Tosselilla sommarland

Idag har vi spenderat hela dagen på Tosselilla. Tar ca 2 h att köra dit så en lagom dagsutflykt tillsammans. Hade toppenväder. När det var alldeles för varmt badade vi. Perfekt ställe för barn som är i våra barns åldrar. Vi har åkt dit varje år sen E var två år. Barnen fick detta i julklapp av min bror. Perfekt att ha inträdet betalt redan innan.
 
 
 
 
 
 
 
 

Min lilla indianpojk

Efter campingveckan var E bjuden på maskeradkalas. Lite därför vi åkte hem tidigare än planerat. Vi gick ner och kollade bland alla maskeradkläder och föll för indiandräckten. Så jag släppte lös fantasin och gjorde lite ansiktsmmålning. Han blev så söt :)
 
 
Jag vet att det blev som Tysklands flagga. Tänkte inte på det när han valde färgerna och ordning :)

Kvällsdopp

Helt underbart med ett kvällsdopp 
 

Sturkö

Inatt ska vi sova i stuga. Hälsar på min moster med familj som har stuga på Sturkö. Precis vid vattnet. Så är perfekt nu när det är så varmt. Vi har badat, ätit tacos och spelat kort. Nu ska vi natta barnen men den enda som somnat är sambon. Som vanligt. Han somnar på typ två sekunder så fort han lägger sig ner. Vart han än är och vilket tid det än är på dygnet. Orättvist för han vaknar alltid med ny energi! Vi har iaf haft en mysig dag. Sjukt mycket björnbärsbuskar så barnen har smaskat i sig. Fick knappt dem därifrån.
 
 
 
 
 

Camping i Ullared

Och väldigt mycket shopping på gekås. Tänk er tre dagar i Ullared. Ingen stress, inga impulsköp. Ja det kanske blev lite väl mycket shoppande men jag ångrar inget köp och barnens höstgarderob är påfyllda. E ska ju börja förskoleklass så han behövde lite kläder. Sen fick barnen födelsedagspengar av sin farmor så de fick köpa de leksaker som de ville (med lite guidning från oss så att det inte skulle bli massa småsaker som bara blir liggandes). Vi alla var nöjda med campingen och vistelsen. Vi hann med att bada, leka i den grymt fina lekparken och hänga på leklandet inne på gekås. Barnen var så duktiga hela tiden. Så impad! Sedan åkte vi vidare efter tre dagar till Mellbystrand. Kommer mer om det i ett annat inlägg. 
 
 
 
 
 

Avslutningspresent

Förra veckan var vi och tömmde barnens hyllor på förskolan. Då passade vi även på att ge en sommarpresent i form av fika. Det blev väldigt uppskattat. 
 
 

Leons första barnkalas

Förra helgen hade Leon kalas. Han hade bjudit 5 kompisar från förskolan. Det var 3 stycken som kunde komma så det blev ett lagom stort kalas här hemma. De lekte och  busade. Bjöds på korv med bröd, chokladbollar och kladdkaketårta. Avslutade kalaset med fiakedam. Lika roligt varje gång när ma sätter blöjor, strumopr m.m. istället för godispåsen på spöet.  Hade en nöjd fyraåring här hemma och lika nöjda var kompisarna som laddat sedan de fått inbjudan. Första kalset de varit bjudna på ❤ 
 
 
Temat var superhjältar

Stanna upp

Önskar att vissa saker bara var en jobbig period i livet. Men vissa saker kommer alltid vara detsamma. Man kan önska hoppas och be men ibland är det inga under som ske. Jag orkar snart inte mer. Snubbla på mållinjen är nog den enda väg just nu. Hatar denna ständiga kamp. Att få kämpa på utan att få någon respons. En del av mig säger att det var över för länge sen, endel av mig säger att det inte alls är över utan detta är början. Så många känslor, så många tankar utan några svar på vad som är rätt eller fel. När magkänslan sviker vad ska man då gå på? Ibland måste man få stanna upp för att känna och andas. Kanske njuta av nuet, eller finns det ens?


Skepp ohoj!

I onsdags följde vi med mamma och hennes sambo på en båtutflykt. De köpte båt förra sommaren men blev aldrig att vi åkte med. Det var hur mysigt som helst, trots att jag är rädd för vatten. Vi gick iland på en ö där det bara var vi. Badade, fikade, fiskade och solade. Får bli fler sådana dagar. Lagom utflykt och komma hemifrån. Synd bara att jag har sådan tandvärk och nackspärr. Fick besöka tandläkaren igår och det var som jag trodde. Inflamation i visdomstand som spridit sig i hela kinden. Så typisk. Härda ut eller dra ut är den stora frågan nu. Mina visdomständer växer lite åt gången och då gör det fruktansvärt ont, men denna gången så har jag inte kunnat gapa. Käken låser sig liksom. Nåja fick lite tips och medicin och med tur är det över om två veckor. 
 
Mysig dag trots värk. (Barnen hade flytväst hela tiden förutom just här vid denna bilden. Jag är supernoga med det).
 
 
 
 
 
 
 
 

Uteplatsen

Nu är överliggaren på plats. Nu ska här bara inredas. Hade en gammal möbelgrupp ståendes. Så ska måla den och köpa dynor till. Får ha det så länge tills vi har råd att köpa nytt. Har inte heller hittat något som vi fastnat för. Är på jakt efter något mer soffaktigt, typ myshörna men man ändå kan äta där. Hittade ett på Mio i våras men nu fanns det inte längre. Nåja detta duger så länge :)
 
 
 

Astrid Lindgrens värld

I tisdags åkte vi till Vimmerby över dagen. Det blev verkligen en heldag. Åkte hemmifrån kl 8 på morgonen och var hemma vid 20 på kvällen. Men det blev verkligen en toppendag:) Hade gett mamma/mormor en heldag med oss på Alv. Kom inte på något att köpa så kom på att en upplevelse skulle vara perfekt. Vi hade en mysig dag tillsammans och toppen väder. 
 
 
 
 
 
Jag älskar er❤

Samir & Viktor

I fredags åkte vi till Sölvesborg för att kolla på Samir & Viktor. Perfekt start på semestern och barnen var så nöjda (föräldrarna oxå;). Vi dansade trots att det var sjukt mycket folk. Baren fick sitta på axlarna för att ens kunna se något. Vi var ändå där en stund innan men det var redan smockfullt på torget. 
 
 
Älskar ledighet tillsammans❤

Ledighet

Planen var att försöka jobba denna veckan för att få lite pengar i augusti och sen gå på ledighet nästa vecka och framåt. Nu är det ju så inom barnomsorgens bemanning så är det dåligt med jobb efter midsommar så jag är glad jag fick hela förra veckan istället. Augusti månad kommer bli tuff ekonomiskt men men. Så denna veckan har jag inte jobbat. Väntat varje morgon på att bli bokad men efter kl åtta så planerar jag annat. Dock kan man ju inte planera att åka iväg längre för det vill jag göra dagen innan. Vi har varit vid stranden och badat både igår och idag. Varit sjukt varmt! Älskar lediga dagar med mina troll. Saknar dock sambon men han går på semester imorgon:) knappt träffats denna veckan då han är iväg på annat varje kväll denna veckan så känns lite ensamt. Men snart är vi alla lediga tillsammans!
 
 
Elton vågade hoppa från ettan och tvåan i hopptornet. Första gången han fick hoppa därifrån. Han ville även hoppa från högsta men det vågade inte jag låta honom. Jag vågar själv inte ens hoppa från ettan, knappt från bryggan. 
 
Kvällen avslutades hemma i poolen.
 
 

En fyraåring i huset

Idag för fyra år sen låg man på bb med en nyfödd lite kille. Inte visste vi då hur mycket bus det skulle finnas i den där lilla kroppen. Vår alldeles egna lilla stjärna. RöjarRalf som vi kallar honom. Som vi älskar så mycket så att det gör ont! Grattis på fyraårsdagen vår lilla stjärna. Du är din alldeles egna person och vi älskar den som tusan. Din humor, din busighet och allt med dig gör dig till den lilla minimänniska du är. Trots att det ger oss många gråa hår skulle jag inte kunna vara utan det. Du är dig själv och jag hoppas du kommer fortsätta med det. Älskar dig vår lilla huligan ❤ 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0