Sovrummen

I går satte vi alla lister i båda sovrummen på övervåningen så på kvällen flyttade vi upp barnens madrasser då klockan hann bli rätt mycket så orkade vi inte ta sängar. Sen satte vi igång bio i deras rum. Kollade på en film som heter sing och låg där alla på golvet. Mysigt! Sen när barnen somnat tog vi våra sängar till rummet bredvid. Både jag och sambon blev chockade över hur stora rummen faktiskt blev. Såg fjuttit ut nästan om man jämför sängen i vårt förra rum. Vi är så nöjda med slutresultatet av somrummen. Övervåningen har vi ju gjort helt själva och lagt så mycket tid på att få det fint. Kändes overkligt när vi skulle sova i vårt nya rum, kändes som när man sover första natten i sitt nya hus eller lägenhet. Sen får vi se hur länge vi ha att som rum. E vill ju ha eget rum så vi får se hur länge det varar. Än så länge vill jag sov alla på samma våning. 
 
 

Sportlov

Ja det blev ju sportlov här ändå. Även fall att jag skulle plugga tillen omtenta i matte. Barnen är sjuka och jag är sjuk. Vi hostar som tusan! Så vi alla har varit hemma hela veckan. Dock har jag kunnat plugga någon timme per dag. Vi har iaf haft det så mysigt. Inatt kom snön igen så vi gick ut med våran hosta faktiskt :) Tror nämligen att snön försvinner här i helgen. Strålande sol ute. Gud va underbart det är! 
 
 
 
 
 

Done!

Trappan är nu färdig. Vi är rätt så nöjda ändå med slutresultatet. Det var ju ingen lätt trapp att göra och vi fasnade många gånger under vägens gång. Vi hade inte en aning om hur vi skulle klä in den och vi velande och ändrade oss många gånger men nu när den är klar så känns det så självklart! 
 
Vår 3,5 meter breda trappa till vardagsrummet

Äntligen!

Känner en otrolig lättnad men samtidigt är det mycket småplock kvar på bygget. Men idag var slutbesikningen och vi fick godkänt. Så direkt efter middagen idag flyttade vi ner vårt vardagsrum i utbygget, undra hur länge vi ska kalla att utbygget ;) känns helt sjukt att vi är i mål och kan nu nyttja ytorna. Hela 90 kvadratmeter extra boyta. Dock så väntar vi till helgen med att flytta upp möbler till sovrummen då det inte är helt klart med lister och så. Men planen är att sova där uppe hela familjen på golvet i helgen. Barnen vill ju så gärna flytta upp sina sängar så tror de blir lyckliga.
 
Så nöjd med golvet och panelväggen! 
 
 
 

Sjuka barn

Idag fick jag ringa vfun och säga att jag inte kommer. Leon har hostat hela natte och varit hostig nu under dagen. Så blir hemm imorgon oxå. Jag som skulle plugga resten av veckan till en omtenta i matte. Nåja imorgon kommer mamma till räddning så kag kan plugga 2 ha iaf. Idag har jag faktiskt nästan blivit klar med vfu uppgiften som ska skickas in i slutet av veckan. Blev "bara"  15 sidor. Känner mig nöjd med mitt arbete och mina lektioner jag haft under vfun.  Även mitt betyg jag fått av min handledare. 
 
Idag har vi hunnit med mycket. Jag har tvättat,storstädat, ritat, bakat, lagat lasagne, myst och varit ute. Hittat första vårtecknet, vitsippor. Har även påbörjat städning av utbygget, på torsdag är det slutbesikning. Wihoo! (Om nu inte något "plötsligt" sker igen)
 
 
 
 
 

Min man kan han oxå :)

Idag i personalrummet började alla prata om alla hjärtans dag. Det var väldigt delade meningar. Vissa hade sagt till sina män att de minsann inte ville ha någonting medans vissa förväntade sig massor. Jag har väl alltid tyckt att alla hjärtans dag är mysig, man visar uppskattning.  Men det tycker jag man ska göra resten av året oxå.  Men nu finns denna dagen så man kan väl laga något extra gott tänker jag. Jag sa iaf att jag aldrig får något och vill Jag har blommor får jag köpa att själv! Men idag lät jag bli att köpa blommor och gick raka vägen hem efter vfun. När sambon kom hem så hade han en stor bukett med blommor. Tror ni jag blev snopen?! Ärligt talat så kan jag nog räkna på en hand så många gånger jag fått blommor på 10 år. Att man kan bli så lycklig för något så litet.  Sambon fattade nog inte varför jag blev så glad, men det där lilla betyder mycket för mig, vilket kanske är svårt att förstå när man själv ite gillar blommor. Han skämmer självklart bort mig med annat men just blommor är något jag gillar och det gör hemmet så hemtrevligt med lite snittblommor :) Tack till mins stora kärlek. Jag lagade middag och gjorde en kladdig kladdkaka med vaniljglass till efterrätt idag:) Elton hade oxå gjort fina saker på dagis så nu pryder vårt hem. Jag är så lycklig att jag har mina 3 killar! 
 
 
 
 

Måla takbalkar

Vi har 2 synliga takbalkar. En som är 6 meter lång i vårt stora vardagsrum och en liten på ca 2 meter på övervåningen.  Balken nere är i mitten av vårt 45 kvadratmeter stora vardags/allrum. Den blir som en avgränsning mellan tvhörnan och matsalsdelen. I träfärg har det inte känts helt hundra. Tanken var att betsa den vit, men allt annat är vitt i rummet utom golvet.  Så jag ville ha den mörkgrå men det ville inte sambon, han ville ha brunt så nära verklighetstroget som möjligt då den ska se lite "äkta" och gamalt ut enligt honom. Jag kan hålla med men grått skulle passa så fint till golvet. Sen har vi 3 takbalkar i vårt nuvarande vardagsrum som ska målas i samma färg så det blir en helhet liksom. Nu hittade vi iaf en mörbrun/svart bets. Jag har nu målat den i helgen och det blev verkligan pricken över i:et! Jag är så nöjd så jag spricker.  Svårt att få en rättvis bild med min kassa mobilkamera (som spruckit i lisen). Men man ser en liten skillnad iaf trots att det är en megastor skillnad i verkligheten :)
 
Före
 
 
Efter
 
Det ska dit lite lister och så runt bara. Sen är det klart :)
Färgen är inte så mörk som på bilden och balkens ådring syns igenom färgen. Den är lite genomskinlig. Ska ta lite bilder med systemkameran sen när allt är klart. 
 
Har även målat klart balken på övervåningen. Den blev vit. En lackfärg som är samma som på balkongräcket då balkarna går ihop med trappan upp så passade det bäst. 
 
 Före
 
Efter 
Även här ska det fina till med lister i kanternatt.  

Leon 2.5 år

Han är helt blöjfri sedan december, då slutade vi helt på nätterna oxå. Duktig kille. 
 
Han pratar otroligt bra. Kan allt. Gör sig förstådd och förstår allt vi säger. Han är väldigt duktig och pratar hela meningar men flera ord. På bvc så blev de förvånade över vad mycket han kan. Vi har nog inte förstått hur tidig han är med allt men han är ju faktiskt bara 2.5 år. På 2.5 årskontrollen blev han uttråkad för allt var så lätt.
 
Hans motorik är väldigt bra. Han kan hur mycket som helst. Klättrar på allt.  Väldigt tålig när han slår sig och blir sällan ledsen.
 
Det är en bestämd liten herre. Han har en vilja av stål och jag tror allt att han är i någon trotsåldern.  Envis som synden och vet verkligen vad han vill. Ingen kan sätta sig på honom utam det är nog snarare han som "sätter" sig på andra. Ja han vet helt enkelt vad han vill! 
 
Kan alla färger. Kan räkna till 10 (sen länge). Han älskar alla sorter verktyg och vill snickra jämta.  Han älskar all mat. Han är facinerad av traktorer, lastbilar och allt stort som brummar. Han är sin storebrors största fan och älskar honom över allt annat, trots att han slåss och så väldigt ofta. För han är inte alltid snäll mot si  storebror. Trots det ska han alltid sitta tätt intill sin storebror.  
 
Han är världens gosigaste kille och vill sitta i knät och mysa hela tiden. Men han är även en huligan och kan inte sitta still så länge. Han har myror i brallan. 
 
Vikt: 15.4 kg
Längd: 93 cm
Kläder storlek 98
 
En bild från när Leon hjälper mamma att göra chokladbollar. Han äter nog mer än hjälper ;)

Tabata

Älskar att träna tabata. Intensivt,  tufft och roligt. Går på det varje söndag med en förening och det är så roligt. Älskar att känna mig helt slut i varenda kroppsdel efter ett pass. Man blir pigg i huvudet på något sätt och somnar gott sen. Träningsvärk  smyger sig på dagen efter och man vet att det ger kroppen något.  Ikväll har jag fått med sambon på ett tabata pass som jag själv snickrat ihop. Och ja båda varvet slut efter.  Känns gött i kroppen nu när man ska lägga sig i sängen och kolla på film. Då kan man somna med gott samvete. 
 
Jag har tränat nu sen årsskiftet i idrottshallen här i byn. Nära och bra.  Det är många olika pass i veckan och vissa dagar har man 2-3 pass att välja på. Jag får på tabata pp söndagar. Medelgympan på måndagar och cirkelfys (mördarpass) på onsdagar.  Snart sätter fotbollen igång oxå och det längtar jag efter.  Målet är att träna fotboll så gott det går och spela minst 1 match i år. Får se om det går att uppnå det målet för än vet dem inte om det blir någon serie för vårt Damsjuan lag. Det är tydligen inte tillräckligt med folk. Håll tummarna!  
 
Men som sagt jag älskar att träna. Det är så roligt att hitta någon träning man tycker om. Annars är det inte värt att träna tycker jag. Ska man träna ska det vara roligt,  då kommer motivationen på köpet!
 
Hopprepsträning är oxå skoj! 

Besiktningen

Förra veckan kontaktade vi vår kontrollansvarig och fick en tid för besiktning av utbygget. Vi väntade fortfarande på intyg men hade blivit lovade att få dem skickade förra veckan.  Vi fick inte ett enda förra veckan men idag fick vi det sista intyget.  Så när vi ringde kontrollansvarig så var han tydligen i Stockholmsdenna veckan.  Hade han glömt det när han bokade besiktningen?  Blir sjukt trött på sådant och nu får vi vänta ytterligare en vecka innan besiktning. Längtar så att kunna flytta ner möblerna till nya vardagsrummet så att vi kan få iordning på det vardagsrum vi har nu. Där ska nämligen målas, tapetseras, sätta tak och fixa takbalkar. Just nu är det hur fult som helst. Gipsväggar, spackel hål och taket är bara vindpapp. Vantrivs så och ser ingen ände på att. När väl utbygget är klart så fortsätter renovering av det befintliga huset. Alla små skavanker som tillkommit under utbygget. Sen vill vi inte påbörja det rummet förän vi har flyttatt ut alla möbler, för just nu är ju det de enda rum vi har där vi kan mysa ner oss i soffan och kolla på tv hela familjen. Dock är det inte så mysigt att sitta mitt i renoveringskaoset.
 
 
Hela utbygget ska städas oxå. Sen är det lite småfix kvar. Men dörrar och nästan alla golvlister är uppe på övervåningen. Även dörrfoder är på plats. Så det som är kvar är lite på hallen/balkongen uppe, måla,spackla och golvlister. Nere så ska trappen målas på kanterna. Vi valde ju att kakla trappstegen så allt ska snyggas till runt om. Sen Är det bara takbalken som ska betsa. Tror vi kommit överens om en färg nu ;)
 
 

RSS 2.0