Ögonläkare

I måndags hade jag en bokad tid hos ögonläkare.  Har sedan länge funderat på att göra så jag slipper glasögon. Har velat lite pga av alla mina funderingar och frågor.  Fick svar på det mesta och nu känner jag mig lugnare. Själva operation/lasern  går fort ca 8 sekunder på varje öga. Helt otroligt!  Jag har inte så stora fel på mina ögon heller så det kommer inte behövas ta bort så mycket på hornhinnan vilket är skönt! Däremot så måste jag blunda i 2 dygn,  det oroar mig mest. Kommer väl sova i två dygn. Haha. Jag kommer ju iaf inte kunna ta hand om barnen så det bästa är väl om man inte ens är hemma.  Kommer få väldigt starka tabletter då det gör ont de första dagarna. Sen är läkningstiden  1 år  då det är som ett sår/ärr. Men efter redan 3 månader så ser jag som alla andra utan glasögon :) 
 
Detta är något jag vill göra och kommer förmodligen genomföra. I så fall blir det efter vi kommit hem från  Cypern.  Dels för man ska vara extra försiktig  första året för solen och sen på hösten är ju tanken att jag ska plugga och då vill jag ha det klart så jag inte missar massa i skola. Dock är jag osäker på att göra att mitt i sommaren men han sa att det kvittar om jag gör att då  eller efter för det kommer ju en sommar till och då ska man ändå ha solglasögon. 
 
Nu ska jag bara bestämma mig och sluta vela;) kvittar nog om jag gör att till sommaren,  annars funderar jag på att göra det på något lov, men kan bli svårt om man ska plugga och inte kan se de 2 första dagarna. Och ser lite sämre tills de 3 månader har gått. Jag kommer ju se bättre än vad jag gör nu utan glasögon direkt, men ändå.

ullared

I slutet av veckan blir det en utflykt till ullred.  Åker med mamma, syster,  moster och mormor.  Eftersom vi ska ha stuga denna gång får Lilleplutt följa med eftersom jag fortfarande ammar på nätterna och någon enstaka gång på dagen.  Tror iof att han skulle klara sig om man gav Välling på natten men vågar inte chansa. Eftersom vi har stuga så kan man bara åka dit och va där om han skulle bli uttåkad. Vill helst inte ha han där inne men han får sitta i vagnen, där är han ju hyffsat skyddad från alla galningar; ) Sen är det ju lågsäsong  nu så hoppas på att det inte är allt för mycket folk! 
 
Ska bli mysigt att komma iväg på en shoppingtur. Sist hade vi super mysigt och skrattade långt in på natten så man var ju lite trött dagen efter;)
 
Håller tummarna på att jag inte blir sämre med min förkylning nu bara! 
 
 

Besvikelse

Ja det är en de värre känslor tycker jag. Som när någon säger och lovar en sak och gör en annan.  Vet ju att det är så varje gång så  förstår verkligen inte varför Jag är så godtrogen.  Vissa gånger så hoppas jag inte ens. Har blivit besviken så många gånger på senaste tiden, på olika saker, situationer och människor.  Tiden får visa helt enkelt...

lekrum till barnen

Vi har planer på att göra ett lekrum till barnen i källaren.  Vi har funderat länge på hur vi ska göra  eftersom barnen ska dela sovrum sen (om vi inte hinner bygga ut). Vi har iaf ett allrum i källaren som är klinker på golvet. Just nu står det en soffa  med soffbord och sen ett matbord och stolar. Vi är verkligen aldrig i källaren och känner att vi vill göra något skoj där. Så varför inte till barnen. Eftersom det är lite kallare där nere  (kommer bli skönt till sommaren ) så vill vi ha en stor matta eller två. Antingen flyttar vi ner den mattan som är på deras rum nu och köper en ny dit. Får se lite. Väljer mellan två olika. En från Ikea och en från Mio. Super fina på olika sätt, men om det blir den svarta prickiga får den va i källaren för den passar inte i deras sovrum. Så ska klämma och känna på båda;) vill ha en gosig matta.  Har även kommit på att den med ugglor kan är för vit och blir lätt smutsig kanske. Den runda har jag velat ha sen Elton låg i magen men tycker den är lite dyr. 
 
 
 
Sen behöver det lite förvaring till leksaker mm. Och en gungstol eller fåtölj till mamman:)
 
 
Letat mycket inspiration på hur man kan göra ett roligt och mysigt lekrum. Vill ha eTT litet myshörn. Har två alternativ där. Får se vilket som blir billigast och bäst. Ska göra att själv i så fall så det får ju inte bli för avancerat. Kan iof låna mammas symaskin men har nog inte sytt sen högstadiet. 
 
 
Sen vill jag ha något tema. Typ prickigt,  randigt någon färg eller ugglor.  Beror lite vad jag hittar. Jag älskar ju ugglor men är rädd att det kanske blir för barnsligt fort  och man tröttnar. Ska bli roligt det här :)

vår alla♡dag

Spenderade hela dagen hemma med mina killar.  Åt 3 - rätters middag.  Jag gjorde förrätt och efterrätt och F gjorde varmrätten.  Blev räk toast som förrätt, ryggbiff med hasselbackspotatis och champinjonsås till varmrätt och dessert bestod av chocolate Salted caramell paj.  Allt blev hur gott som helst :)
 
 
 

Babysim

Vi har börjat på babysim med Lilleplutt.  Kände att det gav Storebror mycket och det var mysigt så ville vi gå med lillebror oxå. Vi tänker bara gå första kursen denna gång:) Är för mycket planering med barnpassning då F jobbar den tiden.  Idag är tredje gången och L gillar att verkligen.  Ska försöka få med F någon gång så vi får lite kort. Det var egentligen han som ville gå så hoppas han kan följa med någon gång. 
 
/Madelii 

Fortfarande sjuka

Ja nu har barnen varit sjuka i nästan 2 veckor. Sist var de ju sjuka i december i ca 6 veckor. De hann bara vara friska 1 vecka så kom febern, hosta och snorigt igen. De är bättre men hostan sitter i och det roslar som tusan på båda, med lilleplutt. Var iaf på VC igår och kollade dem, men allt såg bra ut och det hade inte gått ner i lungorna. Hoppas det blir bättre nu när våren och värmen kommer. Det är så sjukt tråkigt att bara sitta inne, har knappt varit ute alls de senaste veckorna. men men. 
 
Idag är det underbart väder ute, får väl försöka ge oss ut en sväng i trädgården iaf, Måste handl oxå!
 
/Madelii

25 årspresent❤

Idag ska jag utnyttja min 25 årspresent jag fick av mina killar ♡ Fick en spadag på Ronneby brunn med lunch och eftermiddagskaffe/fika.  Tänkte börja dagen med ett gympass på deras gym. Sen bara njuta. Jag tar med mig min mamma, gav henne det i julklapp  så det ska bli så mysigt!
 
Återkommer hur det var :)

Träning

Nu har jag tränat 3 pass denna veckan. Måndags gick jag på medelgympa, men kan ju säga att det var inte medel. Pjuu va jobbigt det var, hon som brukar hålla i att va sjuk. Det var härligt att svettas:) Igår gick ja på ett boxpass istället för cirkelfys, först ångrade jag mig lite då jag inte ens blev varm men efter hela passet så hade jag spagettiarmar och vissa övningar var riktigt jobbiga. Så synd att de båda passen är samidigt för tycker de ger en bra träning. Nu har har iaf precis avklarat 30 minuters hemmatränig medans barnen lekte. Kanon, fast lite jobbigt ibland när E klättrar upp på ryggen när man kör plankan. Nåväl jag har inte gjort mina hemma övningar nu på 2 veckor och jag orkar så mycket mer nu än när jag började. Träningen börjar ge resultat i uthållighet. Ska försöka ge mig ut på en joggingrunda på lördag om vädret tilllåter, jag vet att vädret inte borde ha något hinder men jag har noll motivation när det är kallt, regnar, snöar blåser och jag tycker att träning SKA vara roligt! Så i så fall blir det hemmaträning inomhus av något slag. På söndag ska jag ta ett pass på gymmet får väl se vad det blir.
 
Äter som vanligt men undviker socker i veckorna fortfarande!
 
Det där med att hinna med 100 pass innan midsommar, är det troligt? :) Jag är uppe i 20 pass om man inte räknar alla promenader man går varje dag. Fast promenad på 40 min borde väl egentligen räknas. 
 
/Madelii
 
 

Leon 7 månader

Nu är lilleplutt 7 månader. Det är helt otroligt och jag börjat få smått ångest för jag vet hur fort det går till ettårsdagen kommer.
 
Han är en glad liten kille, förutom när han är övertrött och hungrig då kan det bli lite gnäll. Men annars är han glad från det han vaknar tills hans somnar. Vaknar alltid med ett joller och gagande.
 
Han säger papapapa.
 
Älskar att bada och plaska. Vi har börjat på babysim nu och det gillade han jättemycket. 
 
Den roligaste som finns är ju storebror som han skrattar åt så fort han kommer i närheten. Nu sitter han ju hela tiden själv så E lägger dit leksaker till han och försöker leka. 
 
När han sitter bredvid oss försöker han resa sig mot mitt ben och drar sig uppåt. 
 
Försöker ha han på magen så mycket som möjligt, han tar sig runt och lite bakåt men eftersom han är så nöjd sitta blir det att jag ofta sätter han på ett täcke.
 
Har börjat med storlek 74 i kläder nu. 
 
Mat och sovrutiner. Han vaknar alltid 6.30. Hur jag än gör och försöker så vill han absolut INTE somna om, utan vi får helt enkelt gå upp och busa medans storebror egentligen vill sova till 9 så brukar Leon lyckan väcka honom från vardagsrummet. Nåja. När han vaknar ammar jag han alltid i hopp om att han ska somna om. Sen kan det bli någon gång igen innan han somnar mellan 9-10 tiden. Ibland sover han 30 min ibland 1½ timme, lite olika. Där efter brukar jag ge han en protion gröt som han äter med aptit! Så ibland får han gröt 10 och ibland 12 beroende på när och hur länge han sover. Sen så får han en portion mat vid 15 tiden. Ibland sover han mellan 13-14. Lite olika, ibland sover han 2 gånger om dagen och ibland 3 gånger. Sen vid 18-19 tiden får han en portion gröt igen. Brukar amma mellan målen om han verkar hungrig och gnällig. Sen brukar han sova en stund vid 17 tiden. På kvällen somnar han allt mellan 19-20.30. Sen är han dryg på natten och vaknar typ 1 gång i tillem. Ingent hjälper utom att amma en stund sen somnar han igen. Så har han hållt på sen 3 månaders ålder så man är rätt sliten nu! Ska försöka att ge han välling på kvällen inna  läggdags men bir ju lite dumt med gröten i så fall. Nåja håller tummarna på att sömnen blir bättre snart. 
 
 

Planer för ny resa

Cypern i maj:) Vi har preliminärbokat (och betalt anmälningsavgift) en resa faktiskt.  Känns som vi precis var iväg men sist vi åkte sa vi att nästa gång vi åker, åker vi inte själva. Och vi bestämde oxå att vi ska försöka åka 1 gång om året.  Vilket förmodligen inte kommer gå när jag pluggar.  Sen får vi ju passa på innan Lilleplutt blir 2 för nu åker ju han gratis. 
 
Vi har bokat med våra vänner. Det kommer bli så kul! De har oxå ett barn, född dagen efter Elton.  De kommer ha så roligt ihop:) vi har valt ett väldigt familjevänligt hotell med aktiviteter för barn. 0-100 m till strand och centrum. Vi tog även halvpension. 2-rumslägenhet. 
 
Vet att många kommer snacka att vi åker ofta. Men orkar liksom inte bry mig. Vi gör inget annat på hela året, gå ut och äter och gå på bio. Vi åker Heller inte iväg på dyra aktiviteter på somrarna som vissa gör och kan lägga 6000 på en tvådagars utflykt. När då åker jag hellre på solsemester och verkligen njuter i 8 dagar! Sen var förra året väldigt tufft och nu när sambon är färdigutbildad så kan vi spara mer. 
 
Jag ska längta trots allas avundsjuka tankar och kommentarer! Punkt! 
 
 
/Madelii
 
 
 

Bra helg!

Minns inte när vi hade en hel helg utan planer. Denna helgen var det första på länge. Visserligen blir vi rastlösa av att bara vara hemma men denna helgen har vi tagit som den kommer. Igår var vi och uträttade lite ärenden. Sen när vi kom hem åt vi tacos och sedan när L somnat på EM så gick vi andra 3 ner o badrummet och badade. Mysigt! Sen satt vi i soffan och mös. Vi kom på att det var evigheter sen vi va själva bara vi fyra. Det kan behövas ibland. Sen kollade vi på film i sängen, hur många kramar kikade vi på.
 
Idag har vi oxå bara varit hemma. Städat, fixat bay tunnan, lagat mat, satt upp skyddsplast på fönstret i badrummet och sen har vi påbörjat projekt bygga in proppskåp i källaren. Spännande att se slut resultatet:) det är ju ingen liten yta upptäckte jag. Haha. Och alla sladdar, vart kommer de ifrån!? Blir nog nästa projekt att bygga in;)
 
 

RSS 2.0