Hej då trappan

Nu ska trappa iväg på lackning. Spännande.  Ses om några dagar, eller veckor? Hoppas på att den är klar nästa vecka :) Även räcke och allt ska lackas. Ska bli så roligt att se sen när det är klart och på plats om det blir som vi tänkt oss :)
 
 

Pissvecka

Kan ju börja med att säga att den här veckan borde ta slut snart. Det är bara tråkiga besked efter tråkiga besked. Var i Gävle måndag till tisdag. Påväg upp gick klasskompisens bil sönder när vi åkt 30 mil och hade 40 mil kvar. Vi fick åka till en verkstad och där hittade de inget fel. De både provkörde och hissade upp bilen. Konstigt nog försvann lätet och vi kunde köra vidare. Allt funkade hela vägen upp och sen hela vägen till Vimmerby. Där small det till igen och bromsarna skrapade och lät. Det försvann till och från men när vi hade 12 mil hem gick det inte köra längre. Så min låtsaspappa fick hämta mig i Åseda. Var hemma efter 2 på natten och helt slut dagen efter. Sov mig igenom halva dagen och somnade sedan med barnen på kvällen.
Det andra tråkiga är att jag kuggade på basprovet i matte. Hade övat hela veckan, hela helgen och kunde det på morgonen när vi gick till skolan, men på något konstigt vis fick jag hjärnsläpp :( Hade bara 1 h på oss så man blev hyperstressad. Jag var så ledsen och kände mig värdelös! Vi fick resultatet 1 h efter och vi skulle vara i skolan 5 h till. Kändes inte alls roligt! Om jag inte ens klarar ett bastest hur fasken ska jag klara resten av denna termin? Nåja måste rycka upp mig och försöka igen, vi får göra testet tills vi klarar det. Det var många som inte klarade det men det ä så surt för fattar inte hur jag ska hinna med allt. Nästa innedag har vi tre muntluga redovisningar och sen bastestet :(
 
Sen igår ringer sambon att han krockat med en älg. Självklart var det vår familjebil då vi lånat utan hans pendlarbil. Så nu står vi här utan bil som hela familjen kan åka  (hans har bara 2 säten). Jag ska in med det till bilmekaniker idag och se vad de säger. Försäkringsbolaget trodde att den skulle behöva skrotas. Suck! Tackar gudarna att sambon är helskinnad! Man blir ledsen bara över att tänka på hur det kunde gått:(
 
Håll tummarna på att vi får en bättre helg!

Bridget jones baby

Igårkväll drog jag med mamma, moster och mormor på bio. Den var så bra så ville inte att den skulle ta slut. Kollade inte på klockan en enda gång. Skrattade oss igenom hela filmen. Helt klart sevärd på bio, just för stämning runt om. Hade en mysig tjejkväll och det borde göras oftare :) Första gången jag var på en biopremiär; )
 
 

Pärlspont

Nu är takpanelen färdigmålade.  Pjuu!  Vilken tid det tagit och det har varit påfrestande på kroppen då det är jag som målat nästan allt själv. Har bara fasat över att vi har ännu mer tak att sätta i vårt nuvarande vardagsrum. Det kommer bli mycket krångligare där eftersom det är balkar i vägen och högre i tak. Vi har nu bestämt oss för att sätta färdiga skivor där. De är både färdigmålade och ganska stora. Hoppas det blir bra, det kommer spara både tid och ork!  Det är dock dyrare men Det kan ju vara värt. Vi valde inte det till utbygget för det kändes tunt och känsligt och eftersom det är 1 meters takhöjd längst in så ville vi ha något tåligt om man råkat slå i med något.  I vårt varagsrum kommer man inte kunna slå i huvudet eller något så tror det blir bra :)
 
Såhär ser det ut om man ligger i soffan och tar kort mot utbyggets övervåning. Man ser det vita taket som är färdigt.  Sen där ovanför baklarna har vi lagt brädor så länge så att det inte ska vara i vägen i utbygget, det är här ovanför (där det är text) som vi ska sätta pärlspont skivorna. Det är ca 25 kvadratmeter tak som ska upp.
 
 
Den här pärlsponten :)

Ullared

Ja just det, för 2 veckor sedan var jag i ullared. Vi bestämd att bara några dagar innan så blev lite spontant. Gud va fina saker jag hittade, tyvärr sa plånboken nej. Kom hem med mycket kläder till E, han hade ju vuxit ur en storlek så nu Har han så att han klarar sig. Sen köpte jag även en vinterjacka och overall till honom. Det är stor skillnad i pris från affärerna här hemma och där. Så nu är barnen så gott som klara inför vinteern,  L kunde ha sitt detta året oxå. Kan hända att han kanske behöver en overall om han växer mycket men det får vi ta då. Sen behöver båda vinterskor oxå. 
 
Nåja får se om det blir en tripp innan jul. Vi kommer  behöva en hel del till utbygget :) och sen passa på att köpa julklappar. Får se om jag lyckas få med någon bara.
 
 

Ny säng

Vi vet inte hur vi ska göra med E.s säng. vi funderar på att ha den kvar i det rummet den står och ha den som gästsäng. Det är en ikeas hemnes dagbädd och den är ju 80x200 i bäddmått men kan dras ut och bli 160, vilket är toppen i ett gästrum och såslipper vi skruva isär den igen. Jag älskar den sängen och den hade funkat fint även i barnens nya rum, dock är gaveln för hög för det stället vi hade tänkt ställa den på. Därför funderar vi på att köpa en annan säng till E. Visserligen kan man planera om och ställa den någon annanstans i deras rum men vill inte bli begränsad med ytan pga en säng.
 
Såhär ser den ut han har nu. Eller hur är den både fn och praktisk? Det är hemnes gamla model och den finns inte längre i sortiment. Däremot har de en annan jag funderat på till honom och den är faktiskt lägre i gaveln. Dock känns den för "instängd" för att ha som barnsäng tycker jag. Sen är den aningens dyr oxå tycker jag. 3500 kr utan madrasser.
 
Den här har vi funderat lite på. Den känns enklare på något sätt men samma funktioner. Dock går den inte att bädda ut, men hur ofta har en 4 åring en kompis som sover över i samma säng? Och vi kommer ju ha den andra som gästsäng. Den kostar 1700 kr utan madrass, känns lite mer lagom när man ska ha det till ett barn som förmodligen kommer vilja byta i framtiden. Vi får åka och känna och klämma. var och kikade på en på jysk i helgen som oxå är ett alternativ. Den ser ut som dennna ovan fast helvit.
 
Sen finns denna oxå från ikea för 2000 kr utan madraser. Den går att dra ut som dubbelsäng oxå. jag gillar den funktionen, mest om det skulle vara så att man skulle behöva sova där någon natt så kan man enkelt dra ut, så kanske bkir en sådan här ändå. Beror på hur de ser ut i verkligheten.
 
De här är oxå så fin, känns mer som en säng när det är en hel ram och gavel. Dock är den för hög i gaveln :( Tanken är att sängarna ska stå vid den delen där snedtaket är som lägst. Iof så är det ina bekymmer med L:s säng så man hade kunnat ha E:s mot den andra väggen. Nåja återstår att se:)
 
 

Elton 4 år

Idag är det ingen vanlig dag för det är vår stora killensfödelsedag, hurra hurra hurra! Inte viste jag att 4 år kunde gå så fort. Att en mini människa kan ge så mycket kärlek och lycka. Han är en sådan omtänksam, kärleksfull och underbar kille. Han är en redig tänkare och funderar väldigt mycket på allt. Oftast för mycket, precis som jag. Vi älskar dig otroligt mycket!  
 
 
Tror han är riktigt nöjd med dagen. Började med skönsång, paket och frukost på sängen. Han var så tacksam för allt. Sen när Leon sov  middag fick han lite fler paket. Eftersom han mest fått kläder av oss idag tänkte vi att han skulle få välja något på leksakshuset. Men den här mamma trodde att det var öppet till kl 16 så när vi var där strax efter 15 så var det helt tomt, jaha de stängde kl 15. En smått besviken fyraåring och en mamma som kände sig megadum. Men det gick över fort för tror inte att han förstod redigt vad som skulle hända, eller självklart visste han men han är inte sådan som ska ha allt så han visste ju inte riktigt vad som fanns att välja på. Så i veckan blir det en ny tripp dit:)
 
Han fick även välja vad vi skulle äta och han älskar pommes så fick bli McDonalds.  Vi fick vänta onödigt länge på maten så vi blev bjudna på glass oxå. Ja kan man säga annat än nöjd kille efter lite bus på lekplatsen där. Vi äter sällan McDonalds men han har ju sett den där lekplatsen och tjatat att få leka där. När vi kom hem har vi busat med ballonger och fått lite annat gjort. Avslutade kvällen med en chokladbollstårta. Han älskar chokladbollar.  Nu har precis fyraåringen somnat, nöjd med sen fjärde födelsedag. Han frågade om det inte kunde vara födelsedag imorgon igen. Lilla hjärtat! 
 
 
 
 

Årets kalas

Årets kalas är nu över och man kan pusta ut. För hur roligt det än är med kalas så är det himla mycket runtomkring att. Vi är 24 stycken som skulle få mat, fika och framförallt plats vid bordet i vårt hus. Det är ytan som alltid oroar mig. Det blev vilket fall bra, det blev mat och fika över.  Inte för mycket. Gjorde en krämig pastasallad med kassler i till mat och sen tårta, chokladbollar och kolasnittar till fika. 
 
 
 
Grabbarna bus fick så fina och bra presenter. 
Elton fick 
* Smålego
*Väska
*Pyjamas
*Sparkcykel med 2 hjul 
*Arm/ben/handledsskydd
*2 spel 
*Målarblock
*pengar
 
Leon fick
*Tramptraktor
*Väska 
*sittpuff (megastor)
*Tröja
*Verktyg 
*presentkort på lindex
*pengar
 
Tillsammans fick de
*playdoo lera med "glasstillbehör"
*Stor fin matta till deras rum eller lekrum
 
Sen har ju Leon fått lite av oss när han fylle i juli och Elton får sitt på söndag när han fylle år. Mest kläder faktiskt och lite annat smått. Han ska även få den där fina bilmattan från hm :)
 
Den underbara mattan! 
 
 
 

Dagens födelsedagstårta

Ja tårtans utseende var bestämt för länge sedan eftersom båda barnen älskar minions :) Perfekt när de gillar samma saker så slipper man göra 2 olika. 
 
Tycker att vi lyckades att få till en minion mitt i all stress! 
 
 
 
 
Fyllning i tårtan 
*Ett lager med frysta hallon
*Ett lager nötcremefluff 
*Grädde uppepå
*Ljusna bottnar
*Dekorerad med sockerpasta

RSS 2.0