10 års firande

Just nu befinner vi oss på ett hotell i Kalmar.  Vi funderade först på att åka till Malmö eller Göteborg men kände att vi inte ville åka så värst långt. Så varför inte Kalmar? Kalmar är en mysig stad att strosa runt i. Vi har shoppat på stan, ätit pizzabuffe, varit på ikea och nu har vi precis badat och bastat på hotellet.  Ikväll ska vi äta på nyöppnade Pinchos. Jag har varit i Gävle på pinchos några gånger så ville gärna testa med sambon då jag tror att han oxå kommer gilla konceptet. Så nu ska vi fixa oss iordning för en god middag tillsammans. Imorgon ska vi sova ut, förmodligen vaknar vi tidigt men skönt att bara kunna dra sig utan att någon är döhungrig och tjatar. Haha! Så imorgon blir det hotellfrukost, vilket jag längtar mest efter och sedan får vi se vad vi hittar på innan vi åker hem till våra små troll :) 
 
Skönt att komma iväg från alla måsten, bara vi. Sällan vi gör något för oss själva. Men saknar ju givetvis våra små troll! 
 
 

Juldagen 2016

Idag har vi varit och firat jul med Fredriks familj. Vilket vi gör varje år på juldagen. Det är nog det bästa besluts som tagits. Att slippa välja varje jul vilken dag man ska fira med vem. Så vi firar alltid med min familj på julafton och med hans på juldagen. Jag hade alltid ångest över jul innan vart man ska fira, så hoppas att det är såhär flera år till. 
 
Vi åt god mat och tomten kom även idag. Barnen har fått så fina juklappar dessa dagarna. Så tacksam för allt! 
 

Julafton 2016

Vilken underbar jul vi haft. Vi firade hemma hos oss i år igen. I år har jag inte stressat alls och jag känner ett lugn inom mig nu när årets julfirande är över. Nöja barn och vi är minst lika nöjda. Hela min familj kom igår. I år blev det firande utan mosters familj för det blir så ibland. 
 
Vi hade tomte och barnen frågade minst var femte minut "när kommer tomten"? Precis som det ska vara på julafton. Vi hade lagt alla paket under granen när barnen somnat på kvällen innan och de blev så lycklig när de såg alla paket. Faktiskt så blev inte ett enda paket öppnat förän tomten kom. Det trodde jag aldrig att de skulle klara.  Givetvis fick det paket i strumporna på morgonen.  En tradition som vi har varje år att barnen får de kläder som de ska ha på sig i strumporna.  Det fick alltid vi när vi var små.  Paket på sängen med julfinkläderna i. Som jag älskade den traditionen. Barnen blev hur lyckliga som helst över sina röda flugor och marinblåa skjortor.  Och fina blev de oxå :)
 
 
 
 
God jul från oss!

Fönster

Vi (sambon)  har hunnit en hel del nu de senaste veckorna. Lite småplock här och där så blir det nog färdigt snart :) Nu är 3 av 4 fönster färdiga invändigt nere. Det blir så bra! Blir mer en enhet nu än när det bara var plast och trä i fönstrena. Nu är både foder/lister och fönsterbleck på plats. Vi valde att inte har någon fönsterbräda som går "utanför", för väggarna är så pass djupa så blir en fönsterbräda ändå.  Det får plats både lampor och blommor och så slipper vi något som står ut och är i vägen,  vilket jag tycker att fönsterbrädor är, iaf i vårt hem!
 
 
 
 
 
 
 
Längtar att få inreda!

10 år av kärlek

Idag firar vi 10 år. Helt otroligt vad tiden går. 
Jag hade turen att träffa mitt livs kärlek vid  17 års ålder. Trots  många motgångar så har vi alltid funnit för varandra och det är de där motgångarna som gjort oss starkare för varje gång. Du har alltid stöttat, tröstat och älskat mig, trots mitt svängiga humör, dåliga självförtroende, mina svackor och när jag slutat tro på mig själv. Idag firar vi 10 år tillsammans och vi har hunnit med mycket. Förlovning, hus, utbildningar, utbygget,  många utomlands semestrar och det bästa av allt, våra 2 underbara barn! Nu väntar jag bara på ett frieri;)
 
Du är min stöttepelare, trygghet och mitt allt. Tillsammans är vi starka och inga hinder är för svåra, enligt dig så löser sig alltid allt. Trots vår olikheter och även likheter så är det de som komplettaerar oss. Du är mitt allt och skulle inte kunna tänka mig ett liv utan dig, vårt liv tillsammans! Sen den där dagen det blev vi har vi hängt ihop i vått och torrt. Det var tufft i början med ett distansförhållande men jag Tror att det är det som stärkt oss och vi hann inte tröttna på varandra som många tonåringar gör. Utan vi fick sakna varandra på distans. 
 
Älskar sig över allt annat. Trots att det kanske ibland inte verkar så när jag mår som sämst men våran kärlek till varandra har vi aldrig behövt tvivla på. Tack för att du finns för mig och våra små killar! 
 
 
 
Lite bilder på oss genom åren ❤

Skumtomte fudge

Näst på julgodisbaket schema var skumtomte fudge. Yummi! Sen fick det även bli en omgång marknadsnougat oxå. Konstigt nog hade alla försvunnit ur sin burk :)
 
 
Igår påbörjade jag snickerskaka. Ska bara smälta chokladen så är de oxå klara. Idag ska jag testa mig på en polkagris fudge.  Har gjort Det receptet innan fast med daimchoklad och även salta mandlar. Den fudge är grymt god och bara smälter i munmen, så i är testar jag med Marabou polkagris choklad. 

Grävning

Vi har hyrt grävmaskin i veckan fär att kunagräva en "kista" för dagvattnet. Då låg givetvis jordhögarna i vägen och det hade tagit evigheter att gräva där hand. Vilken skillnad och vilken tomt vi fick! Dock är det ju inte färdigt men tomten är lite mer utjämnad med det ser ut som vildsvin varit här för det inte är utkrattat.  Det får vi ta till våren sen. 
 
Innan vi började bygga var det fullt av buskar runtomkring.
 
 
2 stora jordhög, det är en bakom skjulet oxå. Skjut är flytatt just nu.
 
Under grävning
 
 
 
Efterbild kommer på det "färdiga" resultat 

Marknadsnougat

Nu är julgodisbaket igång. Först ut marknadsnougat. Det smakade exakt likadant. Jag som älskar marknadsnougat och sukta efter det hela året. Brukar alltid köpa pp lövmarknaden men nu kan jag ju göra mitt egna. Detta recept var verkligen toppen och jättelätt att göra. Tummen upp för det :)
 
Marknadsnougat, ca. 50 bitar:
100 g smör
4 dl strösocker
1.25 dl vatten
5.25 dl vetemjöl
3 dl florsocker
0.75 dl kakao
 
 
  • Börja med att blanda smör, strösocker och vatten i en kastrull.
  • Koka ihop och låt koka tills allt socker smält.
  • Sikta vetemjöl, florsocker och kakao i en stor skål. Blanda om väl.
  • Häll smörblandningen i de torra ingredienserna. Arbeta ihop till en jämn smet – blanda ihop fort för smeten stelnar ganska snabbt.
  • Bred ut smeten i en bakpapperklädd form. Låt stelna och skär sedan i jämnstora bitar.
 

Lucia 2016

Iår var jag hemma på Lucia.  Förra året var jag i Gävle.  Det var så roligt att se Elton gå där hand i hand med sin bästa kompis och sjunga luciasången. Sedan stod de där framme och sjöng så fint. Elton sa för  några veckor sen att han ville vara tomte så jag köpte tomtekläder. Men nu senaste 2 veckorna har han tjatat om att vara tärna. Köpte glitter till håret och tänkte han kunde ha det till tomtedräkten. Det var okej men helst ville han vara tärna. Idag slog det mig, 2 timmar innan klädbyten på dagis att det kanske fanns från mina småsyskon ett lucialinne. Sagt och gjort. Bad låtsatspappa Letar och han hittade en hel påse med olika storlekar.  Tror ni att Elton blev superlycklig när jag kom med lucialinne precis innan de skulle byta om. 
 
Sötaste, finaste tärnan! 
 
 
Förra veckan hade Leon julmys.  Han var då utklädd till tomtenisse men var omöjlig att få kort på. De sjöng oxå luciasånger och sen bjöds det på frukost. Idag bjöds det på fika ute innan det var dags att gå hem. 

27 år

Ja nu har man fyllt 27. Fick superfina presenter. Presentkort på bio av barnen och sambo. En kökstermometer (som jag önskar mig varje jul), jennysmatbloggs bakbok med godis, pengar, davines shampoo, ljus. Mamma hade bakat både kakor och tårta för att underlätta för mig. Hade egentligen inte tänkt fira mig men hon sa att hon kunde fixa. Vi lagade tacos ihop och hade mysigt.
 
Finaste inslagningen. Haha! 
 
 

Trappräcke

Det händer lite smått här hemma hela tiden. För någon helg sen slängde jag skräp och sedan satte jag och sambon upp lockläkt. Nu är det bara en sida kvar att sätta lockläkt,  lite över och under ett fönster.  Vi har gjort den jobbigaste sidan där det både ska snesågas och så är det ca 6 meter högt upp. Fy tusan va höjdrädd jag är där uppe när det vinglar och har sig.  Men nu är det klart. Sambon har gjort det mesta med lite hjälp från mig. All plåt och alla brädor runt fönster är oxå på plats. Så i helgen började vi med stuprör och hängrännor. Ena sidan klar och nästan klart på andra. Heja min duktiga sambo! Igår fick vi hjälp med trappräcket till trappen upp.  Det blev så fruktansvärt bra! Bättre än vad vi kunnat tänka oss. Så nu är det bara balkongräcket kvar oxå innan det är klart för besiktning inne. Ute är det lockläkt, stuprör och en "kista" ute som ska grävas för dagvatten. Så ja vi är snart i mål innan besiktningen trots att det är mycket småplock kvar inne. Det ska bli skönt att bli av med kontrollansvarig och kunna bygga på som vi vill sen. Spännamed att se när vi är i mål. Snart är det  år sen stommen restes. Helt galet vad tiden går men va mycket vi hunnit med. Vi har ju faktiskt inte haft snickare här sen i januari. 
 
Inte helt klart längst ner än men man ser ju hur fint det kommer bli :)
 
Här uppe blir likadant räcke. Bilden är tagen från "balkongen" 

Julgran

Vi har haft plastgran varje år för lika fort den kommit upp har den åkt ner. Båda våra barn har varit otroligt klåfingriga och man har inte kunnat ha något framme och ja det där med julkulor har ju varit skoj att leka med. Likadant julgranen har vält osv. Vi har dock tagit upp den dagen innan julafton så vi kunnat lägga julklapparna där. I år var tanken att ha en riktig julgran, förhoppningen var att utbygget skulle vara klart. Men just nu vet vi inte om vi hinner få att besikningsklart. Oavsett så ville jag ha en riktig gran så vi frågade om någon kunde fixa men vi började fundera på att köpa. Igår när jag nattat barnen så stod det en julgran på våra altan. Tack så hemskt mycket! Lagom stor nu när vi inte kan ha den i utbygget. Det är ju lite kaos här men får möblera om lite. Kommer bli så mysigt med en jul hemma och en riktig julgran. Jag har sådan julkänsla just nu :) 

RSS 2.0