Älskar dig!

Jag älskar verligen mitt liv som mammaledig. Bara gå hemma och mysa med lilleman hela dagarna. Just nu känns det som att jag skulle vilja ha det så här hela livet. Samtidigt vill man ju ha ett jobb, veta att man har en inkomst. Tänk om man kunde gått hemma för samma peng. Sen behöver man ju komma ut för det sociala, känna sig något annat än mamma. Nu har ju alla andra mammakompisar börjat jobba så man hinner inte träffas så ofta som innan tyvär. Man går här mest hemma och väntar på att sambon ska komma hem. Tur min lilla busunger håller låda här hemma hela dagarna så varje dag är olika:)
 
Tänk va skönt om man vetat att i januari har man jobb. Då hade man kunnat njuta och slippa oroa sig i princip hela tiden! Nu gå jag ju faktiskt som arbetslös efter 21 nov men ser det som ett pluss att kunna mysa mer med lilleman. Tiden går så fort när de är små och jag vill inte missa en sekund!
 
Försöker tänka att allting löser sig.
 
Mitt allt! Älskar dig!
 
/Madelii
 

Hit ska vi!

Playa Blanca i lanzarote. Fystjärningt all in clusive. Ett hotel med 2 rums-bungalower.
Skönt med två rum med en livlig 1-åring;)
 
 
 
/Madelii

Sjukstuga

Usch! Vi har åkt på värsta influensan:( Elton Fick feber i onsdags förra veckan och hade 40 grader i 4 dygn innan den sjönk. Jag har oxå haft feber, huvudvärk och nu hostar lilleman och jag ikapp. Inne på 3dje dagen med värsta hostan. Kan inte sova, som tur väl är så sover E men jag har inte fått en blund på 3 nätter. Jag borde väl passa på att sova nu när plutte sover men hostan är hindret! Passa på att tvätta lite och städa om man hinner. Igår somnade vi båda två i över 2 timmar på dagen, det behövdes verkligen.
 
Får väl se om man får i E någon mat idag. Han har inte velat äta så värst mycket och jag förstår han, så ont jag haft i halsen hade jag inte heller velat. Håller tummarna på att vi blir bättre snart!
 
 
Igår fick Elton sin 1,5 års vaccination oxå (eftersom vi ska utomlands så fick han den tidigare) Så hoppas vi slipper några biverkningar nu när han varit/är så sjuk.
 
/Madelii

Eltons 1årskalas

Glömt att lägga in bilder från hans andra 1årskalas som vi hade på lördagen.
Vi bjöd på exotisk planka och sedan fika efter det:)
Stod hela morgonen och fixade med allt kött, frukter, potatisgratäng, såser och tårtor.
 
 
 
 
 
 
/Madelii
 
 
 
 

Elton 13 månader

Han har nu tagit några steg själv och vill gå mer och mer. Härom dagen gick han över 20 steg så det börja ta sig:) Nu behöver man inte ens locka han längre utan han släpper själv och går dit han vill iblan. Givetvis går det ju fortare att krypa! han står långa långa stunder nu oxå, han glömmer liksom av sig själv. Sen bara står han och skrattar när han inser att han kan.
 
Klappar händerna för fullt.
 
Han har nu 8 tänder. 4 uppe och 4 nere.
 
"Pratar" hela dagarna och är supernyfiken på allt.
 
Han har blivit mer gosig, och kan sitta stilla i knät några minuter sen ska han hitta på massa bus igen.
 
Han har nu börjat på dagis och det går verkligen kanon. Han är inte ledsen när jag går så det känns skönt. Han verkar knappt reagera på att jag varit borta de timmarna. Än så länge är han där 15 h i veckan. 3 dagar sammanlagt. Ibland hoppar vi någon dag och myser hemma tillsammans:)
 
 
/Madelii
 

Skönaste stilen!

 
/Madelii
 

Resan bokad!

Okej blev lite impulsivt (men har letat i flera timmar), hade inte tänkt åka just nu och väntat till nästa september. Men vi kände att vi ville komma iväg, egentligen lite längre som till Thailand. Så blir det inte då vi inte vill ta med oss en 1-åring dit pga många anledningar. Vi har alltid sagt att vi vill åka 2 veckor nästa gång men inte blivit av när man har jobb osv. Nu är jag arbetslös och kanske inte helt bra då heller men i veckan fick jag ett besked om min arm och då slog vi till. Jag behöver inte ta ledigt från något eftersom jag redan är hemma och F tar pappaledigt. Kanon!
 
Vi valde mellan Dubai och Lanzarote. Hade prellimenärbokat Dubai och jag är fortfarande sugen på det eftersom det är solsäkrast. Men (det finns alltid ett men) det finns inget att göra där, bara hotell dit vi skulle. Och är man iväg 2 veckor kanske man vill kika runt lite oxå. Plus att det var inga restauranger utan man kunde bara äta på hotellen runt omkring (svindyrt sa solresor). Allt var tydligen dyrt där, shoppingen och utflykter. Sen så är det 31 grader där då och får vår del kanon men kanske inte för lilleman. Om det hade varit en vecka vi skulle åkt så hade valet vara solklart! Sen kostade Dubai med frukost lika mycket som Lanzarote med all inclusive!
 
Lanzarote är det 24 grader kanske lite mer lagom för en varm kille som E. Sen så fanns det strandpromenader vid det hotellet, nära till centrum och shopping så man bara kan gå vart man vill när man tröttnat på hotellområdet.
 
Någon gång är det väl fint väder under de 2 veckor vi ska dit. Det är liksom det enda som oroar mig, vill ha fint väder när man betalt så mycket! Tror och hoppas det blir kanon. Ska bli så skönt att komma iväg, bara vi. Vi behöver komma bort från vardagen och alla bekymmer som uppstått hä hemma den senaste månaden. Rensa tankarna och ladda upp ny energi.
 
Längtar till 8 november:) Bara 4 veckor kvar!
 
/Madelii
 
 
 
 

Dubai vs Lanzarote

 
 
Dubai
 
 
Lanzarote
 
 
/Madelii
 
 

Eltons rum

Eltons rum är nu pågång. Hans nya säng är på plats. Tavellisten och tallrikshyllan (satt böcker i den) är uppskruvad. Vimplarna är upphängda, doptavlorna och månad för månad tavlan likaså. Ska försöka ta bilder någon dag när allt är klart. Det är så fint där inne och han älskar att vara där. Han klättrar upp och ner för sängen (har inte sovit där än) lägger sig ner på sin nya matta och "gosar". Så vi spenderar våra dagar på hans rum nu;)
 
Ska bara plocka ner min snurrspegel, hans skötbord (får vara kvar ett tag till) och måla klart ett litet projekt jag har fixat sen så är det mesta klart där inne:) Så mysigt!
 
/Madelii
 
 

Badrum

Nu är våtskicket satt i vår blivande dusch. Nu är det bara golvet och vid badkaret kvar:) Sen kan vi börja kakla. Wihoo! Sen var elektriken här i fredags och kopplade in spottsen.
 
Här ska duschen vara sen:)
 
/Madelii

Vårt vardagsrum

Såhär såg det ut innan vi flyttade in (Förra ägarna)
 
 
Såhär ser det ut hos oss:)
 
 
 

/Madelii
 

jobb

Påväg in till jobbet nu. Förmodligen sista dagen någonsin på Gallerix. Känns jobbigt men samtidigt en lättnad pga många anledningar. Men trots allt så har jag trivts med mitt jobb.

Just nu håller vi på att packa ner hela butiken i kartonger. Gud va skit! Idag ska allt vara klart, hoppas vi hinner. Kommer kännas vemodigt att stänga butiken för sista gången idag.

Första veckan efter mammaledighet som jag jobbar, men även den sista på Gallerix. Hoppas innerligt att jag får ett jobb snart:( orkar liksom inte oroa mig för en sak till.

/Madelii

RSS 2.0