Utbildning

Ja nu är det dags att söka skola inför hösten. Känns tidigt att söka nu och sen får man svar sent tycker jag. Jag hade sett framemot dagen man fick söka. Men blev så lledsna och besviken när de ändrat på utbildningen i Kalmar.  Iof så är utbildningen upplagt med mer praktik men man måste vara på någon av de fyra skolor de samarbetar med i Kalmar. Hade ju velat att iaf den längre praktiken att man fick göra den här hemma,  dels för att slippa pendla de veckorna och dels för att skapa kontakter och jobbmöjligheter när jag är färdigutbildad.
 
Tror och vet att det kommer bli 4 tuffa år sen framöver med mycket ångest,  stress och press. Men hoppas att det kommer gå fort och att det kommer vara värt att. Detta har jag velat sen gymnasiet men inte känt mig redo att sätta mig i bänken i 4 hela år.  Hoppas verkligen att allting kommer kännas bra och att jag känner sen att detta vill jag jobba med! 
 
Jag har ändrat ort några gånger nu. Väger för och nackdelar. Växjö eller Kalmar. Just nu ligger Kalmar först trots allt.

Trädgårdsplaner

Ända sen vi flyttade in i huset har vi inte riktigt vetat vad vi vill göra med trädgården. Den är ju rätt so (1500 kvadratmeter) och så är den sådär ljuvligt vildvuxen. Egentligen behöver vi inte göra så värst mycket nytt utan mest sköta den liksom. Men jag vill iaf ha ett litet land där jag kan odla lite bär och annat gott. 
 
De som bodde här innan har ju inte skött trädgården så värst mycket då fokus förmodligen var att totalrenovera huset i 4 år och sen sälja;) Jag har varit ute lite varje år och klipp ner grenar på buskar och träd som stuckit ut. Denna sommaren har vi sagt att vi ska lägga mer fokus ute. Om vi inte ska bygga ut förståss. 
 
Har hittat lite inspiration. Funderar på att lägga singel på en yta och ha ,pallkragar att odla i. Kanske ha 4 stycken till att börja med. Vi har ju ett ställe i trädgården där vi ha krusbär och svarta vinbär så ska försöka fixa lite där. Hade varit bra att samla allt på samma ställe liksom:) Jordgubbar är ett måste, så det blir det första att plantera. 
 
 
 
 
/Madelii
 

Tatuering

Bokat tid för tatuering :) Blir Leons  namn på armen där jag redan tatuerat in Elton. Ska bli spännande att se resultatet.  Har bokat tid hos en annan  nu då jag inte va nöjd med henne som gjorde sist. Jag är nöjd med stilen och plats men hon var inte så duktig som det va sagt. Så håller mina tummar.  Min lillebror gjorde hos honom förra veckan och den blev super! 
 
Haha. Ser ut som jag har en sjukt lång underarm;)
 
Under Eltons namn ska Leon stå. Sen i framtiden är väl planen att kanske göra något mer där, men vi får se.
 

2 månader kvar

Gud va jag längtar nu. Såhär länge brukar vi aldrig vänta på en resa.
Men roligt att ha något att se fram emot:)
Vi har bokat halvpension, har adrig haft det innan, vi brukar ju allinclusive. 
Sist hade vi inga måltider på Lanzarote och det funkade bra. Men skönt att ha några måltider tycker jag så vet man ju ungefär hur mycket pengar man behöver ta med. Vi tar ändå alltid med för mycket. haha
Hotellet har två områden, alltså två hotell där man får vara hur mycket man vill. Två stora poolområden så kommer bli kanon för barnen. 0-10 meter till strand och nära till centrum. När vi åker ska det vara runt 28 grader så håller tummarna på det. Vill inte ha dåligt väder men vill samtidigt inte ha för varmt för barnen.
LängtarLängtarLängtar!
 
 
 
 
 
Här ser man hur nära det är det stranden. 
 
 
 
 

❤❤❤

Vill göra allt som storebror gör. Leon kryper för full fart  efter och reser sig mot allt. En sak i taget i utvecklingen kanske? ! Jag är hypernervös att han ska slå sig! 

Rockasockorna!

 

Inlagda på barn

I fredags börjades det igen på Lilleplutt. Rosslig och hostig. Vi som precis blivit friska. Jag började oxå hosta samma dag. Iaf så blev han sämre framåt kvällen /natten på lördagen och på söndagen började det tjuta och pipa på honom.  På måndag morgon kände jag att nu får det vara nog och ringde vc för tredje gången sen januari.  Leon hade svårt att andas och andades fort hon hörde det genom telefon så vi fick en akut tid på vc. Där fick han ta prover och inhalera. Vilket hjälpte mot andningen.  Därefter blev vi inskickade till Barnmottagningen direkt.  
 
Där gjordes proverna om och de ville att vi skulle stanna tills dagen efter. Han har fått inhalera var tredje timme sen igår och han har blivit kollad. Nu väntar vi på att läkaren ska komma för vi testar en annan medicin som vi ska kunna ta med hem att inandas. Funkar den får vi åka hem på permission och sedan komma på återbesök imorgon. 
 
Har inte riktigt fått svar på vad det är men förstod det som att de behandlar att som förkylningsastma, men eftersom han är under 1 så vill man inte kalla att för det. Små barn kan bli trånga i luftvägarna även fall att det inte är förkylningsastma. 
 
Håller tummarna på att få komma hem ikväll.  Är så trött. Har inte sovit på evigheter känns det som. 
 
/Madelii 

Elton 2,5 år

Han är en livlig liten kille. Dock tycker jag att han lugnat sig väldigt mycket på senaste tiden om man jämnför med innan. 
 
Han lär sig något nytt varje dag.
 
Han är en sådan kärleksfull liten pojk. Han är å snäll mot lillebror så mitt hjärta smälter varje gång jag ser dem. 
 
Älskar att måla, rita och leka med lera. Han gillar att leka med alla leksaker men mest med lego, flygplan och bilar. Han älskar även att hoppa, hoppa jämnfota, hoppa från soffan och klättra upp på hyllor och bord och hoppa därifrån. Han är helt galen så det gäller att vara med!
 
Favoritdjur är Elefant och apa. Idag när vi var på 2.5 årskontrollen fick han välja två må saker att ta hem för han varit så duktig. Han to 2 elefanter. av alla dessa roliga djur. 
 
Älskar att bada. Han är helt galen och skulle vilja bada varje dag, hela dagarna.
 
Han pratar hur mycket som helst nu. Fast verkar om att det bara är vi som förstår honom. Eller han säger ju vissa saker klart och tydligt men sen slarvar han ju  mycket oxå. Har blivit  bättre på sista tiden och utalar hutr bra ssom helst. 
 
Han sjunger jättemycket och är inte tyst en sekund är hemma. Även på dagis har han börjat sjunga och prata mer. Roligt!
 
Han är jätterolig och säger roliga kommentarer.
 
"Elton kollar på tv så jag passar på att pussa på honom. Då säger han bestämt "Men mamma, jag kollar!"
 
"Mer smörgås säger Elton efter ett antal stycken. Du får vänta för jag ger Leon mat. Jag reser mig upp och frågar, skulle du ha merr? Nääää. Sätter mig ner igen och han säger meeeer. Då säger jag då får du säga ja och inte nej! Han svarar "mamma är en tjat"
 
Möblerade om i Eltons rum. Det första han säger är "wooow! Fiiiint!"
 
Han är inte jätte matglad. Eller det han tycker är gott äter han med god aptit, Det vill säga, pasta, ris och potatis. Sen gillar ha smörgås, ost, knäckebröd och ägg. Inget kött och ingen sås. Han har börjat gilla korv iaf så dett steg åt rätt håll. Men vi oroar inte oss längre, han har hålt på nu i snart ett år och han är inte undernärd och han växer bra. Det kommer när han vill. 
 
Det finns hur mycket som helst att säga om denna underbara, fina, roliga pojk, Min stolthet. Jag spricker av stolthet varje dag!
 
Han var 98 cm lång och vägde 15.5 kg.
Så han lär ju inte få gå in på Ölands djurpark gratis denna sommaren! Haha
 
 
 
 
/Madelii
 
 
 

Leon 8 månader

Igår hade vi hembesök från BVC.  De vägde  Lilleplutt och kollade hans utveckling.  Skulle få info om säkerhet i hemmet, men behövdes inte.
 
Han gör många olika, konstiga  och roliga ljud.  
 
Han är på g att börja krypa, står och gunga på knäna.Han kommer fram på sitt egna lilla vis dit han vill. Vet inte riktigt hur men kanar väl på rumpan på ett konstigt sätt. 
 
När han hamnar på magen så kan han ta sig upp och sätta sig på rumpan igen. 
 
Han reser sig nästan mot saker. Eller han försöker och hamna på knä. 
 
Han är väldigt nöjd att sitta på golvet,  är det något han inte når så löser han det. 
 
Sover fortfarande dåligt men är inte varje natt längre. Somnar runt 19-20 på kvällen. Sen är det jätte olika när och hur många gånger han vaknar, men minns inte när han sov mer än 3-4 timmar i sträck. Sen vaknar han alltid mellan 6-7 och vill inte somna om.  Han sover sedan någon gång  mellan 9-11 beroende på när jag lyckas få han till att somna. Sen sover han igen en stund vid 14 tiden  och sen kan han bli trött vid 17 igen. Så han sover 2-3 gånger per dag. Vill inte att han sover så sent då han inte vill somna på kvällen sen. Så får väl skjuta lite på den på eftermiddagen.  Så blir det 2 gånger på dagen.  
 
Han är ett litet matvrak. Skulle  nog kunna äta hur mycket som helst. Oftast får han en smörgås på morgonen.  Sen vid 9 tiden gröt. Kl 12 mat. Kl 15 mat och vid 18 gröt.  Ammar lite mellan måltiderna om det behövs  men inte ofta. Han tuttar bara några minuter så och ibland blir det inget alls på dagen.  
 
Inga tänder än så länge. 
 
Vikt : 9.5 kg
Storlek: 74
 
 
 

RSS 2.0