julfirande #1

Julveckan är fullspäckad kan jag lova. Nästa lite jobbig men samtidigt mysig. När veckan är över kan man pusta ut. Vi har haft bra dagar och fått god mat och superfina presenter, vi är så nöjda och tacksamma.

Det har vatt så mysigt att få fira sin första jul med Elton. Han har varit så duktig. Har nog blivit lite för mycket bara för han har sovit dåligt men hoppas det blir bättre igen. 
 
 På julafton tog vi det lugnt på morgonen, åt skinsmörgås och lite julmys. Efter det begav vi oss mot Kallinge för att fira hos min moster med familj och släkt. Tiden gick fort, kikade på kalle åt mat och öppnade julklappar. Kvällen avslutades hemma hos oss då mina syskon,mamma och mikael kom. Vi bjöd på vårt hemmabakta julgodis och öppnade resten av juklapparna. Jag fick en glassmaskin som jag velat ha hur många år som helst. Fick även presentkort på ikea och ullared och annat smått och gott.
 
Av älsklingen och Elton fick jag en surfplatta. min dator har ju gått sönder så F tyckte det var smidigare med en platta än en bärbar dator. är supernöjd!
 
/Madelii
 

God jul!

Från oss!
 
/Madelii

23 december

Vår årsdag!
 
Idag firar vi 6 år tillsammans. Gud va tiden går. Helt otroligt. Jag är lika kär som när vi träffades. Vi har varit med om så mycket tillsammans och jag är så lycklig med dig. Vet inte vart jag hade varit utan dig. Med dig känner jag mig hel.Tillsammans har vi skapat ett mirakel♥
 
Älskar dig och vår familj! Tack för att du/ni  finns!
 
 
/Madelii
 
 
 
 

Sessan&Elton

Det där med att ha en hund och en bebis. Jag tycker att det går galant. Lite jobbigt när F jobbar och Sessan ska ut på sin morgonpromenad för oftast sover Elton då. Som tur väl är så hann vi bygga staketet klart så på morgonen släpper jag ut Sessan i trädgården. Hon älskar att springa löst. Sen när F kommer hem så går jag en runda med henne i koppel då för då tar han hand om Elton:)
 
I början var hon så nyfiken på lilleplutt. Hon ville fram och nosa på han hela tiden, helst ville hon nog ligga på honom så man fick hålla koll hela tiden. Tycker inte hon är så jätteavundsjuk. Det är ju en stor omställning för henne eftrsom hon är en "knähund". Nu har jag ju Elton i famnen mest hela tiden eftersom han äter ganska ofta om dagarna. Men det löser sig bra, hon lägger sig tätt intill så att Elton har fötterna på henne. De är så söta. . Sessan är så duktig och lyssnar och nu när det gått snart 4 månader så har hon lärt sig att han är en del i våra liv. Mest avundsjuk är hon när vi har besök när alla ger bebis uppmärksamhet, men då passar jag på att kela henne. Över det hela tycker jag att vardagen går bra med hund och bebis och jag hoppas så att de kommer bli bästa kompisar sen och kan busa tillsammans. För trots allt så är ju Sessan fortfarande min lilla "bebis".
 
Vissa dagar känner jag att hon inte får den tiden som jag kunde ge henne innan men oftast när Elton ligger på golvet så ska hon oxå ligga där så antar att hon tror att han ger henne uppmärksamhet istället. Mina små älsklingar! Hon är ju inte en hund som behöver så mycket aktiviering så det är skönt. Hon vill mest gosa hela dagarna och helst skulle hon nog inte vilja gå ut alls. Haha!
 
När vi skulle ta tackkort till dopet.
Då ville ju Sessan givetvis oxå vara med.
Dock svårt att få en bra bild på båda samtidigt;)
Sessan ser så stor ut där på filten,
Fast Elton väger ju faktiskt mer än henne nu.
 
/Madelii

lördag

En vända till på akuten/barnmotagningen. Lilla plutte. Spydde och Spydde. Överallt. Nu mår han bättre tror jag för han har fått behålla maten ett tag. Fast ger han bara lite. Nu sover han gott. Somnade i bilen från sjukhuset. De visste inte va det kunde va, om han blev sämre skulle vi ringa igen. Håller tummarna på att det vänder nu. Vi har ju fått åka in 3 gånger på 1 månad av olika andledningar. Innan har han varit förkyld och haft ont i hals och öron. Lille plutte!

Hoppas vi är friska över jul...

/Madelii

Fina killen♥

 
Häromdagen när vi tog kort på lilkillen i sina finkläder som han hade på sig på dopet
 
/Madelii

Elton 3 månader

Nu har Elton hunnit bli 3 månader. tiden går såå fort! Iaf så har han vaccinerats (i tisdags) och då får dem 2 sprutor, ett i varje ben. Den fösta sprutan reagerade han inte ens på och den andra ska svida sa bvc sköterskan. Han gnällde till lite och hon sa att så lite han gnällde va längesedan hon hörde. Efter det var det föräldragruppsträff. Pratade om mat och så hade jag fika med mig.
 
Elton är så glad mest hela dagarna, så fort man ger honom minsta lilla uppmärksamhet skiner han upp som en solstråle. Gullunge! Han är lite gnällig framåt kvällen, men det är för att han är så envis om dagarna och vill inte sova. Så antar han är övertrött framåt kvällen. När han ätit sista gången, allt mellan 19-22 så sover han oftast 7  timmar. Sen vaknar han igen och vill äta och somnar om i 3-4 timmar. Jag ska nog inte klaga. Visst att vissa nätter är jobbigare än andra då han kan vakna va 3:dje timme men jag vet att vissa föräldrar få ge mat varannan timme och när barnen inte vill somna om. Jag hoppas iaf att hans sovrutiner fortsätter så här, trots att han sover så många timmer så gör ju inte jag det. Antar att jag inte vant mig ännu för vaknar fortfarande var 3:dje timme.
 
Han är mycket stabilar i nacken nu och kan hålla uppe huvudet långa stunder. Försöker ha honom på magen så mycket som möjligt. Träna, träna träna! Han suttar mycket på händerna, verkar ju gottit! Så nu har han hittat dem oxå. Man märker att han är påväg att vilja greppa och sträcka sig efter saker. Som i babygymmet så slår han på grejjerna, vet inte om det är reflexer än så länge, men det är på gång:)
 
Tänkte att jag skulle skriva Eltons utveckling varje månad nu. Det händer så mycket vill jag lova pch man glömmer så fort!!!
 

/Madelii
 

Dukning på dopet

 
 
 
 
 
Blev nöjd med allt. La bilder på Elton i ramar på bordet. Från när han föddes till nu.
Temat gick i ljusblått:)
 
/Madelii
 
 
 

Eltons dopdag

Började dagen med att fixa oss iordning. Sen framåt 12 så skulle vi börja med att garnera smörgåstårtorna och fixa det sista i lokalen. Vi hann faktiskt bort till kykan i tid, trodde jag då inte. Elton gnällde lite när han fick på sig klänningen, men sen blev han lugn i Matthias famn. Han var så snäll under hela dopet, förutom när prästen skulle hälla vatten på honom. Det ville han inte, men efter det somnade han i Matthias famn och sov resten av tiden i kyrkan.
 
Både jag och Fredrik är så nöjda med dagen. Det flöt på bra och maten och fikan räckte till alla. Vi fick en smörgåstårta över men den åt vi upp dagen efetr och bjöd hem familjen. Vi fick jättefina presenter och är så tacksamma för allt. Vi fick inte en enda dublett, rätt ovanligt faktiskt. Ska ta bilder på allt sen:) Vi har inte packat upp att än, tänkte börja göra iordning på Eltons rum och ställa allt på hyllor då. Så det kan ju lika bra väl vara kvar i påsarna.
 
 
 
 
 
/eMadelii

Allt på samma gång...

Varför ska allt gå sönder samtidigt?!Min dator vill inte starta:( Verkar som att den inte vill ladda längre. Åhh va tokig jag blir. Alla bilder ligger därpå, alla minnen från flera år tillbaka. Jag vet att jag varit korkad och inte lagt över dem på något annat. Som tur väl är så framkallade jag massor av bilder för 1 månad sedan. De från förlossningen och Eltons första månad. Pjuhh! Det är inte bara datorn som är sönder, även min mobil tjabbar:( Kameran vill inte fungera och mitt enda alternativ var att skicka den på lagning. Som vanligt skulle det ta upp till 1 månad! Jag kan förlänga mitt abonemang den 24 december så då kan jag lika bra väl vänta tills dess och få en ny telefon. men jag saknar min kamera, man hinner liksom inte fram med digitalkameran. Elton ler så mycket nu och man hinner inte med. Men men.
 
Förra månaden var det F:s dator som gick sönder. Självklart köpte ju han ny då. Så nu känner jag väl att jag inte kan unna mig en nu när det är jul, dop och födelsedagar. Undra vad som går sönder här näst. Har på känn att tvättmaskinen håller på att ge upp!
 
/Madelii

Årets Julkort♥

Årets julkort är nu tagna och nu väntar jag ivrigt att de ska dyka upp i brevlådan.
Så söt vår lille plutt är. Svårt att välja bland alla kort som vi tog.
Hade tänkt ha med sessan oxå men det var inte lätt vill jag lova.
Båda ville inte vara still så fick bli på Elton! Här är några av bilderna som vi valde emella.
Det vi valde får vänta tills vi skickat ut julkorten till släkt och vänner:)
 
 
 
Det stod mella denna och den vi valde. Tyckte denna var så söt.
Någon har visst hittat sina händer de senaste dagarna.
Han har händerna i munnen mest hela tiden nu.
 
Bilderna är tagna med vår nya systemkamer. Den är sååå bra!
 
/Madelii

Första advent!

Åhh så mysigt med alla ljusstakar, stjärnor och julsaker. Har bara satt upp gardinerna och ljustakar än så länge. Även bytt ut alla ljus till röda. Tomtarna och granen får vänta lite till, undrar dock hur länge man kan hålla sig.
 
Idag ska vi tända första ljuset. Jag ska även ha lite födelsedagsfika, bara familjen som kommer. Får ta det denna helgen eftersom vi ska på dop på min födelsedag (lördag) och sen ska ju vår lilla plutt döpas på söndagen pluss att F ska på julbord med jobbet på fredagen. Blir fullt upp nästa helg, sen kan man kanske pusta ut någon gång efter jul och nyår;)
 
Hoppas ni får en trevlig advent!
 
/Madelii
 

RSS 2.0