannkakor, fruktsallad kokta (blåa) ägg och sambon köpte frallor. Så dagen började på topp. Sen åkte jag vidare till en vänn för smoothie träff med forever living produkter. Myckte spännande produkter med aloe Vera i. Jag beställde en gelly kräm som man kan ha i ansikte mot acne (jag får mycket när jag mår dåligt och är stressad), myggbett, sår, solbränna och när man nässlat sig. Så lite allt i allo kräm. Även fall att den inte funkar mot acnen så kommer den till användning ändå:) Funderar även på att testa en aloe vera dryck som ska vara bra mot mycket men det får vänta lite. 
 
Älskar ledighet. Jag blir så harmonisk och känner ett lugn när man hinner umgås och göra saker. 

Efterlängtad ledighet

Gud va skönt med lite ledighet. Hela familjen behöver verkligen det. Bara få vara, inga måsten, inga planer förrän på måndag. Då kommer min familj hit på påskmiddag. Ska bli så mysigt. Förra året fick vi ställa in pga magsjuka så hoppas innerligt att vi inte blir sjuka detta året. Man blir så besviken när man får ställa in. Jag älskar ju alla högtider och vill gärna umgås med de jag älskar och bryr mig om. Så håll tummarna att det blir av i år. Ska bli så roligt att få visa hur vårt hus har blivit. Min mosters familj har nog inte varit här sen i höstas så har hänt en hel del sen dess :) 
 
Bad sambon köpa lite godis igår till helgen, inte så mycket eftersom vi inte ska ha folk förän på måndag. Nä han går helt wild and crazy och kommer ut nöjd med 2,3kg. De kostade ju bara 29.90/kg så varför inte!? Undra vem som var nöjdast, han eller barnen. Haha. 
 

Glad påsk från oss

Igår hade barnen påskfest på förskolan. Hittade de här fina förkläderna på maxi. Hur söta får man bli? Mina älskade små troll <3

En andra chans

Hur många gånger ska man ge en person flera chanser? Jag ger sällan personer en andra chans, beroende då vad som hänt. Men har en peson svikit mig och aldrig bett om ursäkt så är det inget för mig. Men så finns det de få personer i ens liv som man gång på gång ger en andra chans, inte för att man själv vill utan för att man måste, då är det så jobbigt. Det går liksom emot mina principer och i slutänden är det bara jag själv som blir lindande. Ärligt talat är min gräns nådd och hur eller hur läget än må vara så måste jag stå på mig denna gången. Vissa saker är bara inte okej och man kan inte behandla människor hur som helst. Jag känner mig varken besviken eller förvånad för detta är en person som redan var långt ner i mina ögon. När man hela tiden ska nedvärdera andra, skryta om sig själv så är man liksom inte mycket värd i mina ögon. Det är hemskt att säga men om man tar mer än vad man ger så är det inget att ha. Och när man bara tar och aldrig ger så är det ännu mindre värt. När man ger för att skryta och för att det ska se bra ut för den personen utåt så är det inte okej i mina ögon. Nu får det vara nog! Jag har satt ner min fot och jag kräver ingen ursäkt längre för den kommer inte till att godtas så länge inte personen i fråga visar ånger eller vi förbättra, vilket troligtvis aldrig någonsin kommer hända!
 
Over and out!

Årets påskris

Har pyntat årets påskris, dock är det inte björkris då vissa i familjen är allergiska som kommer på helgens påskmiddag. Fick klippa lite fina grenar istället :) Ska klippa lite mer så barnen oxå ska klä sitt egna påskris. Jag brukar inte pynta så mycket mer vid påsk faktiskt men gillar påsken.
 
 
 
 

Planterat

I söndags planterade vi i odlingskragarna. Det blev en med mörrötter och rädisor och en med gräslök, dill, ruccula och blandsallad. Ska bli spännade om det blir något som växer. Har en viss liten herre som tycker det är roligt att gräva i jorden och verkar tro att det är en sandlånda. Han är snabb oxå. Men kanske när det börjar växa så låter han bli, eller tror han det är blommot som man kan plocka. För just nu plockar ha allt. Aja vi får väl se. Spännande vilket fall :) Något kanske klarar sig ;) Kam ha överodlat lite oxå.
 
Trädgårdskillen som älskar att hjälpa till ute. Ibland får manah säga till att han inte behöver och kan leka istället men då säger han bara att han vill hjälpa oss för det är så roligt att jobba. Igår hjälpte han till att klippa häcket och kratta löv oxå. Men ibland vilar han och hoppar studsmatta mellan varven ;)
 

Grönsaksland

Vi har börjat att fixa lite smått utomhus oxå. Det är roligare att fixa ute när det är fint väder. När det är dåligt väder kan man vara inne ;) Jag älskar ju att hålla på att odla olika grönsaker och bär. Hade ett litet grönsaksland när jag bodde hemma ;) För två år sedan hittade jag en odlingspall på baksidan av vårt hus som jag planterade jordgubbar i. Hade inga större förhoppningar men det blev jordgubbar redan samma sommar. Året efter blev det ännu fler och vi kunde plocka flera stycken varje kväll. Barnen älskade att och har tjatat sen i sommras om när de börjar växa igen. Förra helgen var vi iväg och köpte 2 odlingskragar till.  Elton valde lite han ville planter och jag valde lite jag oxå. Vi tänkte börja med det detta året och se hur det går för att sedan kanske utöka fler odlingskragar. I år har vi bara köpt grönsaker men funderar på att köpa smultronplantor oxå men iaf så har vi nu börjat vårt projekt. Ska lägga plattor runt som tar lite tid att få till. Har kommit halvvägs så i helgen ska vi köpa mer jord till odlingskragarna och börja så för de står nu på rätt ställe så kan man fortsätta med plattorna sen :)
 
 
Här har vi bara lagt ut plattorna för att testa. Nu har jag börjat gräva ner dem för att de ska ligga på plats. 

Vardagsrum

Nu har vi dragit igång nästa projekt i huset. Vårt gamla vardagsrum är ju tvunget att renoveras oxå då vi fick ta bort taket och valde då att öppna upp till nock. Så nu har vi rivit tapet, spacklat, slipat, spacklat, slipat och nu målat klart väggar och takbalkar. Sambon klädde in balkarna så de blev tjockare. Iaf så har vi nu börjat med att sätta tak och dra el till takbalkarna där vi ska ha spotlights.  Spännande när man börjar se slutet. 
 
 
 
 Innan taket påbörjades. Kommer bilder när taket är på plats, mem vi är nästan halvvägs nu :) Även en härlig kännsla att allt är färdigmålat! 

RSS 2.0