långa dagar

Trodde inte att man kunde vara så här trött. Huvudet är segt, kroppen är inte med och jag vill bara sova. 2 långa första dagar på jobbet. Igår i Karlshamn idag karlskrona. Tror det tog mycket att köra den biten igår. Imån är det karlshamn igen. Hoppas på bättre väder. Så otäckt att köra i snöoväder och mörkt! Men är nu bara under upplärningen jag ska vara där sen är mitt område karlskrona, om det inte krisar någon annanstans då.

Har iaf gått bra. Tror jag kommer klara att bra efter dessa dagarna. Ska ju jobba själv då. Nä nu är jag så trött i huvudet så måste sluta.

/ Madelii

wihoo! jobb!

Intervjun igår gick tydligen bra för på måndag börjar jag jobba:) spännande. Nervöst. Ont i magen. Gick så fort så hann inte njuta de sista dagarna. Ska bli kul med ett nytt jobb och det verkar som ett bra jobb. Hoppas jag kommer trivas. Som sagt så är det bara ett vikariat på ca 4-5 veckor (heltid mån-fre). Men man vet ju inte om det blir längre. Oavsett har jag något att göra nu några veckor sen kommer jag vara inhoppare både där och inom barnomsorgen:)

Berättar mer nästa vecka när jag är klar med utbildningen. Ska åka med en annan tjej och lära mig allt:)

/Madelii

Mycket att göra!

Kan ärligt säga att jag är megatrött idag. Igår var full rulle. Lämna lilleman på dagis. Sen snabbt in på infomöte (som blev en intervjuv), då jag anmält mig som intresserad att jobba på timmar inom barnomsorgen. Satt där i över en timme och sen visade det sig att om ca 2 veckor är jag timmanställd inom komunen. Väntar bara på belastningsregister från polisen. Spännande! Ska bli kul att testa detta yrke då det är det jag vill plugga till. Just nu är jag inställd att läsa till lågstadielärare lekis-3:an. men eftersom jag satte upp mig på dagis oxå så kanske man heller vill jobba med det, vem vet?
 
Efter mötet blev det att åka till posten för att hämta ett stort paket från lekmer. Har dock inte hunnit packa upp att ännu. Sen direkt hem och hämta E från dagis. Full rulle hela kvällen.
 
Idag upp tidigt till dagis och sen ta bilen till nästa intervjuv. Gick bra och det kändes bra, och jag får reda på idag eller imån om jag får att. I så fall börjar jag redan på måndag. Pjuuu! Snabba ryck! Dock är det bara ett vikariat på 1 månad och sen inhopp och jobb vid påsk och sommar, men bättre än inget.
 
Nästa vecka ska jag på en annan intervjuv om jag nu inte får detta jobbet som jag var på idag.
 
/Madelii

2014-01-21

Nu är man "ensamstående" i nästan en vecka. Sambon åkte i söndags till sthlm för att börja plugga. Som tur väl är är det distans denna gången så blir vara fyra tillfällen han ska iväg. Förra gången var han iväg 6 v ,hemma 4 v, iväg 6v osv. Då oxå i sthlm. Minns att det var jobbigt då jag var gravid och mådde piss och vi flyttade till huset mitt i allt.

Dock är det ett helt år denna gång istället för 20 veckor. Han ska jobba halvtid samtidigt så kommer vara mycket hemma. Hoppas jag;)

Denna veckan har jag lite möten inbokade så hoppas på att Elton mår bättre så han kan gå till dagis. Han är sjuk i princip hela tiden och är så trött på att nu. Tycker så synd om honom. Tur jag är hemma så vi kan gosa hela dagarna!

/Madelii

Lanzarote-2013

Tänkte skriva om vår senaste resa. Har ju mest bara visat bilder. Resan gick ju som sagt till Lanzarote Playa Blanca. 2 veckor all inclusive. Egen bugalow.
 
Resemålet. Själva Lanzarote var väldigt familjevänligt och lugnt. Inte mycket fyllor som på andra ställen vi besökt utan här var det lugnt om kvällarna i alla fall va vi tyckte. Väldigt fint ställe och bra läge. Tog 5-10 min att gå till stranden och det var väldigt enkelt att ta sig dit med vagn. Stranden va lång och väldigt fin vit sand. Långgrunt vatten och bara sandbotten. Knappt några vågor då det var lite "inringat" av stora stenar. Vi låg inte vid poolen en enda dag faktiskt, där kunde vi inte ligga i lugn och ro då lilleman ville röja runt och sen var det för kallt i vattnet, var varmare i havet.
 
Vi hade ju som sagt all inclusive då allt ingick. Det var varierad mat med olika tema varje dag som blev samma veckan efter. Kan rekomender att ta all inclusive men inte i 2 veckor. Nästa gång vi åker iväg längre tid så blir det halvpension. Dock så hade maten blivit enformig om vi inte hade haft all incusive då det var samma mat på restaurangerna runt omkring och det är så mycket smidigare när man har barn att bara gå och sätta sig på hotellet och ta vilken man man vill. i åt ute en dag men då blev det pizza;)
 
Boendet var verkligen kanon. Stor bungalow som var lika stor som vår förra lägenhet. 1 stort sovrum med garderober, ett vardagsrum med hörnsoffa, tv och matbord. Sen var det ett ganska stort kök och toa med badkar. Verkligen kanon med en livlig ettåring istället för att bara ha ett hotellrum liksom. Så detta kommer vi kika efter nästa resa.
 
Resa med barn. Eftersom vi var iväg när lilleman var 7 månader och det gick ypperligt då så tvekade vi inte alls på att boka 14 dagars semester nu när han var 14 månader. Flyget gick kanon både dit och hem då vi fick en hel rad och han fick en egen plats. Annars ska man ha dem i knät ju och det hade blivit lite jobbigare då han aldrig vill sitta still. Bussresan tog 20-30 min till hotellet vilket var lagom. Tror egentligen inte att Elton ville hem, han hade det nog för bra med allt badande, umgås med både mamma och pappa hela dagarna, äta gott och bara hitta på massa bus. Kommer garanterat att åka på semester igen men det får vänta tills 2015 i så fall. Har ju ändå varit iväg 2 gånger 2013 och 3 veckor samanlagt så vi får nog vara nöjda med det:)
 
Vi är verkligen kanonnöjda med resan och det var verkligen skönt att bara få vara och hinna slappna av, vilket jag inte bruka hinna på 7 dagar.
 
/Madelii

snön har kommit!

Idag har vi fixat på altanen. Som vanlig är vi för sent ute då snön redan kommit. Varför är det alltid så? Har skottat och röjt alla sopor som ska till tippen så fort vi får tid. Sen ställt iordning alla möbler och lagt presenning över rottingmöblerna. Bara poolen som är kvar, djupfryst! Antar vi får köpa ny till sommaren.

Elton har även åkt pulka för första gången idag. Tror nämligen vi inte gjorde det förra vintern. Han tyckte det var skoj ända tills den välte och han fick snö i hela ansiktet. Söte!

/Madelii

Tråkigt!

Börjar bli riktigt segt att gå hemma nu. Tråkigt! Sökt lite jobb idag, men sen då? Tänk om jag hade skickat in alla papper i somras, då hade jag pluggat nu. Men kanske inte för då trodde jag att jag hade ett jobb att gå till och förmodligen tackat nej.

Vill börja till hösten. Så tanken är att hitta någon praktikplats för att känna på yrket. Sen kanske det inte är så optimalt att plugga 2 samtidigt då F ska plugga nu ett år. Men söka ska jag så man har något alternativ. Även fast att planen just nu är annat. Håller tummarna!

Det kommer bli ett tufft år rent ekonomiskt. Det vet vi. Men det kommer bli så mycket bättre när han är klar. Vi ska klara det här! Måste försöka att Se framåt i de jobbiga stunderna. Så om 1 år ja då är allt bättre får vi hoppas. Kanske ska sikta in mig på att plugga då. När han är klar. Återstår att se vart vi befinner oss då i livet.

/Madelii

Detaljer från eltons rum

 
/Madelii

Gosunge♥


/Madelii

Rutiner

Nu har rutinerna i vardagen kommit igång. F har börjat jobba efter alla lediga dagar och idag lämnade jag faktikst lilleman på dagis. Tog emot i hjärtat då jag vill ha han hemma när jag ändå är arbetslös, men måste tänka på att han behöver komma ut bland andra barn. Gick himla bra att lämna idag, konstigt nog eftersom han inte varit där på en månad. Men han har aldrig visat något innan så. Mammas duktiga kille.
 
Jag har hunnit söka 3 st jobb idag. Får väl se. En ny butik som öppnar i april och ett annat ställe jag jobbat på innan. Spännande! Har hittat 3 jobb till jag ska söka imån. Kan ju inte göra allt på samma dag;) Har hunnit med det jag ska idag. Nu längtar jag tills jag ska hämta hem lilleman Då ska vi gosa!!!!
 
 
/Madelii

2014-01-06

Alltså är så trött på dessa baciller som drabbar oss hela tiden. Elton är inne på sin femte vecka nu. Tycker inte han blivit bättre. Hostar hela nätter, rossel när han andas och näsan rinner hela tiden. Har pratat med bvc men de tyckte vi skulle avvakta.

Nu har jag oxå blivit dålig. IGEN!!! Senast var ju jul, eller hann jag inte bli frisk. Sjukt mycket energi tar detta. Undra när lilleman ska få träffa andra barn. Får väl se om det blir dagis i veckan, vill ju inte att han ska åka på mer skit!

Som tur väl är så har vi lite att se framemot i veckan, om vi nu är friska och krya vill säga.

/Madelii

Nyårsafton 2013/2014

I år tog vi det lugnt med familjen. Var himla skönt!
Vi åt 3-rätters som bestod av
Förrätt: Räkbakelse med krossade ostbågar
Huvudrätt:Fylld fläskfile, potatisgratäng, beasås och sallad
Dessert: Panacotta med färska hallon
 
 
<
 
 
 
/Madelii
 
 
 

Julafton 2013

Firade julafton med min släkt hemma hos mamma. Alla mina syskon, mormor, mamma&mikael, ena moster+familj och så vi då. Var jättemysigt och vi fick många fina klappar. Elton fick kläder i sin julstrumpa som han skulle ha på sig. Det är vår ena traditon att få kläder som man ska ha på sig på julafton:)
 
 
 
 
 
 
/Madelii
 
 
 

Nytt år!!!

Har inte haft någon ork eller tid att skriva nu sen jul. Har varit något planerat nästan varje dag. Man har varit helt slut men nu äntligen börjar väl energin komma tillbaka.

Har haft kanon över både jul och nyår. Ska försöka lägga in bilder när tiden infinner sig. Det är verkligen full rulle här hela dagarna och när väl lilleman sover på dagen försöker jag också passa på att vila. Inte lätt med alla måsten!

/Madelii

RSS 2.0