Kalmar

Varit i Kalmar idag jag och min lilla familj. Har fikat med en fin gammal vän som jag träffar allt för sällan. Lika trevligt varje gång. Känns som det var igår vi gick på gymnasiet och bodde sista året ihop. Vi hade hur skoj som helst Elin och jag. Tyvärr så hinner vi inte ses så ofta vi vill då hon bor på Gotland men funderar på att åka dit till sommaren och hälsa på:)

Efter fikan mötte Fredrik upp mig och Elton så shoppade vi lite och sedan in på bauhaus och ikea. Bra dag och nu är man på bättre humör! Imån bär det av till Nybro för sista julfirandet för i år.

/Madelii

God Jul!


/Madelii

uppesittarkväll

Ikväll blir det den årliga traditionen med vänner. Är nog tredje året i år. Vi träffas några stycken och äter lite julmat och spelar bingolotto.  Himla trevligt.  Vi ska bidra med köttbullar och Potatis gratäng detta år.  Har precis blivit klara med allt så nu inväntas bara gästerna:) 
 
har storstädat idag så nu är det julfint här hemma. Skruvade även ihop sista byrån till hallen.  Nu är det bara några julklappar kvar att slå in. Ingen brådska. 
 
/Madelii
 
 

7 år tillsammans

Idag firar vi 7 år tillsammans.  Vart tar alla år vägen.  Känns som vi träffades igår men samtidigt känns det som det har varit vi hela livet. Jag är så glad att jag har dig i mitt liv. Tillsammans tar vi oss igenom alla hinder. Du och Elton är mitt allt! Älskar er! 
 
 
/Madelii

Bra dag!

Kikade in på mitt bankonto igår och det visade sig att jag äntligen fått min lönegaranti. Passade bra nu innan jul och så:) Har nämligen inte köpt så mycket och verkligen snålat. Funderar på att ändå inte köpa mer och vänta tills mellandagrean:)
 
Idag har jag gjort knäck och chokladkola. Sa att om dessa misslyckas nu så ska jag aldrig mera göra knäck! Men jag lyckades med båda. Så gott och perfekt konsistens:)
 
Elton har inte varit på dagis på hela veckan. Veckan inleddes med feber och nu är han jättehostig och snorig. Jag börjar oxå känna av att. var vi inte precis sjuka liksom!? Så jäkla drygt det här. Hoppas vi är friska och krya till juldagarna. Nu har Elton iaf jullov i 3 veckor. Mys!
 
Sen kan jag bara säga att arbetsförmedlingen är ett nötskal! Ni som aldrig varit inskrivna där, va glada för det!!!
 
/Madelii

Årets julkort

Julkorten är klara och beställda.
Hoppas de hinner komma i tid så de hinns skickas ut till jul;)
 
 
 
Svårt att välja bild. Blev ingen av dessa, resultate får ni se sen;)
 
/Madelii
 

Elton 15 månader

Han säger "titta" och pekar på allt med det lilla pekfingret.
 
Kan ramsan "baka baka liten kaka" Alltså rörelserna till den.
 
Han brummar när han leker med bilar.
 
Pussar med redig pussmunn ♥
 
Tar våra telefoner och håller dem mot örat och "pratar" (kunnat några månader) 
 
Snurrar runt på samma ställe. Det är superskoj att bli yr så bara går han runt och vinglar som en lite "fyllegubbe".
 
Jag matar han oftast sjäv när vi har bråttom så att det inte ska bli så kladdigt. Men har märkt att han är superduktig på att äta själv. När lärde han sig det? På dagis förmodligen:) Min duktiga kille!
 
Han lär sig saker väldigt snabbt. Om man visar en gång innan så försöker han själv och sen kan han det!
 
Fått två tänder till. Har sovit oroligt så förmodligen därför. 2 små kindänder, en på varje sida uppe.
 
Mycket av detta har han kunnat sedan innan men man glömmer så lätt.
 
 
/Madelii

Dagiskillen

Får väcka han varje dag innan vi ska till dagis.
Känns så onödigt när han väl sover så har sagt till att vi kommer lite sent.
Tröttisen! Nä nu ska jag snart hämta hem min fina lilla pojk!
 
/Madelii
 

kalmar idag

Igår somnade Elton tidigt. 19.30 för att vara exakt. Jag satt uppe en stund och kikade tv innan jag gick och la mig. Vid 21.30 vaknade han och var jätteledsen. Inget funkade. Gick runt med han, gav vatten, sjöng och inte ens babblarna funkade. Nicke nyfiken funkade en stund men sen blev han superledsen igen. Funderade på om det var tänder på g igen. Kollade munnen och en kindtand hade spruckit upp. Antog det var det så gav han en alvedon och så fick han lite vällinge. Sen sov han hela natten. Man känner sig så hjälplös när man inte vet vad det är:( Nu är han på dagis och verkade bra igen. Hoppas bara han inte är på gång att bli sjuk.
 
Idag ska vi till Kalmar och gå på ikea och äta. Vi åker två bilar så vi tjejer i familjen åker lite tidigare än grabbarna så vi hinner gå i lugn och ro. Sen när de andra kommer ska vi käka julbord. Gottit! Ska köpa två byårer till hallen, lådstopp (håller på att bli tokig på lilleman när man lagar mat, han river bara ut allt i alla skåp) en julklapp till Elton och annat smått som man brukar få med sig från ikea;)
 
/Madelii

Min dag

Helgen är nu över och en ny vecka har börjat.
 
Igår hade jag kalas. Hela 24 år, kan inte fatta att nästa år blir man 25. Åldersnoja om något. Dagen var iaf kanon. Hur lyckad som helst. Började med frukost på soffan;) Sen fick jag mina presenter från killarna, en extern h-disk som jag hade önskat mig. Så nu kan jag lägga över allt från datorn innan den krachar helt. Sen förberede vi smörgåstårtan och sen kom min familj på middag och fika. Fick pengar, gardiner, smycken, förkläder och lite annat smått och gott. Supernöjd med allt! Vi spelade även ett nytt spel som jag köpt, superskojj. Och vi planerade inför julen:)
 
Smörgåstårtan som jag och F gjorde:) Yummmie!
 
/Madelii
 
 
 

Lite julstämning

 
 
 
/Madelii
 

Bra vecka

Trots att det är som det är, så har veckan än så länge varit bra. Bakat lite inför mitt kalas i helgen, testade ett nytt recept. Nogatrutor, blev jättegoda. Sen lussekatter och saffransbullar. Yummi! Hunnit julpynta klart oxå när lilleman varit på dagis så nu har julstämmningen börjat infinna sig lite. Det kom ju snö inatt oxå!

Idag har jag varit på möte i stan så haft barnvakt till E någon timme. Gick bra och nu ser jag framemot nästkommande möte. Snabbt hem och sedan väntade vi på att F skulle komma hem från jobbet, blev köpepizza till mat idag. Var hur länge sedan sen sist vi åt det, så var gott!

Imån får vi se vad som händer, inga planer. Skönt! Sen söndag fyller jag år och det är andra advent. Blir lite mat och fika här, har dock inte bestämt mig än vad vi ska göra för mat. Hmm...

/Madelii

 


Ljuslykta♥


Finaste ljuslyktan Elton gjort på dagis. Gud va glad jag blev när jag fick se den.
Nu står den på vårt köksbord och tänds varje måltid:)
Mycket kärlek bakom denna♥
 
/Madelii
 

Lanzarote

 
Många dagar på stranden. Vi var där varje dag hela dagarna. Låg aldrig vid poolen. Stranden var helt fantastiskt och vattnet lika så. Väldigt barnvänligt! Några bilder från våra dagar på stranden!
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 

Lanzarote

Nu kommer lite bilder från Lanzarote för att lätta upp stämmningen lite:)
 
på flygplatsen i malmö.
 
Vår bungalow
 
 
 
 
 
/Madelii
 
 

RSS 2.0